A ház külső színe

  • Olvasási idő:3perc

A külső festékszínek mindent megváltoztathatnak, amikor az otthonát vonzóvá akarja hogy váljon, különösen akkor, ha el akarja adni. A háza külső színe a legnyilvánosabb tervezési döntés, amelyet valaha is hoz a ház külsejével kapcsolatban. Tekintettel arra, hogy értéket és szépséget ad otthonának, a kültéri festék színe alapvető szerepet játszik abban, hogy a potenciális vásárlók hogyan fogják érzékelni (és értékelni) a házát. De mivel több ezer külső festékszín áll rendelkezésre, ijesztő feladat lehet a megfelelőt kiválasztani. Melyik a legjobb az Ön otthonához ? És hány réteg festékre van szüksége a szükséges tartósság eléréséhez ? Egy vizualizáló segítségével kipróbálhat egy festékszínt, mielőtt megvásárolná.


Kapcsolódó cikkek


A színválasztás alapjai

Vegye figyelembe például otthona méretét, amikor a külső festést tervezi. A méret befolyásolhatja, hogy a sötét vagy a világos színek megfelelőbbek-e. Általános szabályként elmondható, hogy a világos színek nagyobbnak tűntetik fel a házat, és jobban befolyásolják a különböző fényviszonyok, míg a sötét árnyalatok kisebbnek tűntethetik fel az ingatlant, és segíthetnek beleolvadni a környezetbe.

Klasszikus fehér falú ház
Klasszikus fehér falú ház

Ha már megvan az alapötlete arról, hogy milyen színt szeretne otthonának külsejére, akkor egy színvizualizáló segítségével megtalálhatja a tökéletes színt. Böngészhet népszerű színek, színcsaládok vagy dekoratőrök által kiválasztott színek szerint. Számos nagy festékgyártó cég kínálja ezt az eszközt a megvehető színekkel. Bár az egyes festőeszközök konkrét felülete kicsit eltérő, mindegyik hasonló módszereket használ, hogy a leendő vásárlók kipróbálhassák a különböző festékszíneket. Egyszerűen az otthonáról készült külső fotók feltöltésével megnézheti, hogy a különböző festékszínek hogyan mutatnának a falakon. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy virtuálisan kísérletezzen, és ötleteket és inspirációt kapjon otthona színösszeállításához.

Erősítse meg színválasztásait festékmintákkal

Most, hogy a virtuális eszköz segítségével leszűkítette választási lehetőségeit, itt az ideje, hogy színmintákkal erősítse meg azokat az otthonában. Bár a vizualizátorok hasznosak, semmi sem helyettesítheti azt, ha a színt a valóságban látja otthonának falain. Vásároljon próbákat a szóba jöhető festékszínekből, és egy kicsit nagyobb felületen fessen vele a háza falára (csak akkor amikor a festés már tervbe van). Ügyeljen arra, hogy az otthona déli és északi oldalára is kerüljön némi szín, mivel a világítás ott drámaian eltérő lehet. Emellett nézze meg ezeket a területeket különböző napszakokban, hogy valós képet kapjon arról, hogyan fog kinézni a kész termék.

Ne korlátozza a színválasztékot

Ideális esetben egy külső sémának három fő részből kell állnia: Egy főszín, amely dominál, egy akcentusszín, amely életre kelti a redőnyöket, ajtókat és más kisebb részeket, és a szegélyszín. Ha már kiválasztott egy vonzó kombinációt a főszín és a szegélyek színe között, akkor egy feltűnő akcentusszínnel emelje ki azt. Nyugodtan legyen merész, de ne vigye túlzásba.

Fontos hogy a ház színei összhangban legyenek
Fontos hogy a ház színei összhangban legyenek

A külső festékszínek festés előtti megtekintése sok időt, pénzt és gondot takaríthat meg, különösen akkor, amikor eljön az eladás ideje. Akár saját maga tervezi elvégezni a munkát, akár szakembert bíz meg, ezek a vizuális próbaeszközök biztosítják, hogy bárhogyan is végezze el a munkát, az eredmény tetszetős és csillogó legyen.

Emellett a színséma kiválasztásakor mindenképpen vegye figyelembe a ház építészeti stílusát és a környékbeli környezetet. Bár nem kell szigorúan betartania az irányelveket, ne térjen el túlságosan a szabályoktól, hogy a lehető legkellemesebb megjelenést érje el.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....