Lakás elrendezése eladáskor

  • Olvasási idő:5perc

A lakás bemutatása és eladása sokkal zökkenőmentesebben mehet, ha mindent előkészít. Tudja meg, hogyan készítse fel otthonát, hogy lenyűgözze a vevőket a legjobb ajánlatok és a legjobb ár elérése érdekében.


Kapcsolódó cikkek


Otthonának eladásra való előkészítése kicsit olyan, mint a színpad megtervezése egy színdarabhoz. Minden a megfelelő helyen van, tökéletesen elrendezve és beállítva.

Vannak olyan televíziós amerikai műsorok, mint a Designed to Sell, amelyek kizárólag arra összpontosítanak, hogy ne egy unalmas kinézetű házat készítsenek fel a gyors és jövedelmező eladásra, hanem egy kis munka befektetésével ragyogó otthont varázsoljanak az átlagosból is. A megfelelően előkészített otthonok gyorsabban és magasabb áron kelnek el, mint a hasonló, de eladásra előkészítetlen otthonok.

Mit is csinálhat annak érdekében hogy gyorsan el tudja adni az otthonát ?

Lehet, hogy Ön szerencsés, és csak néhány régóta elhanyagolt egyszerű otthoni javítást kell elvégezni, mint például megszabadulni a rendetlenségtől, és friss virágok tenni a vázában. Vagy lehet hogy ki kell festeni, vagy egy kicsit feldobni az otthonát, hogy friss külsőt kapjon. Ha ügyes, a legtöbb dolgot saját maga is el tudja végezni. De előfordulhat, hogy vízvezeték-szerelőt kell felbérelnie, hogy új csapot szereljen be a konyhában, vagy más szakembert, hogy kicserélje az elavult lámpatesteket vagy bármilyen kisebb volumenű javítást.

Nem szabad elfelejtenie, hogy a változtatásokat nem azért fogja elvégezni hogy Önnek tetszen. Az egyetlen cél az, hogy otthonát a legjobb formájában mutassa meg a potenciális vásárlóknak. Anélkül, hogy a rendetlenség és a kosz elvonná a figyelmüket, el tudják majd képzelni magukat a leendő otthonban, amelyet eladni próbál.

Ha kételkedik abban, hogy ez bármit is változtat az otthona eladásán, képzelje magát egy lakásvásárló helyébe.

A festék friss, a készülékek csillognak, a ház körül minden rendben van, és friss virágok állnak a konyhapulton. A tükrök csillognak, a törölközők frissek, és a padlón nincsenek elszórt játékok. A szobák tágasnak tűnnek, a falak festése makulátlan.

A konyhák és a fürdőszobák tiszták, friss illatúak, és nem látni sehol rendetlenséget. A szekrények üresek vagy rendezettek. A garázs padlója tiszta és rendezett, és sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkora két autó számára szükséges.

Most hagyjuk el a tökéletes házat, és nézzük meg mi van a valóságban. A családi szobában gyermekjátékok vannak egymásra halmozva. A garázsban annyi doboz van felhalmozva, hogy még egy autóval sem lehetne ott parkolni. Ruhák töltik meg a hálószobai szekrényeket, csizmák és kesztyűk az előszobai szekrényt. A ház nem koszos, de a konyhai mosogatóban edények vannak, és a fürdőszobai mosdókagylóra fogkrém ragadt. A házi feladat az étkezőasztalon hever. A család kutyája csahol az idegenek miatt a házban, a padló pedig karcos, a bejárati ajtónál elhalt növények fogadnak.

Ha minden más dolog ugyanaz, akkor melyik ház lenne szimpatikusabb Önnek ? Természetesen az első ! Lehet, hogy a házak egyforma méretűek, de a letisztult elrendezés miatt az első ház sokkal nagyobbnak, és nagyobb értékűnek tűnik. A ház csak a jó tulajdonságát mutatja, nem pedig a csúnyábbik arcát.

Amit a legtöbb lakástulajdonosnak meg kell értenie, hogy hogyan kell egy otthont az eladáshoz bemutatni, és az, ahogyan az ember az otthonában él, két teljesen különböző dolog. A legtöbben valójában nem úgy élnek a lakásukban, mint egy új házakat bemutató újságban, ahol minden tökéletes.

Tartsa szem előtt, hogy amit elad, az egy ház, nem pedig a tartalma. Ha eltávolítja a régi kopott szőnyegeket, megszünteti a rendetlenséget, valamint csökkenti a bútorok mennyiségét, és a kiegészítőket, a szoba szellősebbnek és tágasabbnak fog tűnni. A szemnek könnyedén kell haladni szobáról szobára, és inkább az otthon legjobb tulajdonságaira kell reflektálnia, mint a lakásban lévő tárgyakra. Tényleg el kell vonatkoztatni a saját tulajdontól. Nézzen a vevő szemével.

Gyakran egy profi lakberendező is tanácsot tud adni olyan apró javításokkal kapcsolatban, amelyek javítják otthona viszonteladói értékét. Gyakran olyan dolgok, amelyeket a háztulajdonos esetleg figyelmen kívül hagy, mint például a friss festés, vagy a kopott szőnyegek cseréje, nagy hatással lehetnek a vevő első benyomására az otthonáról. És hasonlóképpen, amit az eladó nagy hátránynak érez, lehet, hogy egyáltalán nem is játszik szerepet az otthon általános vonzerejében. Ha Ön objektív szemléletű lakástulajdonos, akkor lehet, hogy egyedül is képes lesz megfelelően átrendezni otthonát azért hogy több pénzért tudja eladni.

Ha azonban nehezére esik a saját dolgait megfelelően elrendezni, akkor vagy kérjen meg egy barátot hogy segítsen, vagy bízzon meg egy profi lakberendezőt a tanácsadásban.

Sok ingatlanügynökség listát vezet olyan szakemberekről, akik a lakás kitakarításától kezdve a csöpögő konyhai csap megjavításáig mindent el tudnak végezni, ami segít hogy a lakás gyorsabban, és magasabb áron keljen el.

Az belső elrendezésénél legtöbben egyszerre egy-egy szobát ürítenek ki, majd elkezdik visszahozni a berendezési tárgyakat és kiegészítőket, hogy egységesebbé tegyék a designt.

Távolítson el mindent, ami személyes, kopottas, szennyezett vagy zsúfolt. Tisztítson meg minden felületet alaposan, majd csak azokat a darabokat hagyja meg, amelyek szépen néznek ki, és jó állapotúak. Ebben az esetben a kevesebb több.

Béreljen ki egy tárolóhelységet, vagy kérje kölcsön egy barátja garázsát néhány hétre vagy hónapra, és töltse meg a feleslegesnek ítélt sportfelszerelésekkel, ünnepi dekorációkkal, szezonális ruhákkal, és egyéb bútorokkal.

A lényeg az hogy a leendő vevő egy rendezett és tiszta otthont lásson, amelybe szívesen beköltözne akár rögtön is. Ha ezt az érzetet el tudja érni a vevőnél, akkor magasabb áron, és hamarabb adhatja el az otthonát.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....