Konyhai átalakítások olcsón

 • Olvasási idő:5perc

A konyhák az egyik legdrágább átalakítandó terület a lakásban az anyag- és munkadíjak miatt. De a jó hír az, hogy a konyha költségvetési átalakítása lehetséges úgy is, hogy nem kell adósságokba vernie magát.


Kapcsolódó cikkek

Mielőtt a konyha felújításába kezd…
Kifizetődő konyhaátalakítási ötletek
Új és visszatérő trendek a konyhában


Lakástulajdonosként végső soron Önön múlik, hogy a konyhai átalakítási projekt költségeit alacsonyan tartsa. Az összes másodlagos érintett fél – beleértve a vállalkozókat, alvállalkozókat, építészeket, tervezőket és beszállítókat – megpróbálja maximalizálni a nyereségét, ahogy Ön is megpróbálja maximalizálni a megtakarításait.

Bár nem gyakori, hogy olyan személlyel dolgoztasson, aki szándékosan megpróbál lyukakat ütni a költségvetésén azáltal, hogy extra költségeket halmoz fel, valószínűleg mégis emlékeztetnie kell a másodlagos feleket, hogy a projekt során végig tartsák be a költségvetést. Amit könnyebb ellenőrizni, azok az átalakítási döntések, amelyeket Ön hoz annak érdekében, hogy a költségeket kezelhetően tartsa.

Újítsa fel a konyhaszekrényeket

Általánosságban elmondható, hogy minden “kiszedem és kicserélem” projekt drágább, mint azok a projektek, amelyeknél a legtöbb anyagot megtartják. A konyhabútorzat kiváló példa erre. Az új konyhaszekrények nagyon drágák lehetnek, különösen, ha egyedi darabokra van szüksége, hogy illeszkedjenek a helyiségéhez. Szerencsére léteznek olyan módszerek a meglévő szekrények felújítására, amelyek egyszerre környezetbarátok (mivel a régi szekrények nem kerülnek a kukába) és költséghatékonyak.

Festés: A konyhaszekrények festése a felújítás klasszikus módszere. A csiszolás, alapozás és festés folyamata időigényes lehet, attól függően, hogy hány szekrénye van. De elég egyszerű ahhoz, hogy a kezdők is jó eredményt érjenek el.

Új felületek: A festésnél drágább megoldás új furnérral látni el a konyhaszekrények külsejét, és teljesen kicserélni az ajtókat és fiókokat. Ezt nehéz egyedül elvégezni, mivel olyan szerszámokat és szakértelmet igényel, amellyel a legtöbb barkácsoló nem rendelkezik. De még mindig olcsóbb, mint teljesen új szekrényeket beszerezni, és így is teljesen megváltoztatja a konyhaszekrény megjelenését.

Szerelvények cseréje: A szekrények felületén kívül fontolja meg a szerelvények cseréjét is. Néha csak modern kilincsek és fogantyúk kellenek ahhoz, hogy a meglévő szekrények teljesen újnak nézzenek ki.

Még egy ilyen rossz állapotban lévő konyhaszekrényt is szinte újjá lehet varázsolni
Még egy ilyen rossz állapotban lévő konyhaszekrényt is szinte újjá lehet varázsolni

Polcok: Új szekrények vásárlása vagy a régiek felújítása helyett fontolja meg a falra szerelhető polcok beszerelését. A polcok olcsók, és könnyen hozzáigazíthatja őket konyhája stílusához, ami olyan légies érzést eredményez, mintha csaknem egy kereskedelmi konyhában lenne.
Ha mégis a konyhaszekrényeket kell cserélnie, keresse az összeszerelésre kész opciókat. Általában nem olyan nehéz hogy saját maga összeszerelje a darabokat, így nem kell fizetnie a munkadíjért.

Konyhai készülékek javítása

A múltban sok készülék került a hulladéklerakóba a konyha átalakítása során. Szerencsére ez az elavult gondolkodásmód lassan megszűnik, mivel az önkormányzatok korlátozásokat léptettek életbe a készülékek közvetlen hulladéklerakóba helyezésével szemben.

Most már könnyen elérhetőek a konyhai készülékek javítására vonatkozó információk. És van online szervízalkatrész-piac is. Ez sok háztulajdonos számára lehetővé teszi, hogy saját maga javítsa fel a készülékeit, ahelyett, hogy szakembernek fizetne, vagy pénzt költene valami új készülékre.

Néhány olyan készülék, amelyet saját maga is megjavíthat:

 • Hűtőszekrény
 • Mikrohullámú sütő
 • Vízmelegítő
 • Mosógép

Természetesen a készülék javításának képessége az Ön képzettségi szintjétől és attól függ, hogy mi okozza a hibát, a készülékben. De gyakran érdemes megpróbálkozni a barkácsolással, mielőtt sok pénzt adna ki egy újra.

Ne változtassa meg a konyha elrendezését

A konyha elrendezésének drámai megváltoztatása az egyik biztos módja annak, hogy az átalakítás költségvetése megemelkedjen. Például a mosogató, a mosogatógép vagy a hűtőszekrény vízvezetékeinek áthelyezése vízvezeték-szerelők felbérlésével jár. Az új csövek futtatásához lyukakat kell ütni a falon, ami a munkadíj mellett további anyagköltséget is jelent.

Másrészt, ha a konyha alaprajzát lényegében változatlanul hagyja, miközben a kereteken belül frissíti az elemeket, az hihetetlenül költséghatékony. Általában nem kell új vízvezetékeket vagy elektromos berendezéseket beépítenie. A meglévő padlóburkolatot is megtarthatja, ha szeretné. (A padlóburkolat gyakran nem fut a szekrények alatt, így ha változtat az elrendezésen, akkor a padlóburkolattal is foglalkoznia kell). És még mindig teljesen új megjelenést és hangulatot érhet el a térben.

Ráadásul a folyosószerű konyhák gyakran olyan korlátozott térrel rendelkeznek, hogy a tér megváltoztatása nem lehetséges, hacsak nem akar sok pénzt költeni az otthon szerkezetének jelentős átalakítására. Az egyfalas konyhai elrendezések kicsit nagyobb rugalmasságot tesznek lehetővé, mivel nyitott oldaluk van. Ebben az esetben egy konyhasziget kiépítése nagyszerű módja annak, hogy több előkészítő helyet, és tárolóhelyet nyerjen drága alaprajzi változtatások nélkül.

Csináld magad projektek

A házi átalakítási projektek lehetővé teszik, hogy az anyagokért fizessen, miközben a munkaerőköltségek nullára csökkennek. Néhány átalakítási projekt, amely kezdő vagy középfokú szakértelmet igényel a barkácsolóktól, a következők:

 • Belső festés
 • Csempézés
 • Padlóburkolatok beépítése
 • A konnektorok és lámpák cseréje
 • Gipszkarton felszerelése
 • Szegélylécek és egyéb díszlécek felszerelése

A helyi barkácsáruházakban, és online gyakran tartanak tanfolyamokat és bemutatókat a közös otthoni projektekhez. Emellett a barkácsáruházak alkalmazottai általában tanácsot adnak a termékekkel és a projektekkel kapcsolatban. Ami még jobb, hogy ezek az oktatási források gyakran ingyenesek.

A költségeken kívül azonban a barkácsolás, és a szakember igénybevétele közötti döntésnél fontos tényező az idő. Míg a szoros ütemterv általában azt jelenti, hogy szakemberek csapatát kell felbérelnie, ha van ideje a konyha átalakítására, akkor a munka nagy részét maga is elvégezheti.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....