Hogyan keltsen érdeklődést a háza, lakása iránt ?

 • Olvasási idő:5perc

Ha készen áll arra, hogy eladja otthonát, akkor lehet, hogy oka van arra, hogy gyorsan el akarja adni – például ha hamarosan új munkahelye lesz egy másik városban. Hogyan kelthet érdeklődést a háza iránt ? Elvégre minél több potenciális vevőt tud vonzani, annál nagyobb az esélye, hogy jó áron adja el.


Kapcsolódó cikk


Bármi legyen is az eladás oka, íme pár módszer, amellyel gyorsan eladhatja házát, még pangó piaci környezetben is.

 • Ahhoz, hogy gyorsan eladja otthonát, árazza azt versenyképesen. És álljon készen arra, hogy csökkentse az árat, ha egy bizonyos időpontig nem kap ajánlatot.
 • Takarítsa ki az egész házat, távolítsa el a rendetlenséget, és rejtse el a személyes tárgyakat, hogy a vevők el tudják képzelni magukat a térben.
 • Pofozza ki a járdaszegélyt, hogy megfelelő első benyomást keltsen. Takarítsa el a pókhálókat, fesse ki a bejárati ajtót, és ültessen virágokat.
 • Ajánljon olyan feltételeket, amelyek megédesíthetik a vevők számára az üzletet – például a költségek egy kis részének kifizetését.

Találja meg a megfelelő ingatlanügynököt

Ha gyorsan szeretné eladni otthonát, akkor az első lépés az, hogy felfogad egy ingatlanügynököt. Az ideális személy ismeri a helyi piacot, és olyan értékesítési rekorddal rendelkezik, amely bizonyítja, hogy tudja, hogyan kell eladni.

Ne feledje, hogy egy ingatlanügynök segít az egész folyamatban, a profi fotós felbérlésétől kezdve, aki csúcsminőségű fotókat készít otthonáról, egészen a legjobb ár érdekében folytatott tárgyalásokig. Ők írják meg az eladható ingatlanhirdetést is, ütemezik és fogadják a bemutatókat, és forgalmazzák az ingatlanát, hogy az láthatóvá váljon.

Jó legyen az ár, hogy eladható legyen

Az egyik leghatékonyabb módja otthona gyors eladásának az, ha versenyképes áron adja el. Ha túl magasan árazza, akkor otthona több időt tölt a piacon. Továbbá, ha otthonát túlárazzák, akkor előfordulhat, hogy végül kevesebbért adja el – csak sokkal tovább tart.

Ingatlanügynöke fel fogja kutatni a környéken található összehasonlítható otthonokat, hogy reális árat határozzon meg. Ha tényleg gyorsan kell eladnia, akkor fontolja meg, hogy egy kicsit alacsonyabb árat szabjon otthonának, hogy felkeltse az érdeklődést (és talán még licitháborút is kirobbanthat). Ha egy bizonyos időpontig nem érkezik ajánlat, akkor csökkentse az árat.

Az is hasznos, ha végiggondolja, milyen árfekvésű árakat keresnek a vevők az Ön területén. Ha például 27 millióért adja meg otthona árát, akkor lemarad azokról a potenciális vevőkről, akik 25 millió alatti lakásokat keresnek. Valószínűleg nem éri meg plusz 2 milliót kérni, ha ez azt jelenti, hogy kevesebb vevő fogja látni az otthont.

Takarítson, lomtalanítson és személytelenítsen

A vevőknek el kell tudniuk képzelni magukat a térben, de nem fogják tudni, ha a háza rendetlen. Takarítsa ki otthonát alaposan, tetőtől talpig, szabaduljon meg a rendetlenségtől, és rejtse el a családi fotókat és egyéb személyes tárgyakat.

Ha már itt tarta, rendezze át a bútorokat, hogy otthona hívogatóan nézzen ki, és a vevők anélkül tudjanak közlekedni otthonában, hogy bármibe is beleütköznének. Ha szükséges, a terjedelmes tárgyakat helyezze el valamelyik nem használt helységben. Egy zsúfolt szoba kicsinek tűnik.

Fontolja meg egy ingatlanos szakember, vagy egy jó beszélőképességű személy felbérlését, hogy segítsen megmutatni otthona legjobb pontjait, és lenyűgözze a potenciális vásárlókat, hogy gyorsan eladja azt a lehető legjobb áron. A színpadra állítás nem olcsó, de becslések szerint a színpadra állított otthonok átlagosan 88%-kal gyorsabban és 20%-kal drágábban kelnek el, mint a nem színpadra állítottak.

Pofozza ki a járdaszegélyt

Ha gyorsan szeretné eladni, akkor elengedhetetlen, hogy jó első benyomást keltsen. És az első dolog, amit egy vevő lát, az a ház külseje, és az, hogy hogyan illeszkedik a környező környékhez. Hogy növelje otthona vonzerejét:

 • Fesse ki a bejárati ajtót.
 • Ültessen virágokat.
 • Söpörje el a pókhálót és a törmeléket az ablakokról, ereszekről és tornácokról.
 • Mossa le az ablakokat.
 • Javítsa meg a törött lámpatesteket és postaládákat.
 • Gondoskodjon a fák, bokrok és a gyep szépen ápolt állapotáról.

Ne feledje, hogy a rendezett külső nem csak szépen néz ki, hanem azt is jelzi a potenciális vásárlóknak, hogy Ön odaadóan gondozta a házat.

Gondoskodjon a gyors javításokról

Nagyobb felújításokra nem lesz ideje, ezért összpontosítson a gyors javításokra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amelyek elriaszthatják a potenciális vevőket. Mérje fel a házat, és gondoskodjon az egyszerű javításokról:

 • Javítsa ki a meglazult csempéket.
 • Húzza meg a szivárgó csapokat.
 • Foltozza ki a festéket.
 • Húzza meg az ajtókilincseket.
 • Szőnyegfoltok eltávolítása.

Attól függően, hogy mennyi időt és pénzt szeretne költeni a lakás felkészítésére, érdemes lehet a berendezési tárgyakat is frissíteni, új készülékeket vásárolni, új hardvereket felszerelni a szekrényekre, és friss (semleges) festéket adni a belső térnek.

Édesítse meg az üzletet

Egy másik módja annak, hogy vonzóbbá tegye az otthont és az üzletet, ha felajánl valamit, amivel megédesítheti az eladást. Felajánlhatja például, hogy kifizet valamilyen kisebb költség egy részét vagy egészét. A vevők üzletet keresnek, különösen egy lejtmenetben lévő piacon (ami nem most van), ezért tegyen meg mindent, hogy úgy érezzék, hogy kapnak egy kis pluszt.

Egy másik tipp, hogy ajánljon fel átruházható házi garanciát, amely kedvezményes javítási és csereszolgáltatásokat biztosít a háztartási gépek és rendszerek számára egy ideig. A potenciális vevő nyugodtabban érezheti magát, ha tudja, hogy az otthon védett az ilyen gondokkal szemben, ami vonzóbbá teheti az Ön otthonát, mint egy konkurens otthon.

A lényeg

Egy otthon eladása stresszes lehet – még inkább, ha szoros határidővel kell dolgoznia. Szerencsére, akár egy új munkahely, akár egy életesemény (pl. válás), akár pénzügyi okok miatt kell gyorsan eladnia, vannak módszerek a folyamat felgyorsítására.

Ha nincs nagy költségvetése arra, hogy otthonát eladásra kész állapotba hozza, akkor koncentráljon az első benyomásra. A vevők másodpercek alatt dönthetnek – néhány másodperc alatt a járdaszegélyről, és néhány másodperc alatt, amikor belépnek a bejárati ajtón. Tegye meg, hogy ezek a másodpercek jó benyomást tegyenek a leendő vevőre egy rendezett udvarral, egy csillogó otthonnal, és ha teheti, egy friss festéssel.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....