Otthoni javítások amelyet inkább szakember végezzen

  • Olvasási idő:4perc

Az otthoni, vagy csináld magad barkácsolók korát éljük. Ha el tud képzelni egy otthoni átalakítási projektet, kétségtelenül van valaki, vagy talál olyat, aki megmondja Önnek hogyan kell elvégezni, sőt még bátorít is rá.


Kapcsolódó cikkek


Néha jobban járunk ha szakember végzi a szakmunkát
Néha jobban járunk ha szakember végzi a szakmunkát

Bár nagyszerű dolog pénzt megtakarítani, és önmagát egy új kihívásnak alávetni, számtalan oka van annak, hogy miért vannak lakásfelújítási szakemberek. Ők gyorsabban és általában jobban elvégzik a munkát, mintha maga csinálná. Emellett a nehéz munkák nagy részét leveszik a válláról, így az otthona más részeire koncentrálhat.

Tetőfedés

Egy ház tetőfedése munkaigényes feladat, amelyhez egy olyan szakemberekből álló csapat munkája szükséges, akik nap mint nap végzik ezt a munkát. Tekintettel a projekt időigényes, és szakmunka jellegére, érdemesebb tetőfedőket felbérelni a fedéshez, vagy a háza nagyobb szerkezeti tetőjavításaihoz.

Konyhaszekrény festése

Bár a konyhaszekrényeket saját maga is festheti, a tökéletes és professzionális festés nehéz feladat. Ez nem csak a festék ecsettel történő felviteléről vagy a hengerléséről szól. Mindig jobb eredményt ér el, ha a festéshez eltávolítja a szekrényeket. Ráadásul a konyhaszekrények köztudottan piszkosak lehetnek, így az igazi munkát a felületek tisztítása és lecsiszolása jelenti.

Tipp

Ha szeretné kipróbálni a szekrényfestést, kezdje egy fürdőszobaszekrénnyel. Kisebbek és általában tisztábbak, mint a konyhaszekrények, így ideálisak arra, hogy megnézze, hogyan működik a folyamat.

Vízmelegítő beszerelés

A vízmelegítő beszerelése a legtöbb településen engedélyköteles. Nem csak hogy a vízmelegítők terjedelmesek és nehezek, hanem az igazi döntő tényező az, hogy a biztonság is mérvadó. Egy új vízmelegítőhöz vagy földgázvezetékre, vagy elektromos csatlakozásra van szükség, és mindkettőt profiknak kell telepíteniük.

Padlóburkolat telepítés

Mivel a háztulajdonosok annyira hozzászoktak a műanyag linóleum, vagy öntapadós vinilpadlózat telepítéséhez, hogy könnyű azt gondolni, hogy minden padlóburkolatot egyszerű telepíteni. Nem így van ez a lemezes vinil padlóburkolatok, vagy a faltól falig szőnyegek esetében. A nagy formátumú anyagokat nehéz szállítani, kiteríteni, és levágni. Bízza ezt a munkát a profikra.

Jelentősebb kéményjavítások

Házi barkácsolóként kisebb kémény, vagy kandallójavításokat is elvégezhet, feltéve, hogy kényelmesen hozzáfér a tetőhöz, vagy a kéményhez. De ha már mélyrehatóbb javításra van szükség, akkor már ez egy olyan speciális szakmaiságot követel meg, amelyet a kéményjavító szakemberek, vagy kőművesek ismernek a legjobban.

Bontás

A bontás egyik fontos eleme, amiről sok lakástulajdonos megfeledkezik, hogy mit kezdjen a törmelékkel. Ha profikat bíz meg a bontással, akkor a törmelék elszállításának a szerződés részét kell képeznie. Ami még fontosabb, ha azt tervezi hogy maga végzi el az átalakítást, de a bontást valaki másnak adja át, az segít megőrizni az energiáit és a türelmét az igazi kreatív munkához.

Ablakcsere

Az otthonában lévő ablakok nagyszabású cseréjét legjobb ha egy ablakcserével foglalkozó cégre bízza. Házi barkácsolóként nehéz pont olyan méretű ablakokat találni az ablakcseréhez amilyen kell. A barkácsáruház polcain látható ablakok nem mindig megfelelőek. Ahol az ablakokat veszi, ott általában tudnak segíteni a beszerelésben is, ami kőműves munkával is járhat. Ráadásul az ablakcsere egy igényes projekt, ahol kevés a hibalehetőség.

Udvari kerítés

Egy kerítést egyszerű dolog megépíteni. Alapvetően csak két betonba helyezett oszlopból áll, amelyek közé egy kerítéslapot helyeznek. Ennek végrehajtása nagy léptékben, például egy teljes telekhatáron, vagy az udvar körül, fizikailag megterhelő. Ha felbérel egy profi kerítésépítéssel is foglalkozó céget, ők napok alatt elvégzik azt, ami Önnek valószínűleg hetekig vagy hónapokig tartana.

Azbeszt eltávolítása

Az azbeszt egy rostos ásványi anyag, amely a mezotelióma betegséghez kapcsolódik. Sajnos számos régebbi építőanyagban megtalálható, a szigeteléstől a padlóragasztóig és a házburkolat egyes formáiban. A szakemberek rendelkeznek az azbeszt eltávolításához szükséges felszereléssel és know-how-val. Vegyen fel olyan szakembereket, akik rendelkeznek erre a munkára vonatkozó tapasztalattal, és tanúsítvánnyal.

Gipszkartonozás

A gipszkarton felrakása egy dolog. Mindössze egy akkus fúróra és gipszkarton csavarokra, vagy akár csak egy kalapácsra, és gipszkarton rögzítőkre van szüksége. Egy asszisztenssel egy-két nap alatt felrakhatja az összes gipszkarton panelt egy kis helyiségben. De a gipszkarton nagyfelületre felrakása, majd később az utómunkálatok egy művészethez közelítő mesterség. Néhány barkácsolónak tényleg megvan a tudása hozzá, de nem mindenkinek. Sokak számára azonban a hullámmentes, üvegsima falak elérésének trükkjét nehéz elsajátítani. A profik, akik állandóan ezzel foglalkoznak, hibátlan felületet tudnak adni a falaknak és a mennyezetnek.

Bár ezeket a projekteket akár maga is elvégezheti, a legtöbb esetben jobb eredményt ér el, és megspórolja magának a bosszúságot, ha felbérel egy szakembert.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....