Bérlőbarát dekorációs ötletek

  • Olvasási idő:4perc

Egy albérletben nehéz egyensúlyt találni aközött, hogy a bérleményben otthonosan érezze magát, és hogy a bérbeadója is nyugodt maradjon hogy nem csinált semmi nagyobb átalakítást a saját tulajdonában. Ráadásul nem mindig van értelme sok pénzt költeni nagyobb barkácsmunkákra egy olyan ingatlanban, amely nem az Öné, mivel előfordulhat hogy úgy dönt hogy elköltözik, és akkor vagy pocsékba megy az elvégzett munka, vagy – ami még rosszabb – vissza kell állítania a régi állapotot.


Kapcsolódó cikkek


Ha szüksége van néhány bérlőbarát dekorációs ötletre akkor olvasson tovább.

Próbálja ki a falburkolatokat

Festés vagy tapétázás helyett próbálja meg a falakat gobelinnel vagy eltávolítható tapétával borítani. Egyeztessen a főbérlőjével, hogy megbizonyosodjon arról hogy felakaszthatja-e a dolgokat, ha szögeket kell a falakba vernie. Mindkét lehetőség meglehetősen kevés kárt okoz az ingatlanban, és az esetleges kisebb károkat könnyen ki lehet javítani.

Falra akasztható dekorált vászon
Falra akasztható dekorált vászon

A falburkolatok felszerelése nagyszerű módja annak, hogy egy kis színt és hangulatot vigyen a lakótérbe anélkül, hogy nagyobb volumenű változtatásokat végezne. Ráadásul ezeket a dolgokat magával viheti, amikor elmegy.

Vigyen be növényeket

A szobanövények nagyszerű módja annak, hogy életre keltsék a bérelt helyiséget. Hozza be a külvilágot a házba annyi növénnyel amennyit csak szeretne. Minden helyiséget könnyen és minimális költséggel színessé és érdekessé tehet ily módon. Csak ne feledje, hogy öntözni és gondozni kell őket, hogy mindig jól nézzenek ki. Ha ez egy kicsit több feladatot ró Önre, mint amire vágyott, akkor szerezzen be olyan műnövényeket, amelyek pont úgy néznek ki, mint az igaziak.

Növényekkel mindig feldobhatja egy kicsit a teret
Növényekkel mindig feldobhatja egy kicsit a teret

Különböző formájú és méretű növényeket vagy virágokat keverhet a helytől függően. Ne felejtse el átgondolni, hogy a növények cserepei és vázái hogyan illeszkednek a térbe.

Szőnyegek, párnák és takarók

A megfelelő szőnyegek, párnák vagy ágyneműk bármely otthont egyszerűből széppé varázsolhatnak. Csak vigyen be az ingatlanba annyi szőnyeget, amennyit csak akar, bármilyen stílusban, ami megfelel az ízlésének és a személyiségének, hogy jól érezze magát a bérleményben.

A színes párnák vagy ágyneműk is javítják a tér hangulatát
A színes párnák vagy ágyneműk is javítják a tér hangulatát

A szőnyegek és párnák mellett az olyan extra elemek, mint a babzsákfotelek vagy a díszdobozok szuper hangulatossá tehetik otthonát, és extra pihenőhelyeket kínálnak a nap folyamán.

Próbálja ki az ablakfóliát

Ha szeretné javítani az otthoni magánéletet úgy hogy a napfény továbbra is besüssön, vagy anélkül hogy befüggönyözné az ablakokat, akkor ablakfóliára van szüksége. Könnyen felszerelhető, bármilyen méretre vágható-szabható (tehát ha szokatlan kivitelű ablakai vannak akkor az ablakfólia mindenképpen Önnek való), és bármilyen mintában vagy színben beszerezheti őket.

Magánéletet védő ablakra ragasztható fólia
Magánéletet védő ablakra ragasztható fólia

Megfelelő megvilágítás

A megfelelő stílusú lámpák és lámpaernyők nagyszerűen javítják ideiglenes otthona megjelenését és hangulatát. Keressen olyan lámpákat ami dimmelhető, legyen az a mennyezetvilágítás, vagy az éjjeliszekrényen lévő kisebb darab szép lámpaernyővel. A világítás sokat javíthat a helyzeten és a hangulaton, és igazán kifejezőek lehetnek. Minden térhez lehet olyan darabokat találni amihez illeszkednek a különböző belső kialakítási stílusok.

Fények játéka a szobában
Fények játéka a szobában

A lámpák és a világítás használatával kiemelheti otthonában azokat a területeket, amelyekre a hangsúlyt szeretné helyezni, és feldobhatja azokat a területeket ahol nincs elég természetes fény, ami igazán sokat javíthat az életterén és hangulatán.

Kiegészítők és művészet

Ha a bérleményét úgy érzi, mintha egy üres vászon lenne, akkor miért ne dobná fel nem állandó lakberendezési kiegészítőkkel, például képkeretekkel, művészeti dísztárgyakkal vagy életének jelentőségteljes darabjaival. Az interneten rengeteg inspirációt találhat lakberendezési és barkácsprojektekhez, ha ötletekkel keres.

Ilyen és ehhez hasonló olcsó képek is elősegítik a jobb közérzetet a bérleménybe
Ilyen és ehhez hasonló olcsó képek is elősegítik a jobb közérzetet a bérleménybe

Ezekkel igazán személyessé teheti a bérleményét, és sokkal inkább otthonának érezheti azt, csupán a kiegészítők által. Ráadásul amikor eljön az idő hogy tovább lépjen, ezeket a különleges darabokat magával viheti.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....