Felmerülő kérdések lakásgenerálnál

  • Olvasási idő:3perc

Ha már elfogadta az ajánlásokat, majd alaposan átvilágította, interjút készített, és felvett valakit, aki elvállalja a felújítást, akkor jön a munka többi része az Ön részéről. Most hogyan biztosíthatja, hogy a legjobb munkát kapja a vállalkozótól ?


Kapcsolódó cikkek


A zökkenőmentes, előnyös kapcsolat biztosítása érdekében, amikor egy profi átalakító vállalkozóval dolgozik együtt, jól meg kell értenie, hogy mik a saját feladatai, és mire számíthat a folyamat során. Ön nem egyszerűen aláír egy szerződést, ír egy csekket, és várja, hogy megjelenjen a káprázatos új fürdőszobája. Tegye meg ezt a néhány gondos lépést, hogy a kapcsolat sikeres legyen.

A kivitelező és a lakástulajdonos közötti nyílt és kialakított kommunikációs vonal létfontosságú. Az átalakítás egy nagyon érzelmi és személyes élmény, és Ön minden nap meghívja ezt a vállalkozót és a csapatát a házába, amikor Ön lehet hogy nincs otthon. Ha jó a kapcsolat, akkor elvárhatja hogy a projekt zökkenőmentesen fog menni.

Az egyik legszemélyesebb és legkomolyabb megbeszélnivaló a költségvetés. Kezdetben, még mielőtt a tervezésről beszélnénk, beszélünk kell a költségvetésről. Nagyon fontos a lakástulajdonosok számára is, hogy őszintén beszélgessenek a költségekről. A vállalkozó megtervezhet egy gyönyörű projektet, amelyet szeretni fog, de lehet hogy olyan áron tudják megépíteni, amelyet nem fog szeretni. A projekt kezdete előtt tudni kell hogy az egész felújítás mennyibe is fog kerülni, tételesen és egészében. Ha túlságosan soknak találjuk az összeget akkor inkább hagyjuk meg a munkát másnak, igaz hogy idén is emelkednek a költségek, de az is igaz hogy sokan túlságosan is ki akarják használni.

Ami a tervezést illeti, ne féljen minden apró döntést megbeszélni. Ismernie kell a tervet, és az elkészülési időt. Amikor az elején tervezünk, több lehetőség van, de amikor megtaláltuk, akkor csak egy van – ez az a projekt, amely mellett döntöttünk.

A rendszeres kommunikációnak mindenre ki kell terjednie, a munka előrehaladásától a késedelmeken át a lehetséges problémákig, a vállalkozó vagy a háztulajdonos aggályaiig.

Itt van még egy kérdés, amit érdemes megfontolni. Valami, amiről kifejezetten kommunikálni kell, az a háziállatok. Amikor a háztulajdonosok elmennek napközben, hol van a macska ? Hol van a kutya ? Mit tesz a Ön annak érdekében, hogy a háziállatok ne szökjenek el ? Nem várhatja el a kivitelezőtől és a csapattól, hogy ne legyenek kitámasztva az ajtók, mert ki-be hordanak dolgokat, például szerszámokat és anyagokat. Nem akarnak aggódni amiatt, hogy a háziállatok kijutnak.

A lakástulajdonosok érthetően lelkesek és türelmetlenek, amikor el akarják kezdeni az átalakítást. De nagy hiba a vállalkozókat arra ösztönözni, hogy belevágjanak egy projektbe, mielőtt még készen állnának. Persze, valószínűleg hamarabb is el tudnák kezdeni, mint a hivatalos időpont, amit megadtak Önnek, de a hamarabb kezdés nem jelenti azt, hogy hamarabb véget is ér a munka, és a sürgetésnek a vállalkozók se örülnek.

Ha az átalakítási projektek tökéletesen zajlanak, meglehetősen hosszú hetekig vagy akár hónapokig tarthatnak – és még hosszabbnak is érződik, mivel az egész otthona tele lehet porral, szétszedett bútorokkal és dobozokkal (plusz a ki-bejáró idegenekkel). A lakástulajdonosoknak fel kell ismerniük, hogy a türelem nagy kincs. Egy átalakítás időigényes és fárasztó a tulajdonos számára is.

Nem az számít, hogy mikor kezdődik a projekt, az számít, hogy mikor fejeződik be. Ha nem elégedett az ütemtervvel, vagy azzal, ahogyan a projekt halad, akkor ismét a kommunikációs készségek kerülnek előtérbe. Beszéljen a vállalkozóval, és maradjon nyugodt.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....