A Feng Shui alkalmazása az étkezőben

  • Olvasási idő:4perc

A feng shui szerint az étkező a családi harmónia szimbóluma. Ez az a hely, ahol összegyűlünk az étkezések és az ünnepségek alkalmával, így a barátságokat és a közösségi kapcsolatokat is jelképezi. Ideális esetben azt szeretné, ha az otthona ezen részének energiája támogatná ezeket a kapcsolatokat és összejöveteleket.


Kapcsolódó cikkek


A feng shui segítségével elősegítheti az étkező energiáját, hogy harmonikusabb helyet teremtsen a család és a barátok összejöveteleinek. Akár csökkenteni szeretné a családi drámákat, akár mélyebb barátságokat szeretne kialakítani, vagy csak egy hangulatos és támogató helyet szeretne teremteni a közös vacsora elfogyasztásához, íme néhány módszer, amivel a feng shuit alkalmazhatja az étkezőben.

Étkezőasztal

A forma az egyik olyan eszköz, amelyet a feng shui-gyakorlók arra használnak, hogy megváltoztassák a tér energiáját. Az étkezőasztal formáját szándékosan úgy választhatja meg, hogy támogasson egy bizonyos típusú energiát, amelyet szeretne ápolni. A négyzet vagy téglalap alakú asztal a legjobb, ha több stabilitást szeretne, vagy ha az a célja, hogy kevesebb dráma legyen a családi vagy baráti kapcsolataiban. Egy ovális vagy kerek asztal kiválóan alkalmas arra, hogy a qi (energia) egyenletes, szelíd áramlását teremtse meg a szobában.

Feng Shui-szerű étkező
Feng Shui-szerű étkező

Étkezőszékek

Ha azt szeretné, hogy a családja és a vendégei pihenjenek és elidőzzenek, gondoskodjon kényelmes étkezőszékekről. Keressen olyan székeket, amelyeknek támlája van, és amelyekbe könnyű leülni, kényelmes, és kiszállni se okoz nehézséget. Emellett minden szék körül legyen elég hely, hogy kényelmesen el lehessen húzni őket az asztaltól, és a vendégek ne érezzék úgy, hogy be, vagy kiszorulni kényszerülnek az asztaltól.

Az étkezőszékek számát is érdemes átgondolni. Ha több barátot szeretne megvendégelni, és több vendéget szeretne fogadni, győződjön meg róla, hogy több szék van, mint ahányan az otthonában élnek. Például egy párnak, aki több vacsorapartit szeretne tartani, négy vagy akár hat széket kell tenni az étkezőasztal köré. Még ha nem is használja ezeket a székeket minden nap, ez az extra ülőhely helyet teremt a barátok és a család számára, hogy amikor otthonába érkeznek, választási lehetőségük legyen az ülőhelyet illetően. 

Fal színe

Ha éppen most dönti el, milyen színűre fesse a falakat az étkezőben, a feng shui színelméletéből meríthet útmutatást. Válasszon olyan színt, amely támogatja a szándékait, hogy hogyan szeretné használni az étkező helyiségét, és győződjön meg róla, hogy ez a szín tetszik Önnek. Íme néhány feng shui-ihletésű szín, amelyet érdemes lenne az étkezőjében alkalmazni:

  • A vörös serkenti az étvágyat, és meleg, kifejező tűzenergiát ad az ünnepléshez.
  • A barna és a sárga tápláló, és a stabil föld energiához kapcsolódik. A sárga az öröm érzéseit is jobban beviszi az étkezőbe.
  • A zöldek és a középtónusú kékek felemelő, gyógyító faelemet hoznak a térbe.
  • A fehér és a szürke népszerű színek, amelyek sokoldalú, semleges hátteret biztosíthatnak. Ezek inkább a projektek befejezéséről, a dolgok elvégzéséről, és kevésbé az evésről és a vendéglátásról szólnak. Javasoljuk, hogy adjon hozzá néhány piros akcentust, hogy egy kis tüzet hozzon és felmelegítse a teret.

Szőnyegek
Egy szőnyeg nagyszerű kiegészítője az étkezőnek, mert segít rendezni a tér energiáját. Tervezési szempontból fontos, hogy a szőnyeg megfelelő méretű legyen a helyiséghez. Győződjön meg róla, hogy az étkezőben lévő szőnyeg elég nagy ahhoz, hogy az étkezőszékek még akkor is a szőnyegen maradjanak, amikor elhúzódnak az asztaltól. A feng shui jelentésének egy újabb rétegét is beleviheti, ha a fent említett színek egyikében választ szőnyeget.

Műalkotások, tükrök és dekoráció
Végül ne felejtsen el néhány dekoratív elemet bevinni, hogy a teret a sajátjává tegye. Az étkező nagyszerű hely arra, hogy olyan képeket adjon hozzá, amelyek a bőség érzését idézik fel, mivel a jó ételekkel való táplálkozás képessége a feng shui-ban a bőséghez és a jóléthez kapcsolódik. A művészet egy másik nagyszerű módja annak, hogy egy extra színpompát adjon az étkezőben lévő qi-energia felerősítéséhez.

Ha tükröket tesz az étkezőbe, az szintén növeli a bőséget, mivel optikailag megduplázza a mesés ételeket, amelyeket bemutat a családjának és a vendégeknek. Válasszon egy olyan tükröt emely tetszik, és amelyet szeret fog, és akassza olyan helyre, ahol visszatükrözi az asztalt, valamint mindent, amit ráhelyeznek.

Friss virágokat vagy egy tál gyümölcsöt is elhelyezhet, hogy szándékosan bizonyos típusú energiákat hozzon be. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a feng shui-val és a színekkel játsszon az étkezőjében anélkül, hogy le kellene festeni a falakat vagy új bútorokat kellene beszereznie. Próbálja ki a sárga virágokat az általános jólét és öröm, a piros virágokét a dinamikus energia és a jólét, a zöld növényekét az együttérzés és a rugalmasság, vagy egy tál narancsot a kedvező jang energiáért. 

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....