A technológia és a szakértelem kihasználása az építőipari kihívások leküzdésére

  • Olvasási idő:3perc

Az építőipar soha nem látott akadályokkal néz szembe, a szárnyaló inflációtól kezdve az ellátási lánc megszakadásáig, ami a kereskedelmi projektek esetében meghosszabbodott határidőket és felduzzadt költségvetést eredményez. Bár különböző stratégiák segíthetnek enyhíteni ezeket a nyomásokat, az egyik gyakran figyelmen kívül hagyott szempont egy erős műszaki üzemeltetési (tech ops) részleg.

kapcsolódó cikkek


A tech ops-ba való befektetéssel az építőipari vállalatok megalapozott döntéseket hozhatnak, racionalizálhatják a folyamatokat, és növelhetik az általános hatékonyságot, ami a tech ops forradalmát indítja el az iparágban.

A hozzáadott értéket teremtő műszaki üzemeltetési részleg hatása

A tech ops részleg integrálása egy építőipari vállalaton belül jelentős értéket biztosíthat az ügyfelek és a munkavállalók számára egyaránt. A valóban hozzáadott értéket képviselő technológiákra összpontosítva az építőipari csapatok hatékonyan tudják kezelni az építési folyamatok összetettségét anélkül, hogy az adatok és dokumentumok túlterhelnék őket.

Egy erős tech ops részleg felelős a szoftvermegoldások integrálásáért, a rendszerek karbantartásáért és az alkalmazottak képzéséért az ezeket a rendszereket körülvevő folyamatokban és eljárásokban.

Végső soron a technológia hatékony használatának fel kell szabadítania a projektcsapat tagjait arra, hogy a nagy értékű feladatokra összpontosíthassanak, amelyeket az ügyfelek a legjobban értékelnek.

A technikai készségek és a projektmenedzsment-szakértelem kiegyensúlyozása

Egy sikeres tech ops részleghez a technikai készségek és a projektmenedzsment szakértelem egyensúlya szükséges. Gyakori buktató, hogy a technikai képességek vagy a projektmenedzsment-ismeretek túlhangsúlyozása túlságosan összetett vagy nem eléggé integrált megoldásokhoz vezet. A megfelelő egyensúly megteremtésével a műszaki üzemeltetési osztály olyan átfogó megoldásokat dolgozhat ki, amelyek praktikusak és könnyen megvalósíthatók.

Átfogó szoftvercsomag: Szilárd alapokra építve

A technológia gyors fejlődésével a tech ops csapat felszerelése a szükséges eszközökkel ijesztő lehet. Egy modern szoftvercsomaghoz azonban számos alapvető összetevőt kell figyelembe venni, többek között a következőket:

  • Könyvelés (ERP)
  • Projektmenedzsment-információk (PMIS)
  • Becslés és mennyiségi elemzés
  • Dokumentum-ellenőrzés
  • Belső kommunikáció

E szoftverkomponensek közötti integráció kulcsfontosságú, valamint az, hogy a vállalat növekedésével új komponensek könnyen beépíthetők legyenek. E szoftverplatformok időszakos felülvizsgálata és módosításainak végrehajtása maximalizálhatja a befektetések megtérülését (ROI).

A “Nice-to-Have” technológiák felfedezése

Az alapszoftvereken kívül számos “nice-to-have” technológia új magasságokba emelheti a vállalkozást. Ezek közé tartozik az épületinformációs modellezés (BIM), a virtuális valóság rögzítése, a time-lapse kamerák, a drónok képalkotása, a tanulásirányítási rendszerek és a humánerőforrás-információs rendszerek (HRIS). Ezeknek a technológiáknak a kiválasztása a vállalat sajátos igényeitől és célpiacától függ.

Az adatintegráció és az automatizálás felkarolása

Hosszú távon az adatintegrátorok és a főbb rendszerek közötti interakciókat javító automatizálási eszközök, mint például a Power Automate és a Power BI, jelentős hatással lesznek egy vállalat pénzügyi és kulturális jólétére. Ezen eszközök sikeres bevezetésével az építőipari vállalatok forradalmasíthatják az iparágat, és leküzdhetik az előttük álló kihívásokat.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....