Selejtes faanyag felhasználása

  • Olvasási idő:3perc

Szeretett volna valaha is beruházni egy famegmunkálási projektbe, de aggódik a költségek miatt ? A faanyag elég drága lehet, de rengeteg módja van a spórolásnak. Csökkentse következő famegmunkálási projektjének költségeit selejtes faanyag felhasználásával. Íme, hogyan szerezhet egy kis megtakarítást a barkácsáruház selejt faanyagával.


Kapcsolódó cikkek


Mi az a selejtes fűrészáru ?

Most talán azon tűnődik, hogy mi is pontosan az a selejtezett faanyag ? A selejtezett fűrészáru olyan faanyag, amelyet a kereskedelmi eladásból vontak ki, mert valamilyen módon megsérült, vagy a darabolásból, fűrészelésből megmaradt egy kisebb-nagyobb darab. Lehet, hogy megvetemedett, meghasadt, vagy hiányzik belőle egy darab. Vagy egyszerűen csak egy másik ügyfél számára végzett vágás után megmaradt valamennyi fűrészáru. Bármi legyen is az oka, a selejtes fűrészáru olcsó.

Selejtezzünk

A selejtezés azt jelenti, hogy kiválasztani vagy szelektálni a darabokat, különösen akkor, ha a jó minőségűt választjuk el a rosszabb minőségűtől. A selejtezett fűrészáru más elnevezései közé tartozik a selejtezett fűrészáru, vag selejtes fűrészáru. Nagyobb lakberendezési központokban, vagy tüzépen így hívják ezt a fajta faanyagot.

Hol lehet találni selejtezett faanyagot ?

Keressen a fűrészáru részleg hátsó részén, vagy a vágási terület közelében. Ha nem látja, kérdezzen meg egy alkalmazottat hogy hol található, és kérdezzen a selejttárolóról is, amibe a felesleges darabokat bedobálják.

Ilyen, és ehhez hasonló helyekről biztos tudunk olcsó faanyagot venni
Ilyen, és ehhez hasonló helyekről biztos tudunk olcsó faanyagot venni

A vágott, selejtezett fűrészáru árai

A vágott faanyagot többféle módon is értékesítik. Lehet hogy a mérettől, vagy attól függetlenül súlyra számolnak el vele. Vagy lehet, hogy kötegelt formában, kötegenként árulják. Még az is előfordulhat, hogy ingyenesen hozzá tud jutni a selejtes faanyaghoz, mert nem akarnak vesződni a címkézés, és az eladás fáradságával.

Hogyan vásároljon ?

Keressen olyan sérült faanyagot, amelyet könnyű lenne levágni vagy kijavítani. Ha a projektnek nincs szüksége tökéletes darabokra (például egy macskakunyhóra, amelyet szőnyeggel borítanak majd), nem kell aggódnia a hibák miatt, de nem biztos, hogy olyan darabokat szeretne, amelyek rossz minőségűek. Ha talált valamit, ami megfelel, rakja be a kosarába, mielőtt valaki másnak lehetősége lenne megragadni. A fűrészáru gyorsan mozog.

Nem látja, amire szüksége van ? A selejtezett fűrészáru készlet naponta változik, ezért érdemes lehet holnap is visszanézni.

Vásárlási tippek

  • Kérdezzen meg egy ott dolgozót, hogy az üzletbe melyik nap(ok)on van faanyagszállítás. Általában ez lesz a legjobb nap, amikor meglátogathatja a helyet faanyag után kutatva.
  • Ha sérült deszkát lát a normál raktárkészletben, kérdezze meg, hogy megkaphatja-e kedvezményesen.
  • Minden vásárláskor ellenőrizze a selejtgyűjtőt, és gyűjtse be amit lehet.
  • Ha van elég tárolóhelye otthon, soha nem fog teljes árat fizetni a fűrészáruért a kisebb projektekhez.
  • Egyes üzletekben az eladónak minden egyes darabot külön-külön ki kell fizetni, de lehet, hogy előnyös alkut tud kötni. Ne féljen alkudozni mert időt és fáradságot takarít meg a boltnak, miközben elviszi a selejtet a területről.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....