Fürdőszoba átalakítás vállalkozóval, tippek

  • Olvasási idő:5perc

A fürdőszoba átalakítása az egyik legszembetűnőbb lakásfelújítási projekt lehet. Az eredmények azonnaliak és személyesek, egy csillogó új zuhanyzó vagy kád, egy friss festés, egy fürdőszobai mosdó gyönyörű munkalappal, vagy több tárolóhely, mint valaha. Viszont ha vállalkozóval készítettjük el mindezt, akkor itt van egy pár tipp a velük való munkával.


Kapcsolódó cikkek


Egy kiváló minőségű fürdőszoba átalakítása a viszonteladási érték növelésével is megtérülhet. A legjobb fürdőszoba átalakítás egyik módja az, ha olyan tapasztalt fürdőszobai vállalkozót alkalmaz, aki a projekt sikeres befejezéséét tudja biztosítani.

Interjú három vagy több, a fürdőszobát felújító vállalkozóval

Ha csak egy vagy két vállalkozóval beszél, akkor csak korlátozott számú nézőpontot kap. Ha továbbmegy, és ajánlatokat kér ezektől a vállalkozóktól, az árajánlatok a vártnál magasabbak lehetnek. Ha növeli az interjúalanyok számát, könnyebben megtalálja azt a vállalkozót, aki tökéletesen megfelel az Ön munkájához és költségkeretéhez. Ráadásul nagyobb számú ajánlat közül választhat.

A vállalkozó korábbi munkáinak áttekintése

A fürdőszobát átalakítani hivatott vállalkozók általában a korábbi fürdőszobai átalakítások képgalériájával jelennek meg az interjúra, akár egy képeskönyvben, akár egy telefon képernyőn keresztül bemutva. A vállalkozó portfólióját megtekintheti a weboldalán vagy a vállalkozókat összefogó oldalakon is, amelyekhez tartoznak.

Törekedjen arra, hogy a szemet gyönyörködtető képek mögé nézzen, és döntse el, hogy ez a vállalkozó olyan típusú munkát végez-e, amely megfelel az Ön számára.

Írásban rögzített becslések beszerzése

A szóbeli becslések keveset érnek, sem a lakástulajdonos, sem a fürdőszobai kivitelező számára. A számokat elfelejtik, félreértelmezik, vagy félrehallják, még akkor is, ha mindenkinek jó szándékai vannak. A jól megírt becsléseket nemcsak mindenki megérti, hanem értékesnek bizonyulnak, ha jogi lépéseket kell tennie. Teljesen rendben van, ha a fürdőszobai kivitelezőtől szóbeli becslést kér. Csak értse meg, hogy senki sem tartja magát ehhez a számhoz, és hogy ezt követően írásos költségbecslést kell készítenie.

Rögzítse az ütemtervet

A szerződés aláírása előtt mindenképpen tisztázza a fürdőszobai kivitelezővel, hogy mikor kezdődhet az átalakítás, és hogy mennyi ideig tart a projekt. Az ütemezés mind az Ön, mind a vállalkozó számára fontos. Ha mindketten egyetértenek, akkor folytathatja a szerződéskötést.

Az idő egy jól ismert szerződési záradék, amely meghatározza, hogy a vállalkozónak mennyi idő áll rendelkezésére a projekten való munkavégzésre, valamint a lakástulajdonos által történő kifizetés ütemezését is tartalmaznia kell.

Tisztázza, hogy mit fog végezni a vállalkozó

Még a szerződés elkészítése előtt beszéljen a vállalkozóval a részletekről, hogy mit fognak elvégezni a projekt során. A fürdőszoba átalakító vállalkozók a tevékenységek meghatározott listáját végzik, a szükséges anyagokkal együtt, amit Önnek is tudnia kell, mert egy nagyobb fürdőszoba átalakítási projekt egy sor meghatározott, kisebb alprojektből áll.

Beszélje meg a saját, vagy újrafelhasználásra kerülő elemek beépítését

Ha vállalkozóval alakíttatja át fürdőszobáját, az új építőanyagok használata mellett lehetősége van arra is, hogy a meglévő fürdőszobából származó, felhasználható anyagokat újrahasznosítsa. Előzetesen beszélje meg a vállalkozóval, hogy milyen anyagokat kíván újrafelhasználni. Ügyeljen arra is, hogy kövesse a vállalkozó útmutatását ezen anyagok életképességével kapcsolatban.

A legtöbb vállalkozó nyitott arra, hogy az ügyfelek kisebb dolgokat, például berendezési elemeket, vagy anyagokat beszerezzenek saját maguk. Ha nemet mondanak erre, lehet, hogy nem ez a megfelelő vállalkozó az Ön számára. Vegye figyelembe, hogy az elemek többségéről, például a megfelelő minőségű, és mennyiségű építőanyagról a vállalkozónak kell gondoskodni.

Beszélje meg a perifériákat

A jó vállalkozó védjegye, ha a fürdőszoba átalakítása során proaktívan felveti az Ön életét érintő perifériás kérdéseket. Ha a felújítandó fürdőszoba az egyetlen fürdőszobája, mit fog használni ez idő alatt ? Mikor érkeznek és mikor távoznak a munkások ? Hétvégén is dolgozni fognak ? Mindezek és még sok más kérdés befolyásolja az Ön életét a fürdőszoba átalakítása során.

Engedélyek ellenőrzése

A fürdőszobai kivitelezőknek engedéllyel kell rendelkezniük, és be kell lenniük jegyezve mint egyéni vállalkozó, vagy kft, vagy egyéb gazdasági szervezet. Az engedélyezéshez vagy regisztrációhoz sokféle követelmény társul, mint például biztosítás, bűnügyi nyilvántartás ellenőrzése, tesztelés, és így tovább. Az online vállalkozó-nyilvántartó szolgáltatások általában megkövetelik, hogy az engedélyek és nyilvántartások naprakészek legyenek, ami a tagság feltétele.

Tipp

Még ha a vállalkozó felsorolja is az engedélyeit, ne feltételezze, hogy minden érvényes vagy naprakész. Ellenőrizze az engedélyeket az önkormányzati hivatalnál.

Válassza ki a legmegfelelőbb vállalkozót

A fürdőszobájának átalakításához választott vállalkozó kiválasztása több tényező finom egyensúlya, nem csak az az egy tényező fontos, amelyre a legtöbben hajlamosak vagyunk fixálni, nevezetesen az alacsony költségek. Egy olcsó fürdőszoba átalakítás aligha éri meg az árát, ha a kivitelezés vagy az anyagok alig néhány évig tartanak. Ehelyett vegye figyelembe az árat a következőkkel együtt:

  • Mennyire tudnak jól együttműködni Ön és a vállalkozó.
  • A vállalkozó korábbi projektjei összhangban vannak-e az Ön projektjével.
  • Ön és a vállalkozó időbeosztása.
  • A vállalkozó szakmaisága.
  • Más ügyfelektől származó ajánlások.

Jogi szerződés írása

Ha már döntött a fürdőszobai kivitelező mellett, mindenképpen írjon egy szerződést. Ezt a szerződést mindkét félnek alá kell írnia és kelteznie kell, és tartalmaznia kell az átalakítási projekt részleteit, a költségeket, a fizetési ütemezést, a munkaterület címét, a kezdési és befejezési dátumokat, valamint egyéb olyan részleteket, amelyekben mindkét fél egyetért.

Tipp

Ha a fürdőszobát felújító szakember visszautasítja, hogy szerződést írjanak, akkor passzolja le, mert nem Önnek valóak. Ez egy piros zászló. Még ha a vállalkozó nem is tervezi, hogy átveri Önt, ez arra utalhat, hogy ha bármilyen kár, vagy plusz költség éri Önt az ő hibájából, amelyek a projekt bármelyik szakaszában felmerülhetnek, akkor nem fogja vállalni a felelősséget.

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik