Téglaházak külső színei

  • Olvasási idő:4perc

Otthona külső színeinek kiválasztása kihívást jelenthet. A festék határozza meg az otthon stílusát. A lakásvásárlókat lelkesebbé teheti a ház megtekintésére, vagy elűzheti is őket. Ezzel együtt az otthonok különbözőek, és ami az egyik otthonban működik, az nem biztos, hogy a másikban is. Például egy vidéki házban jól mutathatnak a semleges színek, míg egy tengerparti házban a pasztellszínek.


Kapcsolódó cikkek


Tipikus téglaház
Tipikus téglaház

Ha úgy döntött, hogy kifesti otthona külsejét, szánjon időt a legjobb színek kiválasztására. Egy otthon festése nehéz feladat, ezért biztosnak kell lennie abban, hogy elsőre is jól csinálja.

Tanulmányozza otthona építészeti részleteit

Mivel nem teljes felújítást végez, meg kell vizsgálnia a tartós elemeket – például a falakat, a cserepeket és a tetőzsindelyeket -, mielőtt külső színeket választ. A legtöbb ilyen jellemzőnek vannak olyan alapszínei, amelyek befolyásolhatják a palettát. Egyesek hűvösek, mások melegek, míg mások merészek. A téglák lehetnek sötétszürkék, míg a tetőzsindelynek kék árnyalata lehet. Válasszon olyan festékszíneket, amelyek harmonizálják ezeket a rögzített elemeket. Fordítson figyelmet az olyan részletekre, mint a tetővonalak – a homlokzati részek és más tetőrészletek használhatnak akcentusszíneket. Az oszlopok, a redőnyök, az ablak- és ajtókeretek szegélyei, valamint a bejárati ajtó színe is lehet akcentusfesték-színek forrása.

Nézze meg a szomszédos téglaházakat színinspirációért

Azon gondolkodik, milyen színűre fesse téglaépületét? Van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartania. Először is kérjen meg egy vállalkozót, hogy építsen egy miniatűr tégla próbafalat rétegelt lemezből. Helyezze el úgy, hogy az utcára nézzen, mint az otthona. Nézze meg nappal, éjszaka, amikor süt a nap, és amikor felhős az idő. A festék színét általában befolyásolja a környezet, az árnyék, a nap, az időjárás és a napszak.

Másodszor, ne feledje, hogy a téglaházak felszívják a festék pigmentjének egy részét és halványabbak lesznek a falon, ezért a kültéri tervezők meg is jegyzik, hogy a szín világosabb lesz a házon, mint a festék dobozán lévő minta. Harmadszor, győződjön meg róla, hogy a választott szín összhangban van a tető színével.

Szakmai tanácsokat kaphat a házfestőktől

Egy ház festése olyan, mintha művész lenne. Gyötrődik a színekkel, több árnyalatot is kipróbál, és addig ismétli az egész folyamatot, amíg sikerrel nem jár. Mindez rengeteg időt és erőfeszítést igényelhet. Ha időt szeretne megtakarítani, beszéljen szobafestőkkel, tervezőkkel, színtanácsadókkal, sőt építészekkel is. Néhány minta segíthet a nagyszerű festékszínek kiválasztásában. A szakemberek nagy tapasztalattal rendelkeznek, és tanácsot tudnak adni a kültéri festékkel kapcsolatban.

Vegye figyelembe a járdaszegélyt is

Otthonának járdaszegélyét, és külső színeit is a háza környezetére kell alakítania. Ezek az egész utcára hatással vannak, és a potenciális vásárlók könnyen észrevehetik, ha rosszul választotta meg őket. Mielőtt elmegy kültéri festéket vásárolni, mérje fel a környékét.

Fontos a járdaszegély színe is
Fontos a járdaszegély színe is

Egyes környékeken hasonló színösszeállítású házak vannak, míg másokon egyedi színekkel rendelkező házak. Válasszon egyedi színeket, amelyek beilleszkednek. Például fehér helyett választhat elefántcsontot.

Válassza ki a megfelelő felületekre a megfelelő festéket

A megfelelő festékfelületek kiválasztása majdnem olyan nehéz lehet, mint a festékszínek kiválasztása. Ez azért van, mert az Ön által festett felületek meghatározhatják, hogy az Ön által használt színek hogyan néznek ki. Ha nagyszerű festékszíneket választ, de rossz felületeket, a lakásvásárlók észre fogják venni, hogy valami nem stimmel. A festék fényének kiválasztásakor ne feledje ezt az ökölszabályt: a magas fényű festéknek minél magasabb a fénye, annál tovább tart a felületen.

A festékbevonatok öt típusba sorolhatók: sima/matt, tojáshéj, szatén, félfényes és magasfényű. Mindegyik meghatározott funkciót és dekoratív feladatot lát el.

Hangsúlyozza otthona örökségét

Otthonának építészeti stílusa adja meg a karakterét. Válasszon olyan festékszíneket, amelyek hangsúlyozzák a stílust, és nem bagatellizálják azt. Vannak speciális színsémák az art deco otthonok, a kézműves bungalók és a kortárs lakóházak számára.

Ha otthona régebbi, keresse fel a festékgyártót, és érdeklődjön a használható színekről. Sokuknak vannak történelmileg pontos színeket tartalmazó összeállításai, és megkönnyíthetik a munkáját. Nem kell pontosan ugyanazokat az árnyalatokat választania, hacsak a környékbeli épületek nem mutatnak mást. De ne kövessen el olyan gyakori hibákat, mint például a túl sok kontrasztos szín kiválasztása, ha kellemes, passzív hatást szeretne elérni.

A külső házszínek kiválasztása nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Mindössze annyit kell tennie, hogy felfegyverzi magát nagyszerű tippekkel és trükkökkel, és könnyen elérhető tudással.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....