A konyha átalakításához tanácsok

  • Olvasási idő:5perc

A konyhák továbbra is a ház legnépszerűbb felújítandó helyiségei. Ez egy nagy munka, mind a költségek, mind a projekt nagyságrendje szempontjából. Mielőtt tehát felbérelne egy vállalkozót, és elkezdené ledönteni a falakat, van néhány fontos dolog, amit figyelembe kell vennie és elő kell készítenie: nevezetesen a költségvetés meghatározása, annak meghatározása, hogy mit szeretne, és annak megtervezése, hogyan fog mindez illeszkedni.


Kapcsolódó cikkek


Állítson fel egy költségvetést, mielőtt átalakítaná a konyhát

Ahogy nekilát az új konyha megtervezésének, legyen reális a költségekkel kapcsolatban. A nagy felújítási projektek gyakran több időt és pénzt vesznek igénybe, mint amennyit tervez, ezért érdemes a maximális költségvetése alatti konzervatív költségvetést megcélozni, hogy biztosítsa, hogy legyen extra pénz, ha a projekt túllépi a keretet. Jó ökölszabály, hogy a nem tervezett kiadásokra további 10-20 százalékot adjunk hozzá. Minél nagyobb pénzügyi tartalékkal rendelkezik, annál jobb. Nem szeretné, ha a projekt közepén további kölcsönért kellene küzdenie, vagy ami még rosszabb, ha egy félig kész konyhával kellene végeznie, mert elfogyott a készpénze.

Végezzen egy kis kutatást

Látogasson el konyhai bemutatótermekbe és a háztartási boltokba, hogy kitalálja, mennyibe kerülnek az elemek, majd találja ki, mire van szüksége, és mit engedhet meg magának. Egy környékbeli, vagy ismerősöknél lévő viziten való részvétel remek módja annak, hogy kapcsolatba lépjen más lakástulajdonosokkal, és megfigyelje konyhai elrendezéseiket és felújításaikat, és tapasztalataikat.

Vegye figyelembe a “rejtett” költségeket

Ne feledje, hogy a munkaerő és az anyagok költségeit, valamint az adókat és az esetlegesen felmerülő szállítási vagy szállítási költségeket is figyelembe kell vennie. Ezek nagyon gyorsan összeadódhatnak, ezért fontos, hogy figyelembe vegye őket a költségvetés meghatározásakor. Azt is fontolja meg, hogy vannak-e olyan lépések a felújítás alatt, amelyeket saját maga szeretne elvégezni. Már néhány feladat átvállalása is jelentős összeget takaríthat meg.

Törekedjen a minőségre

Mindig a legjobb minőségű anyagokat vásárolja meg, amelyeket megengedhet magának. A konyha felújításakor kiváló minőségű, funkcionális elemeket szeretne, mind saját használatra, mind pedig a lehetséges viszonteladói érték miatt. A kiváló minőségű szekrények, munkalapok és készülékek sokkal tovább tartanak, így remélhetőleg soha többé nem kell megismételnie a felújítási folyamatot, amíg Ön az otthonában él.

Fontolja meg a használt anyagok feltárását – gyakran jobb minőségű elemeket engedhet meg magának, mint amit a kiskereskedelmi vásárlás esetén a költségvetése lehetővé tenne, ha újat venne. Például próbálja meg újrahasznosítani vagy festeni a régebbi szekrényeket, amelyeket egy újrahasznosított építőanyagokat értékesítő vállalkozástól vásárolt. Az interneten is találhat kiváló minőségű, egyéni eladók által eladásra kínált tárgyakat.

Értékelje a szükségleteit a kívánalmakkal szemben

Legyen praktikus, és ne vásároljon felesleges tárgyakat. Csábító lehet mindenféle kütyüt és díszes készüléket vásárolni, de jobb, ha a megbízható alapokat választja, amelyeket tudja, hogy használni fog. Ne feledje, hogy minden új készülékkel együtt jár egy kicsit magasabb közüzemi számla is. Emellett növelik a karbantartási kötelezettségeit, és a karbantartásukhoz időre és pénzre van szükség.

A konyha elrendezésének megtervezése

A konyhának a ház bármely helyiségénél jobban kell praktikusnak és funkcionálisnak lennie. Gondolja át, hogyan használja jelenlegi konyháját, hogy meghatározhassa az átalakított térrel kapcsolatos prioritásait. Mi működik és mi nem, mit használ és mit nem ? Gondolja át alaposan a helyiség elrendezését, és mérje fel, hogy mi fog a legjobban működni az Ön háztartásában.

Amikor csak lehetséges, használja a klasszikus munkaháromszöget. Rendezze a mosogatót, a hűtőszekrényt és a tűzhelyet (a három leggyakrabban használt funkciót) háromszög alakban. Általában ezt tartják a legkényelmesebb elrendezésnek, mert felesleges lépéseket spórol meg. Gondoljon arra is, hogy általában hányan dolgoznak egyszerre a konyhában. Ha többen vannak, akkor érdemes több munkaállomást is beépíteni.

Konyhai tér tervezés

Egy jó átalakító vállalkozó segíthet abban, hogy a dolgok a megfelelő biztonság érdekében legyenek elrendezve, de a kényelem megtervezése az Ön feladata. Íme néhány dolog, amit érdemes megjegyezni, amikor feltérképezi a teret:

Pultok: Az ételkészítéshez legalább 1 méternyi pultfelületet tervezzen, a mosogató egyik oldalán legalább fél méter, a másikon pedig 30 cm-rel számoljon. Ha több helyet tud kialakítani akkor tegye azt.

Készülékek: A készülékek előtt hagyjon megfelelő helyet, hogy az ajtókat ki lehessen nyitni, és még mindig el tudjon menni előttük. Legalább 1,2 méterre lesz szüksége. Figyeljen a lengő készülékajtók irányára és hosszára is – különösen, ha a hűtőszekrényről van szó. Ha azt tervezi, hogy a hűtőszekrényt egy fal mellett helyezi el, győződjön meg róla, hogy az ajtó az ellenkező irányba leng ki, különben a fal megakadályozhatja, hogy az ajtó teljesen kinyíljon.

Hely: Hagyjon elegendő helyet a forgalom áramlásához. A pultok és az aztal, vagy a mosogatósziget között legalább 1,5 méternek kell lennie, hogy az emberek könnyen át tudjanak sétálni anélkül, hogy megzavarnák a pultoknál dolgozókat.

Végső megfontolások a felújítás előtt

Hívja meg a vállalkozót, vagy a tervezőt az otthonába, hogy megbeszéljék a konyha felújításával kapcsolatos összes igényét. Ez segít megerősíteni, hogy a teret úgy tervezzék meg, hogy az Ön és családja számára kényelmet és könnyű mozgást biztosítson. Ne feledje, hogy tartsa magát a tervéhez, és ne hagyja magát elragadtatni az izgalomtól, vagy ne hagyja magát rábeszélni olyan dolgokra, amiket nem akar vagy amire nincs szüksége.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....