Adjunk vonzerőt az otthon arculatának ezekkel a tippekkel

  • Olvasási idő:4perc

Amikor az otthonunk külsejéről, arculatáról van szó, általában a kert kapja az összes figyelmet, ami azt jelenti, hogy a ház, utcára néző oldala gyakran figyelmen kívül marad. A látogatók, a járókelők, sőt a potenciális vásárlók számára azonban az otthon külső megjelenése és a járdaszegély az, ami az első benyomást kelti, ezért érdemes egy kis időt szánni arra, hogy ez a terület is barátságos és hívogató legyen. Íme pár tipp, hogy váltson ki elismerést a látogatókból, vagy a vendégekből mielőtt azok a küszöböt átlépnék.


Kapcsolódó cikk


Bejárati ajtó

Ha bejárati ajtaja rossz állapotban van, érdemes megfontolni a cseréjét. Ez nem csak abban segít, hogy drámaian javítsa otthona arculatát, hanem abban is, hogy otthona biztonságosabbá, és szigeteltebbé váljon az előttünk álló hidegebb hónapokban.

Szép és egyszerű bejárati ajtó
Szép és egyszerű bejárati ajtó

Egy új kompozit ajtóra 200-500 ezer forintot kell költenie, de az árak attól függően változnak, hogy mit választ. Ha a költségvetése nem terjed ki egy új bejárati ajtóra, fontolja meg a jelenlegi ajtó frissítését egy új festékréteggel.

Bízzon fantáziájában, és tekintsen el az olyan hagyományos árnyalatoktól, mint a fehér vagy a barna. Ehelyett válasszon valami frissebbet. Az olyan színek, mint a gazdag homokszínű árnyalatok nagyon jól működnek, vagy próbáljon ki valami vidámat és élénket a valódi hatás érdekében.

A bejárati ajtó kiegészítői

A kopogtatók, számok és levélszekrények cseréje remek módja annak, hogy feldobja bejárati ajtaját. Az új vasalatok szintén fantasztikus módja annak, hogy stílusa érvényesüljön. Akár a vintage sárgaréz, akár a kortárs króm vagy a hagyományos fekete kovácsoltvas stílusok sokasága közül választhat, és amit mindenki meg tud vásárolni és felszerelni.

Ezt az ajtót a kiegészítő elemek teszik különlegessé
Ezt az ajtót a kiegészítő elemek teszik különlegessé

A szűkösebb költségvetésűek számára a régiségboltok nagyszerű helyek a szokatlan, ajtóra való kiegészítők beszerzésére. Ha szereti a meglévő sárgaréz kopogtatót, de az egy kicsit viseletesnek tűnik, akkor újrafényezheti, ez viszonylag olcsó megoldás, és a régi ajtógombokat és kopogtatókat újra életre kelti. Garantáltan növeli a bejárati ajtó vonzerejét.

Világítás

A praktikus előnyök mellett a ház utca felőli megvilágítása fantasztikus módja annak, hogy érdeklődést keltsen és otthonát barátságossá tegye. Nincs is annál kellemetlenebb, mint egy sötét házba hazaérkezni. A bejárati ajtó körüli világítás azonnal barátságossá teszi otthonát.

Megfelelő ajtóhoz megfelelő világítás
Megfelelő ajtóhoz megfelelő világítás

Tegyen süllyesztett világítást az eresz alá, vagy szereljen LED-lámpákat a bejárati ajtóhoz vezető járdára. Ez nem csak szép látványt nyújt, hanem nagyszerű biztonsági intézkedés is. Fontolja meg a virágágyások megvilágítását, vagy válasszon ki valami érdekes elemet, például egy fát vagy egy jellegzetességet a háza utca felőli részén, és világítsa meg diszkréten.

Virágok, és növények az előkertbe

Az ültetés fantasztikus módja annak, hogy bármilyen előkertet vonzóbbá tegyünk. Azonnal kellemesebbé és hívogatóbbá teszi a teret. Tegye rendbe virágágyásait, és ültessen néhány virágot.

Rendezett előkert
Rendezett előkert

Fontolja meg, hogy az előkerti gyep egy részét ültetéssel helyettesítse, vagy ha kevés a hely, a vázában lévő virágok is jó alternatívák. A bejárati ajtó két oldalán lévő cserepek szép módja annak, hogy a bejáratot vonzóbbá tegye, fontolja meg, hogy itt túlméretezett, nagyon nagy vázákat és szépen nyírt buxusokat használjon a maximális hatás érdekében.

Ha a bejárati ajtaja közvetlenül az utcára nyílik, próbálkozzon meg egy ajtóra szerelhető balkonládával, amibe az évszakokhoz illő növényeket vagy virágokat telepít. A virágokat vagy növényeket minden évszakban cserélheti, hogy egész évben színpompás legyen a bejárati ajtó.

Cserélje ki az ablakokat

A bejárati ajtó megváltoztatásához hasonlóan az ablakok felújítása nemcsak azonnal megváltoztatja otthona megjelenését és vonzerejét, hanem drámaian javítja otthona energiahatékonyságát is. Az Ön ízlése és otthona stílusa nagy szerepet játszik abban, hogy milyen ablakot válasszon.

Válasszon az otthonának megfelelő ablakokat
Válasszon az otthonának megfelelő ablakokat

Ha a sötétebb árnyalatokat kedveli, akkor inkább a fekete színt válassza, mint a sötétszürkét, egy másik szép árnyalat az achát szürke, amely kissé zöldes árnyalatú, és jól működik együtt a hagyományosabb stílusú ablakokkal.

Rakjon rendet, takarítson

És végül, és mind közül a legegyszerűbb az otthona vonzerejének javítására, hogy végezzen némi takarítást az előkertben, távolítsa el a gyomokat, és tegye kiválóan tisztává a burkolatokat, járdákat és az utakat. A kő idővel elszíneződhet, ezért használjon nagynyomású mosót, hogy a kőfelületek olyan jól nézzenek ki, mintha újak lennének. Mossa le az ajtókat és ablakokat, és ruházzon be egy barátságos, új lábtörlőbe.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....