Egyszerű barkácsmunkák a belső terek felfrissítéséhez

  • Olvasási idő:6perc

Szeretett volna új külsőt adni otthonának anélkül, hogy egy teljes felújítással járó jelentős költségekkel és idővel járna ? Nos, ha hajlandó egy kis munkára, rengeteg olyan barkács házfelújítási projektet végezhet, amelyek segítenek átalakítani a terét úgy, hogy vállalkozóra sincs szükség.


Kapcsolódó cikkek


A barkács házfelújítási feladat kiválasztásának kulcsa az, hogy először arra összpontosítson, hogy mit szeretne elérni, majd mérlegelje, hogy mennyi időt szeretne vele tölteni. Bár ezek a projektek mindegyike könnyen elvégezhető, némelyik időigényesebb, mint a többi, ezért biztosnak kell lennie benne hogy tudja mibe vág bele. A jó oldala ezeknek a munkáknak: egyik projekt sem tart tovább egy-két hétvégénél, és sok közülük néhány óra vagy annál kevesebb idő alatt is elvégezhető.

Cserélje ki a lámpatesteket

Elképesztő, hogy egy új lámpatest mennyit tud változtatni egy szobán. Dobja ki a konyhában lévő régi matt üveg függő lámpákat egy korszerű üveggömb lámpatestre. Akasszon egy szép csillárt az ágy fölé. Az új lámpatestek cseréje gyors projekt, amely jelentős javulást hoz bármely helyiségbe.

Válasszon sárgás színű fényt

Ha már a lámpatesteknél tartunk, kellemesebbé teheti otthona hangulatát, ha egyszerűen lecseréli a durva fehér izzókat nyugtató sárgákra. Mindenképpen LED-et válasszon, hogy az új izzók hosszú ideig kitartsanak. Egy másik módja annak, hogy maximalizálja otthona belső ragyogását hogy a meglévő villanykapcsolók helyére dimmereket szerel be, hogy hangulatától és napszaktól függően állíthassa be a fényerőt az egyes helyiségekben.

Maximalizálja a kihasználatlan sarkok hasznosságát polcokkal

Mindannyiunk otthonában vannak olyan sarkok, amelyekkel nem igazán tudunk mit kezdeni. Egy egyszerű barkácsmegoldás: szereljen fel néhány egyszerű, falra szerelhető polcot, amelyek több tárolóhelyet biztosítanak, és ugyanakkor jól is néznek ki. Egy kis munkát igényel csak, de megéri hogy egy eddig kihasználatlan sarkot hasznos hellyé varázsoljon.

Hackelje meg a bútorokat

Ha már unja a régi bútorait, de nem akar rugózni a csere költségei miatt, válassza a következő legjobb megoldást, és frissítse fel a meglévő darabokat. Rengeteg kreatív lehetőség van arra, hogy új életet adjon a régi bútoroknak, például festés, újrakárpitozás, valamint ragasztós kontaktpapír használata a formák, és minták felragasztásához.

Hozza be a természetet

Kevés dolognak van akkora ereje, mint a növényeknek és a virágoknak, hogy felfrissítsék az unalmas tereket. Még a legegyszerűbb cserepes növények is frissítik a levegőt, és egy adag boldogságot és életerőt adnak bármelyik helyiségnek. Akár úgy is tehet hogy műzöldségeket, vagy virágokat választ, csak ügyeljen arra, hogy jó minőségűeket vásároljon, hogy ne tűnjenek túlságosan hamisnak.

Vigyen fel egy friss festékréteget

Ha barkács lakásfelújítási projektekről van szó, kevés dolog frissíti drámaibb módon a teret, mint néhány réteg festék. Vigyen színt a nappaliba, vagy a hálószobába egy akcentusfallal, vagy tegyen próbát egy dekorált mennyezettel, és fesse le a konyhaszekrényeket is. Ha már itt tartunk, járja körbe otthonát, és végezzen gyors festésjavítást mindenütt, ahol a meglévő festék hámlik vagy lepattogzott.

Foglalkozzon az előszobával is

Az előszoba az egyik legtöbbet használt helyiség egy otthonban, de gyakran az egyik legkevésbé értékelt is, ha a tervezésről van szó. Hozzon ki többet a sajátjából néhány egyszerű ötlettel, például egy pad és szép fogasok felszerelésével, vagy egy új szőnyeggel, hogy javítsa a tér kényelmét és stílusát. Keressen olyan darabokat, amelyek egyszerre nyújtanak divatot és funkciót, és amelyek tükrözik otthona többi részének esztétikáját.

Használja a technológiát

A technológia, ha már be van építve sokat tud segíteni és spórolni, akkor miért ne használná ki ? A programozható termosztátoktól kezdve, a kamerával ellátott ajtócsengőkig rengeteg olyan intelligens otthoni eszköz létezik, amelyek zökkenőmentesen integrálódnak a meglévő rendszerekbe, miközben jelentős átalakításokat igényelne otthona energiahatékonysága, és kialakítása szempontjából.

Hozzon létre egy helyet csak a háziállatának

Vonja be háziállatát az otthoni átalakításába azzal, hogy létrehoz egy különleges helyet csak nekik. A kisállat dekoráció hosszú utat járt be, és könnyebb mint valaha, hogy olyan darabokat találjon, amelyek nem csak szórakoztatóak és kényelmesek a háziállat számára, hanem a szoba teljes megjelenését is javítják. Gondoljon a kisállat sátrakra, vagy a falon lévő macska dzsungelekre, amelyek mind egy kicsit feldobják az életet mind az otthona, mind a kedvenc szőrös barátja számára.

Tüntesse el a zsinórokat

A rendetlen kábelek, amelyek a tévéről lógnak le, az éjjeliszekrény mellett vannak szétszórva, az íróasztaltól a falig kígyóznak, csúnya kiegészítői otthonának. Tüntesse el őket a szem elől egyszerű barkácstrükkökkel, például falra szerelhető műanyag csatornával. Még akkor is, ha nem szívesen rejtené el őket a falak mögé, akkor is számos lehetőség van a kábelek elrejtésére, és a helyiség racionalizálására.

Frissítse fel a csempét és a fugát

Nehéz elkerülni, hogy a fürdőszobában lévő csempén és fugákon ne legyen folt, de meglepően könnyen orvosolható. Használjon erre kijelölt kád, és csempefelújító készletet, és kövesse pontosan az utasításokat, hogy a csempe és a fuga ugyanolyan jól nézzen ki, mint az első napon. Fürdőszobája az új csempe megjelenését kapja, anélkül hogy az ilyen típusú projekt tényleges költségei felmerülnének.

Cserélje ki a szekrény hardvereit

Az új szekrények drágák, de az új szekrényhardverek hasonlóan drámai hatást adhatnak konyhája, vagy fürdőszobája megjelenésének, lényegesen kevesebb pénzért. Mérje meg a jelenlegi hardverek furatait, hogy tudja, milyen méretet kell beszereznie, majd válasszon olyan stílust, amely kiegészíti a szekrények meglévő stílusát, ugyanakkor lenyűgöző új megjelenést kölcsönöz nekik. Ugyanezt megteheti a hálószobában lévő komódfiókok esetében is.

Tükör a falon

A tükrök több fényt visznek a szobákba, és nagyobbnak láttatják a tereket, mint amekkorák valójában. Vásároljon néhány olyan tükröt, amelyik igazán tetszik (a használtcikk-boltok remek kiindulópontok a kereséshez), és akassza őket olyan helyekre, amelyekről úgy gondolja, hogy egy csipetnyi fényt kaphatnának. Ha már itt tartunk, próbáljon meg különleges tükröket találni, amelyekkel lecserélheti a régi vagy unalmas tükröket otthonának szobáiban.

Alakítson át egy nem létfontosságú nagyobb szekrényt irodává

Ha mindig is vágyott egy saját otthoni irodára, de nem találta a helyet, alakítson át egy szekrényt olyan helyiséggé, ahol dolgozhat, úgy hogy Ön a szekrényen kívül marad, és csak a laptop vagy az dolgozóasztal van benn a szekrényben. Teljesen ürítse ki a szekrényt, távolítsa el az ajtókat és a zsanérokat, majd dekorálja úgy, ahogyan szeretné, beleértve akár polcok hozzáadását is. Egy-két hétvége alatt az otthoni dolgozószoba hiányából egy privát kis zugot varázsolhat, amely tökéletes lehet a munkához.

Néha a legkisebb változtatások az otthonában a legnagyobb hatással bírnak. Vágjon bele egy (vagy több) ilyen barkácsolós lakásfelújítási ötletbe, és fedezze fel, milyen könnyen frissítheti a helyiségeit anélkül, hogy rengeteg pénzt vagy időt kellene fordítania bonyolult projektekre.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....