A legjobb Feng Shui színek az otthoni irodába

  • Olvasási idő:4perc

Mostanra már a legtöbben ismerjük a kihívásokat, amelyekkel az otthoni munkavégzés során a koncentráció és a feladatmegoldás során szembesülni kell. Az egyik módja annak, hogy otthonról dolgozva segítsen magának a megfelelő energiát és hangulatot teremteni, ha gondoskodik egy támogató otthoni irodáról. A feng shui segítségével úgy alakíthatja ki otthonról dolgozó helyiségét, hogy a legproduktívabb énjét tudja munkába állítani. Akár egy külön szobát használ otthoni irodaként, akár a konyhájában alakított ki egy sarkot, a feng shui elveit alkalmazva a lehető legtöbbet hozhatja ki a helyiségből.


Kapcsolódó cikkek


Az egyik egyszerű és hatékony módja annak, hogy elkezdje a feng shui alkalmazását otthonában, a színeken keresztül fog sikerülni. A feng shui és a színek megközelítése sokféleképpen történhet, és ha igazán mélyre akar merülni, hogy megtalálja a terét leginkább támogató színeket, hasznos lehet, ha személyesen találkozik a feng shui egy gyakorlójával.

Ha készen áll arra, hogy elkezdjen játszani a színekkel az irodájában, vagy csak egy kis feng shui útmutatásra vágyik, akkor íme néhány szín, amelyek általában jól működnek irodai környezetben.

Feng Shui színek az irodába

Fehér
A fehér az öt elem színrendszerében a fém elemhez kapcsolódik. A fém elem a produktivitásról szól. A kreatív teljesítményéhez és a projektek befejezésének képességéhez is köze van. Ha gondjai vannak a halogatással, vagy ha nehezen fejezi be a megkezdett dolgokat, a fehér jó szín, ha irodája kialakításához hozzáadja. Választhat valódi fehéret vagy törtfehéret, attól függően, hogy mi a legmegfelelőbb az Ön helyisége számára.

Szürke
A szürke a fehér és a fekete között helyezkedik el, és rendelkezik a fém elem tulajdonságaival is. A világosabb, hűvösebb szürke a fehérhez hasonló energiát hoz, így ez egy másik nagyszerű szín a termelékenység elősegítésére. A melegebb, barna alaptónusú szürke földesebb, és nyugodtabb, egyenletesebb energiát hoz. A feng shui-ban a szürke szín a segítőkész emberekhez is kapcsolódik. A szürke szín hozzáadása az irodai színpalettához az egyik módja annak, hogy több segítőkész embert vegye körbe Önt.

Barna
A barna az öt elem színrendszerében a föld elemhez kapcsolódik. A föld elem a nyugalomról szól. A barna különböző árnyalatai, valamint más földszínek is kapcsolódnak ehhez az elemhez. A barna fafelületek szintén a föld elemet képviselik, így egy barna fa íróasztal a földhöz kapcsolódik. Ha munka közben hajlamos szorongani vagy aggódni, a föld elem hozzáadása otthoni irodájához segíthet a könnyebbség megteremtésében.

Fekete
A fekete a víz elemhez, az öt elem egy másik eleméhez kapcsolódik. A víz a bölcsesség kereséséről és a célja megtalálásáról szól. A víz elem és a fekete a karrierjéhez is szorosan kapcsolódik. Ha úgy érzi, hogy nincs tisztában az életcéljaival, próbáljon meg kis mennyiségű feketét csempészni az irodahelyiségébe.

Sárga
A barnához hasonlóan a sárga is a föld elemhez kapcsolódik. Valójában ez a föld hagyományos színe a feng shui-ban. A sárga a nap energiáját és az öröm érzését is felidézi. Ha több könnyedségre és harmóniára vágyik, próbálja meg a sárga színt beilleszteni otthoni irodájába.

Zöld
A zöld az öt elem színrendszerében a fa elemhez kapcsolódik. A fa a növekedéshez és a cselekvéshez kapcsolódik. Ha úgy érzi, hogy irodahelyiségében alacsony vagy lassú energia van, a faenergia növelése a zöld szín hozzáadásával segíthet a vitalitás növelésében. Az azonnali faanergia-siker érdekében próbáljon tiszta, élénk zöldekkel dolgozni.

Teal
A teal a kék és a zöld közé esik, és szintén a fa energiájához kapcsolódik. Ha több növekedésre és mozgásra vágyik, a teal szín remek választás. A teal, az aqua és a mentazöldek mind a természetet és a tavasz energiáját idézik. Ha több kapcsolatra vágyik a természettel, akkor ezeknek az árnyalatoknak a hozzáadása az irodájában lehet, hogy pont erre van szüksége.

Piros-vörös
A piros-vörös egy nagyon erőteljes és szerencsehozó szín a feng shui-ban. Aktiváló és védő hatású, és a tűz elemhez kapcsolódik. Ha az irodában az energiát “rossznak” érzi, és szüksége van arra, hogy megváltoztassa a szerencséjét, adjon egy kis vöröset a dekorációhoz. A vörös szín esetében a kevés is sokat számít, ezért valószínűleg inkább kis adagokban próbálja meg hozzáadni, mintsem egy egész falat vörösre festeni. A piros szín kijavít minden negatív qi-t (energiát) nemcsak az irodában, hanem az egész munkájában.

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik