Tippek a költözés utáni kipakoláshoz

  • Olvasási idő:4perc

Miután a holmija megérkezik az új otthonába, igazán ijesztő érzés lehet elkezdeni a kicsomagolási folyamatot. A zsákok, tárolók, dobozok halmát bámulva a legtöbben inkább túlterheltnek, mint inspiráltnak érzi magát. Melyik dobozt csomagolja ki először ? Hogyan maradjon minden rendben ? Mit tegyen, ha nem találja meg azt a tárgyat, amire éppen szüksége van ?


Kapcsolódó cikk


Ne féljen, ezekkel az egyszerű tippekkel jó úton haladhat arra hogy ne bolonduljon meg még a kicsomagolás előtt. Olvasson tovább a kipróbált és bevált kipakolási tippekért.

Ha szobákról van szó, először a hálószobára koncentráljon

Amikor a kipakolásról van szó, talán kísértésbe eshet, hogy először a kisebb helyiségeket kezdje elrendezni, de a kulcs ahhoz, hogy szinte azonnal otthon érezze magát, az, hogy a hálószobát minél hamarabb berendezze. Az ismerős ágynemű és párnák, amelyeken megpihenhet a feje, bevált módszer arra, hogy az első éjszakát egy új térben ne csak kényelmesen, hanem otthonosan is érezze.

Győződjön meg róla, hogy minden romlandó dolgot a lehető leggyorsabban elpakoljon

Ha azt tervezi, hogy romlandó dolgokat költöztet, azokat a lehető leggyorsabban át kell helyezni az új hűtőszekrénybe. Ez nem jelenti azt, hogy az egész konyhát ki kell pakolnia: az edények, fazekak, serpenyők stb. várhatnak, amíg a hálószobát berendezi. De minden olyan élelmiszert vagy italt, amely megromolhat, a lehető leghamarabb a megfelelő helyre (hűtőbe) kell tenni.

Ha nem akar pizzát rendelni az első nap, mert még semmi sincs kipakolva, akkor tervezzen előre, és csomagoljon be egy konyhai tárolódobozt, amelybe csak a legszükségesebb dolgokat pakolja be, hogy az első nap legalább valami egyszerű ételt össze tudjon dobni. Így nem kell majd tányérok és edények között turkálnia, csak hogy megtalálja azt, amire szüksége van.

Minden dobozt azonnal helyezzen el a kijelölt helyiségben

Egy álomvilágban minden dobozt kipakolhatna már az új otthonba költözés napján. A valóság azonban egészen más. Sokkal valószínűbb, hogy a dobozok napokig – ha nem hetekig – szanaszét hevernek majd, és ezzel nincs is semmi baj. A költözés egy folyamat. De hogy enyhítse a stresszt, győződjön meg róla, hogy a költözés napján minden egyes dobozt a megfelelő helyiségbe helyez. Látja hogy egy dobozon, amin az áll, hogy konyha, egy másik dobozon, amin az áll, hogy nappali ? Azonnal vigye a “konyhai” dobozt a konyhába, a nappali holmijainak a dobozát pedig tegye a nappaliba. Így, amikor eljön a kipakolás ideje, nem kell majd keresgélnie a hiányzó dobozokat, ezért címkézze meg a költözéshez használt dobozokat amikor a régi helyről a költöztető dobozokba pakol.

Tegye ki a napi szükségleti tárgyait a leghamarabb

Minden ember más és más, ha az otthoni alapvető dolgokról van szó, de a költözés napján egy dolog közös bennünk: ezek azok a tárgyak, amelyeket ki kell csomagolni, mielőtt még bármit is elrendezne. Ha nagy kávéivó, a kávéfőzője legyen az egyik első dolog, amit kipakol, így felkészülten és otthonosabban folytathatja az első napot.

Ha rendszeresen szed gyógyszert, gondoskodjon róla hogy a recepteket jól látható helyre tegye, hogy könnyen elérhetőek legyenek, amikor eljön a következő adag bevételi ideje. És mindig legyen egy tekercs vécépapír és szappan készenlétben a fürdőszobában. Ha aznap este zuhanyozni fog, gondoskodjon arról, hogy a törölköző és a zuhanyzáshoz szükséges dolgok is készenlétben legyenek. Ezek az apró dolgok amik felidegesítik az embert ha nincsenek meg, ezért lelki békéje érdekében gondoljon ezekre is.

Ne feledkezzen meg a gyerekekről, háziállatokról és növényekről sem

Bár a költözés napján könnyű magára és a saját igényeire koncentrálni, ha másokkal osztja meg otthonát, az ő igényeiket is figyelembe kell venni. A szülők vagy gondozók esetében ne feledje, hogy a gyerekek hálószobája ugyanolyan fontos, mint az öné. Segítsen nekik már korán berendezkedni, hogy tudják hogy van egy biztonságos és kényelmes hely ahová visszavonulhatnak a rendetlenség közepette.

Ha valaki háziállattal költözik, mindenképpen jelölje ki a lakás egy részét, ahol elhelyezheti a fekhelyüket, a játékaikat, az ételüket stb. hogy az új helyen is hamar otthon érezzék magukat. Ügyeljen arra, hogy a költöztetett növényeknek olyan helyet találjon, ahol a javasolt mennyiségű napfényt kapják, és jól öntözze őket, amíg alkalmazkodnak.

Szánjon időt a nyugodt kipakolásra

A költözés egyszerűen sosem lesz pár lépésből álló folyamat, de ha először a fenti tippekre összpontosít, az segíthet abban hogy a nap a lehető legsimábban teljen, és kevésbé stresszes kipakolási folyamat jöjjön létre. Miközben a többi teendőn dolgozik, gondoskodjon arról, hogy szükség szerint szüneteket tartson, hogy jobban átlássa a tennivalókat. Amint a legfontosabb dolgokat kipakolta, a többi már sokkal kevésbé lesz ijesztő feladat.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....