Nappali átalakítás ötletek a ház eladásakor

  • Olvasási idő:4perc

Akár egy nagyszabású projektről, akár csak a szokásos felújítási munkákról van szó, imádni fogja az újonnan átalakított nappaliját. De még jobban fogja szeretni, amikor eljön az eladás ideje, és a nappali felújítási projektjei magas megtérülést (ROI) hoznak. Ezek a nappali átalakítási ötletek biztosan megtérülnek a viszonteladáskor.


Kapcsolódó cikkek


Bővítse a nappaliját

A múltban a nappalikat hagyományosan szűk és kompakt módon tartották, hogy energiát takarítsanak meg. De a 20. század közepének nyitott alaprajzú stílusú, valamint a mai, nagyobb tér iránti igénnyel párosulva a lakásvásárlók minden eddiginél nagyobb nappalit várnak el.

Ha van a nappalival szomszédos helyiség, amelyet nem bánja, ha fel kell áldoznia, akkor eltávolíthat egy belső, nem teherhordó falat, és átveheti ezt a teret. Bár rendetlen munka, nem olyan bonyolult, és egy motivált lakástulajdonos is meg tudja csinálni. Csak győződjön meg róla, hogy a fal nem teherhordó, és hogy minden engedélyt beszereztek.

A nyitott alaprajz egyik alternatívája a tört alaprajzú otthon, amely kis, magánéletet biztosító zugokkal rendelkezik, miközben fenntartja a nyitottság általános érzetét. Ezeket a résztereket félfalakkal, üvegfalakkal, oszlopokkal és pillérekkel, vagy nem állandó elválasztókkal, például könyvespolcokkal határolhatja el.

Cserélje ki az ajtót

Szeretne egy olyan otthoni átalakítási projektet, amely kettős feladatot lát el ? Ha a nappalija a ház bejáratánál van, egy új bejárati ajtó beszerelése vagy a jelenlegi ajtó felfrissítése nagyon sokat tehet, nagyon kevés költséggel és erőfeszítéssel.

A bejárati ajtó felfrissítése két dolgot valósít meg egy áráért. Nemcsak az otthona külső vonzerejét növeli, hanem új csillogást kölcsönöz a nappalijának is.

Egy új bejárati ajtónak nagyobb a megtérülése, mint szinte minden más otthoni projektnek: eladáskor a költségének többszörösét hozza vissza. Ez az égbe szökő megtérülés részben ennek a projektnek a rendkívül alacsony költségeinek köszönhető.

Válasszon megfelelő színeket

A ház egyetlen más helyiségében sem olyan fontos a szín, mint a nappaliban. A nappaliban mindig sok időt töltünk együtt, legyen szó akár együttlétről, filmnézésről, olvasásról vagy borozgatásról, a nappaliban mindig sok időt töltünk. Mivel ennyi figyelem összpontosul erre a területre, a színvilágnak tökéletesnek kell lennie.

A belső festés általában egyike a nem túl nagy ROI-projekteknek. Mivel a szerszámok és az anyagok költségei hihetetlenül alacsonyak, biztos, hogy a vásárlói vonzerő terén nagyszerű megtérülést érhet el.

De olyan nappali színpalettát kell választania, amely a vevők többségének tetszik. A fehér, a szürke, a bézs és más neutrális színek vezetnek az általában kölcsönösen kedvelt színek tekintetében. A barna, az arany és a földszínű narancssárga merészebb tartományokba tolja a nappali színérzetét, és megragadja a leendő vásárlók figyelmét. A mélykék nappalik a gazdag hagyományok érzetét közvetítik, míg a világosabb kékek egy tengerparti nap szellős, gondtalan érzését idézik.

Akár kidöntött egy falat, hogy nagyobb helyet csináljon a nappaliban, akár nem, egyszerű technikákkal olcsón megteremtheti a nagyobb tér illúzióját. A hamis extra tér létrehozása megtakarítja az átalakítási költségeket, miközben potenciálisan csábítóbbá teheti nappaliját a vásárlók számára.

Mennyezet: Győződjön meg róla, hogy a mennyezet fehér, hogy elkerülje a klausztrofób érzést.

Szőnyeg: Ne kövesse el azt a hibát, hogy túl kicsi a szőnyeg. Törekedjen arra, hogy a szőnyeg szélei és a falak között 30-40 cm csupasz padló maradjon.

Polcok: Szerelje fel a polcokat magasra, a mennyezet közelébe, hogy a tekintetet felfelé vonzzák.

Tárolás: Építsen vagy vásároljon olyan tárolóegységeket, amelyeket a falra lehet szerelni. Ha a rendetlenséget eltüntetjük a szem elől, az jelentősen javítja bármely helyiség megjelenését, és azonnal nagyobbnak érezzük azt.

Egy feltűnő darab: Egy nagy, színes vagy más módon feltűnő darab, például egy csillár megragadja a tekintetet, és nagyobbnak érezteti a helyiséget. A teljes frissítés, a világosabb színek, a megfelelő világítás, és egy nagy, világos szőnyeg teljesen kinyitja a teret.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....