Fürdőszoba látványtechnikai felújítása olcsón

  • Olvasási idő:4perc

Lehet, hogy nem tűnik lehetségesnek, de egy fürdőszoba átalakítása teljesen elérhető áron is kivitelezhető. A fürdőszoba átalakítása, a konyha átalakításával együtt, a lakástulajdonosok számára nem a szívük csücske, a be nem tartott ütemtervek és a magas költségek miatt. Tekintettel a fürdőszoba átalakításának elképesztően magas költségeire, érdemes kreatívan gondolkodni, és okosabb, gazdaságosabb alternatívákat keresni. Egy alacsony költségvetésű, de jól átgondolt fürdőszobai átalakítás után nem csak fel lesz újítva a helység, hanem lényegesen több pénz marad a bankszámláján, mint azoknak a lakástulajdonosoknak, akik a drágább, pazarlóbb utat választották.


Kapcsolódó cikkek


Használjon olcsóbb anyagokat

A meglévő anyagok megtartása és felújítása mindig a legjobb megoldás a pénzmegtakarításhoz. Ha azonban ki kell cserélnie az anyagokat, az olcsó alternatívák gyakran ugyanolyan, vagy hasonló lehet mint a drágább. Például valódi fa deszkapadló helyett próbálja ki a luxus vinil padlót. A mai vinil padlóburkolatok sokkal jobban néznek ki, mint a korábbi iterációk. Az olyan innovációk, mint a luxus vinil padlóburkolat és a plank vinil még távolról is megtéveszthetik a szemet. A nagy részletességű laminált munkalapok, vagy a kvarc munkalapok, ma már a gránittal vetekednek a hiteles és természetes követ utánozva. A műkő kerámia, és porcelán csempe burkolatok a travertin és a márvány megjelenését utánozhatják.

Fesse le a fapadlót

Ha a fürdőszobában történetesen fapadló van, akkor azt kiszedheti, és kicserélheti egy nedvességállóbb padlóburkolatra, például csempére. Vagy időt, energiát és pénzt takaríthat meg, ha megtartja a fapadlót, és védő zománcfestékkel lefesti. Ne feledje azonban, hogy a tömör keményfa nem lehet az első számú választása fürdőszobai padlóburkolatként. De ha már fapadlója van, akkor ez egy olcsó megoldás arra, hogy minél tovább megőrizze azt.

Újítsa fel a kádat

Tekintse a kád teljes cseréjét az utolsó lehetséges opciónak, legalábbis a költségmegtakarítás szempontjából. Ehelyett próbálja meg a kád újrafestését, vagy újrafényezését. A fürdőkád és a zuhanyzó újrafényezése a “Javítsd és tartsd meg, ne pedig eltávolítsd” diktum kitűnő példája. Ha a probléma főként kozmetikai jellegű, például megsárgult felület és néhány repedés és horzsolás van csak rajta, akkor újrafényezheti zuhanyzóját vagy fürdőkádját. Alternatív megoldásként a kád, és a zuhanykabinok teljes felújítása lehet megoldás, amelyek soha nem fognak annyiba kerülni mintha újat vett volna. A szakszerű felújítással pár évig még jó állapotúan használhatja azokat.

Cserélje le a szekrények fogantyúit

Az új fürdőszobaszekrények vásárlása és beszerelése drága lehet. Sokkal egyszerűbb és olcsóbb módja annak, hogy életet leheljen a meglévő szekrényekbe, ha eltávolítja a régi hardvereket, és új, tetszetős hardverekre cseréli őket. Hogy még egyszerűbbé tegye a folyamatot, mielőtt megvásárolja az új hardvert, győződjön meg róla, hogy a csavarok helye megegyezik a meglévő szekrényeken lévő lyukakkal. Így nem kell új lyukakat fúrni.

Akárcsak az új hardverek beszerelése a szekrényekbe, az új mosogatócsap beszerelése is egy olyan trükk, amelyet a tervezők és a barkácsolók egyaránt alkalmaznak, hogy a mosogatót csillogóvá tegyék anélkül, hogy az egész mosogatót le kéne cserélni.

Szerezzen be előre gyártott zuhanykabint

A legdrágább lehetőség egy új zuhanyzó kialakítására az, ha felbérel egy szakembert, hogy a semmiből építsen egy egyedi csempézett zuhanyzót. Bár a helyszínen épített zuhanyzók és kádak gyönyörűek és egyediek lehetnek, fontolja meg az előre gyártott zuhanyzóegységet, amely általában sokkal kevesebbe kerül.

Fesse ki a fürdőszobát egyedül

A fürdőszoba festést még a legkevésbé gyakorlott barkácsolók is elvégezhetik. Az egész ház festéséhez a nagy méret miatt érdemes megfontolni egy profi festő felbérlését. De gondoljon arra, hogy milyen kevés festést kell végeznie a fürdőszobákban. A falfelület nagy részét tükrök, zuhanyzók, csempék, szekrények és fürdőkádak foglalják el. Végül is csak néhány négyzetmétert kell festeni. Sok esetben ezt egy-két nap alatt egyedül is lefestheti.

Lehetőleg hagyjon a helyén mindent

Takarítson meg pénzt azzal, hogy a mosdó- és fürdőhelyiségeket ott hagyja, ahol vannak. Nincs szükség a vízvezetékek áthelyezésére, ha a jelenlegi helyük megfelel az Ön igényeinek. A vízellátás és/vagy a vízelvezetés áthelyezése azonnal megnöveli bármely átalakítási projekt költségeit.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....