Polcötletek a konyhában

  • Olvasási idő:3perc

Az egyik legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja konyhája felfrissítésének, ha néhány felső szekrényről lemond, és helyette polcokra cseréli őket.


Kapcsolódó cikkek


Akár egy teljes körű átalakítás költségvetését tervezi, akár csak egy kis frissítést szeretne, ezek a konyhai polcötletek segítenek a helyes irányba terelni a konyha kinézetét.

Természetes polcok beépítése a rusztikus megjelenéshez

A paraszti stílusú konyhában a lebegő polcok gyakran újrahasznosított fából készülnek, ami a legtöbb térben jól mutat. De mi van akkor, ha az Ön stílusa egy kicsit inkább az eklektikus oldalra húz ?

Rusztikus polc a konyhában
Rusztikus polc a konyhában

Az élőszegélyes polcok olyan falapok, amelyeknél a kéreg egy része még látható, ami rusztikusabb bájt kölcsönöz konyhájának. Bár többe kerülnek, mint az egyszerű fa polcok, a frissítés méltó darabja lehet a konyhájának.

Alternatív nyitott polcok függesztett tárolóval

Sok esetben a nyitott polcok egyenletesen veszik körül a tűzhely elszívóját mindkét oldalon, így az egész megjelenés szimmetrikusnak és kiegyensúlyozottnak tűnik. Fontolja meg azonban, hogy lecserélje konyhai tárolóit, és helyette néhány nyitott polcot függő tárolót tegyen a konyhájába.

Polcok az éléskamrának

Ha van egy szabad fal a konyhában, de nincs kamra, ez a megoldás ideális. A nyitott polcok akkor működnek a legjobban, ha csak részben a dizájnról szólnak, de inkább funkciónálisak. Ez a projekt segít rendezettebb éléskamrát tartani, és a láthatóságnak köszönhetően pontosan tudni fogja, hogy mennyi maradt bizonyos szárazárúkból.

Tárolóhely az éléskamrának
Tárolóhely az éléskamrának

Pénzt takaríthat meg a szekrényajtók eltávolításával

A konyha frissítésének legegyszerűbb módja egy teljes átalakítás nélkül az, hogy eltávolítja az ajtókat a meglévő szekrényekből. Ha még nagyobb wow-faktort szeretne elérni, fontolja meg, hogy a szekrények belsejét más színűre fesse.

Pár jól elhelyezett polc…

Sokan azt feltételezik, hogy ha nyitott polcokat építenek be a konyhájukba, akkor rengeteg polcot kell beszerelniük. Ez nem így van. Néhány kisebb polc, amely egy szekrény helyét foglalja el, jelentős hatást gyakorol a térre. Ez az ötlet jól működik azok számára, akik a nyitott polcok kinézetét szeretnék megvalósítani, de kevesebb kötelezettséget szeretnének a tisztítás, és az elrendezés tekintetében.

Gondolja át, hogy milyennek kéne lennie a nyitott polcoknak

Ne feledje, hogy a nyitott polcok nem korlátozódnak a parasztházi stílusra. A polcokat számos módon tervezheti úgy, hogy illeszkedjenek az Ön sajátos esztétikájához. A modernebb megjelenés érdekében fontolja meg az arany és sárgaréz kiviteleket geometrikus mintákban.

Nyitott polc a mosogató fölé

A legtöbb hagyományos konyhai elrendezésben a mosogató fölött egy rövidebb szekrény van elhelyezve. A szellősebb érzet megteremtése érdekében távolítsa el ezt a szekrényt, és helyette válasszon néhány jól elhelyezett polcot. Ez a terület ideális tárolóhely a mosogatószappanoknak és mindannak, amit nem bán, ha nedvességének van kitéve. Sok szobanövény is jól érzi magát ezen a helyen.

Nyitott polcok kialakítása a sarkoknál

Könnyű az egész fal mentén végigfuttatni a polcokat. Ehelyett fontolja meg, hogy derékszöget alakít ki, és használja ki a sarokteret is. Mivel a legtöbb sarok viszonylag rejtve van a rálátás elől, használja ezt a helyet mikrohullámú sütők és más kevésbé vonzó konyhai készülékek és kütyük számára.

Aranyos kis sarokpolc
Aranyos kis sarokpolc

Rendezze a polcokat stílusosan

A nyitott polcok talán legszórakoztatóbb és legnagyobb kihívást jelentő része a stílus kialakítása. Ha egyszer elsajátítja, hogyan csoportosulnak az elemek, a z elrendezés könnyebbé és élvezetesebbé válik. Néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani:

  • Tartsa a színpalettát egyszerűnek az áramvonalasabb megjelenés érdekében.
  • Adjon hozzá különböző textúrájú szobanövényeket.
  • Csoportosítsa a tárgyakat hármas csoportokban.
  • Ügyeljen arra, hogy a magasságok változatosak legyenek, így a figyelmet az egész polcon végigvezeti.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....