Milyen új szőnyeget válasszunk ha el akarjuk adni a házunkat ?

  • Olvasási idő:4perc

Amikor eljön az idő, hogy eladja otthonát, a legtöbb ingatlanügynök azt fogja tanácsolni, hogy frissítse fel a dekorációt, hacsak nem tette ezt nemrégiben. Tegyen egy friss festékréteget a falakra, gondoskodjon a polcok rendbetételéről, és, ó igen, cserélje ki a szőnyeget ! Ezt a folyamatot nevezik az otthona színpadra állításának – Ön “előkészíti a terepet”, hogy a vevők a legvonzóbb és esztétikusabb állapotában láthassák otthonát.


Kapcsolódó cikkek


Szakértők szerint “az otthonodban található felületek és anyagok óriási különbséget jelenthetnek, amikor magasabb megtérülést érsz el a befektetéseddel (ROI) az otthonod eladásakor”. Ezért magától értetődik, hogy a szennyezett, foltos vagy matt szőnyeg nem fogja a ház eladását elősegíteni, és azt okozhatja, hogy otthona tovább marad a piacon. Ezért sok eladó úgy dönt, hogy kicseréli a régi szőnyegeket vagy padlót, mielőtt a lakását eladásra kínálná.

A szőnyeg előnyei

Nyilvánvaló, hogy számos lehetőség áll rendelkezésre a padlóburkolatok cseréje terén. Mivel a keményfa padló jelenleg annyira divatos, és más lehetőségek is széles körben elérhetőek, miért dönthetnek úgy az eladók, hogy inkább új szőnyeget vásárolnak ? Nos, számos oka van annak, hogy miért lehet a szőnyeg a jobb választás a padlóburkolattal szemben, amikor eladja otthonát.

Egy jó szőnyeg nagy előnyt jelent a ház eladásakor
Egy jó szőnyeg nagy előnyt jelent a ház eladásakor

Költségek: A szőnyeg általában sokkal olcsóbb, mint a keményfa vagy a csempe, ha figyelembe vesszük a telepítési és egyéb költségeket (például a keményfához szükséges díszléceket és szegélyeket). Az otthonának eladásával kapcsolatos összes egyéb költséggel együtt Ön ott szeretne pénzt megtakarítani, ahol csak tud, miközben gyönyörű végeredményt kap.

A padló tökéletlenségei: Ha a padló nem teljesen vízszintes, vagy a falak nem tökéletesen egyenesek, a szőnyeg sokkal jobban minimalizálja az ilyen tökéletlenségek megjelenését, mint a keményfa vagy a csempe. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rejtse el az ilyen állapotokat a potenciális vásárlók elől (az ingatlanügynöke a legjobb tanácsot fogja adni ezzel kapcsolatban), de szeretné megmutatni a vásárlóknak, hogy a probléma kisebb jelentőségű, és együtt lehet vele élni, ha nem tervezik azonnal a javításokat.

Személyes preferencia: jó eséllyel az eladás záró időpontjáig, ami akár hónapokig is eltarthat, az otthonában fog élni. Tehát nem számít, hogy mit választ, azt szeretné, hogy olyan legyen, amivel együtt tud élni a köztes időszakban. És a jelenlegi trendek ellenére még mindig sokan vannak, akik a szőnyeget részesítik előnyben eladáskor, a padlófelületekkel szemben, és ha Ön is közéjük tartozik, akkor valószínűleg az Ön otthonának megvásárlását fontolgató személy is közéjük tartozhat.

Legjobb típusok

Most, hogy úgy döntött, hogy lecseréli a szőnyegét, melyik a legjobb szőnyegtípus az otthona eladásakor ? A szőnyeg megvásárlása otthona eladása céljából kissé eltér a saját maga számára történő szőnyegvásárlástól, mivel különböző jellemzőkkel és tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint amelyeket az Ön választotta szőnyegnek rendelkeznie kell.

Hacsak az Ön otthona nem egy nagyon magas színvonalú otthon, valószínűleg nem kíván ugyanolyan mértékű beruházást tenni a szőnyegbe, mintha azt tervezné, hogy a következő 15-20 évben saját maga fog benne élni. Tehát olyan szőnyeget fog keresni, amelynek alacsonyabb az ára, de még mindig teljes és vonzónak tűnik. Az egyik nagyszerű lehetőség erre a célra a texturált típusú, amely a hagyományos bolyhos szőnyeg egy frissített változata. A textúrázott szőnyegek általában meglehetősen általánosak, de gyakran jobb megjelenést biztosíthatnak, mint a költségükből adódna. Keressen BCF-szálast, mivel ez a konstrukció általában teltebb, terjedelmesebb (és ezért magasabb színvonalú) megjelenést biztosít.

Többfajta szőnyeg, többfajta lehetőség
Többfajta szőnyeg, többfajta lehetőség

Ha modern városi otthonban él, érdemes megfontolni egy trendibb szőnyegtípust, mivel az Ön piaca más lesz, mint egy külvárosi vagy vidéki otthoné. Fontolja meg, hogy vágott és hurkolt stílust válasszon, talán egy geometrikus vagy tűpöttyös megjelenésűt. Vagy, ha sok a fényezett felület, fontolja meg egy hosszú fríz stílusút, hogy némi textúrát és kényelemérzetet adjon a térnek.

Színek

Nyilvánvaló, hogy a szín nagyon személyes választás, és mindenkinek más az ízlése. Otthona “színpadra állításakor” olyan színt szeretne használni, amely a lehető legtöbb embernek tetszik. Ez általában azt jelenti, hogy olyan semleges tónust választ, amely többféle dekorációval is működik, így a potenciális lakásvásárlók könnyen be tudják majd illeszteni a saját holmijukat a térbe.

A világos, semleges színek általában a legjobban működnek, mivel segítenek abban, hogy a tér nagyobbnak tűnjön. Sok lakásvásárlót azonban elriaszt a fehér szőnyeg, mivel aggódni fognak, hogyan fogják tisztán tartani. Ezért válasszon világos bézs, taupe vagy meleg szürke árnyalatot, ezzel szemben a hűvös szürkék nem tűnhetnek hívogatónak.

Szálak, anyagok

Szinte bármilyen típusú szőnyegszálat használhat otthonának színpadra állításakor, de valószínűleg úgy fogja találni, hogy a poliészter általában a legjobb értéket kínálja, miközben szép megjelenést biztosít. Természetesen, ha egy másik száltípusnál jobb ár-érték arányt talál, válassza azt !

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....