A környezetterhelés csökkentése zöld építési technológiával és anyagokkal az új épületeknél

  • Olvasási idő:3perc

A fenntarthatóbb zöld építési technológiák alkalmazása felé való elmozdulás egyre inkább előtérbe kerül számos kereskedelmi és lakóépület tulajdonosának körében, akik vagy meglévő létesítményüket újítják fel, vagy teljesen új épületeket építenek.


Kapcsolódó cikkek


A zöld építőanyagok használata segít csökkenteni a környezetünkre gyakorolt káros hatásokat, miközben hozzájárul a fogyatkozó nem megújuló erőforrások szükséges megőrzéséhez. A zöld építési technológia növeli a befektetés megtérülését az energia, gáz, elektromos és vízfelhasználás hatékonyságának növelésével.

Zöld építőanyagokkal egy egészségesebb, fenntarthatóbb jövőt tudunk teremteni
Zöld építőanyagokkal egy egészségesebb, fenntarthatóbb jövőt tudunk teremteni

A zöld építési technológia használatának további maximalizált előnyei közé tartozik: a karbantartási igény minimalizálása, kevesebb erőforrás-felhasználás és hulladék, a lakók egészségének javítása, valamint a szerkezet teljes élettartama alatt a működési és csereköltségek csökkenése. Nem nehéz felmérni a potenciálisan zöld építőanyagok létjogosultságát, ha az alábbi kritériumokat használja útmutatóként:

Beszerzés és erőforrás-hatékonyság

Minden építőanyagot vásárlás előtt meg kell vizsgálni, hogy megállapítható legyen, hogyan gyártották vagy honnan szerezték be. A zöld technológiával való építés olyan anyagokat használ, amelyek mezőgazdasági melléktermékekből vagy hulladékból létrehozott, újrahasznosított anyagot tartalmaznak, amely megújuló erőforrás, és környezetvédelmi szempontból fenntarthatónak tekinthető.

A felhasznált használt zöld építőanyagoknak legalább az alábbi beszerzési irányelvek egyikéből kell állniuk:

  • Megmentett anyagokból készült termékek.
  • Eldobható hulladékból készült anyagok, amelyeket újragyártottak vagy helyreállítottak, hogy azok újrafelhasználhatók legyenek.
  • Tartós vagy alacsony karbantartási igényű olyan anyagok, amelyeknek a minőségük megőrzéséhez a legkevesebb karbantartásra van szükség, és amelyek eredendően hosszú élettartammal rendelkeznek.
  • Újrahasznosítható vagy újrafelhasználható bármilyen olyan anyag, amely az eredeti felhasználásuk befejezése után újra felhasználható.
  • Fenntartható beszerzésből származó, bármilyen anyag, amely megújuló vagy fenntartható forrásból származik.

Vízhatékonyság

Az esővízgyűjtő rendszert és a szürkevíz megfelelő újrafelhasználását tartalmazó zöld építkezés hozzájárul a környezet fenntartásához, valamint a vízhatékonyság javításához és a felhasználási költségek csökkentéséhez. A szürke vizet, amely “normális esetben” a tavakat, folyókat vagy torkolatokat szennyezné, ha a talaj öntözésére fordítják szűrés után, akkor értékes öntözővíz lesz a füvek, növények és fák számára. Az esővízgyűjtő rendszerek az esővizet többcélú felhasználásra osztják szét, amelyet tárolni is lehet későbbi felhasználásra.

Biztonságos beltéri környezet

A beltérben tartózkodók egészségének és biztonságának megfelelő anyagok azok, amelyek zöld építőanyagokat használnak. A zöld termékek közé tartoznak a lentebb leírt tulajdonságú anyagok.

Veszélyes összetevőktől mentes anyagok

Zöldnek minősülnek azok az építőanyagok, amelyek természetes forrásból származnak (fa, bambusz, parafa stb.), vagy nem tartalmaznak mérgező összetevőket, például ftalátokat, ólmot, fenol-formaldehidet stb.

Alacsony illékonyanyag-kibocsátás

Használjon olyan építőanyagokat, amelyek alacsony mértékben bocsátanak ki illékony szerves vegyületeket (VOC).

Nedvességállóság

A zöld építéshez olyan anyagokat kell használni, amelyek ellenállnak a nedvességnek, gátolják a penészképződést és gyorsan száradnak.

Nem mérgező anyagok használata

Használjon olyan építőanyagokat, amelyek nem mérgezőek, vagy csak nagyon kis mennyiségben tartalmaznak mérgeket, irritáló vagy rákkeltő anyagokat.

A zöld építkezésnek nagy hatékonyságú fűtési és hűtési rendszert, valamint nagy teljesítményű ablakokat, szigetelést és üvegezést kell tartalmaznia, amelyek légmentes, egészséges környezetet teremtenek. A biztonságos és költséghatékony zöld építéshez tartoznak még az energiatároló rendszerek, a napenergia és az épületirányítási rendszerek.

A zöld építési technológiát választó épülettulajdonosok nemcsak a környezeti fenntarthatóságot segítik elő, hanem biztonságos és hatékony környezetet is teremtenek a lakók számára, miközben csökkentik az üzemeltetési költségeket.

Technológia beépítése

Az intelligens technológia integrálásával az épület irányításához a maximális hatékonyság, a csökkentett költségek és a kevesebb hulladék előnyeit kapja meg a valós idejű adatfelügyelet és lekérdezés mellett.

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik