Miért szakemberrel végeztessük a lakásfestést ?

  • Olvasási idő:4perc

Az otthon felújítása izgalmas, de egyben nagy pénzügyi és érzelmi elkötelezettséget is jelent. Ha már kiválasztotta az elrendezést és a burkolatokat, a festékszín kiválasztása lehet az egyik legnagyobb döntés, amelyet otthona számára hoz. A megfelelő festékszín átalakíthat egy szobát, és azonnal megváltoztathatja a hangulatot. Kiegyenlítheti a természetes fény hiányát egy nappaliban, vagy nyugalmat kölcsönözhet egy hálószobának.


Kapcsolódó cikkek


Mielőtt azonban megragadná az ecsetet és munkához látna, érdemes megfontolni, hogy felbéreljen egy profit azokhoz a projektekhez, amelyeket túl nehéz barkácsmegoldásokkal elvégezni. Íme néhány ok, amiért egy szakember segíthet Önnek a nagy otthoni festési munkák elvégzésében.

A profi festő felbérlésének előnyei

Bár sok lakástulajdonos úgy gondolja, hogy egy szoba festése barkácsprojekt, számos előnye van annak, ha szakembert bérel a következő projektjéhez. Nemcsak azt biztosíthatja, hogy minőségi munkát kap, tökéletesen festett élekkel és szegélylécekkel, de a végén időt és pénzt is megtakaríthat. Egy szakember első alkalommal is helyesen végzi el a munkát, és a munkája évekig tart – így pénzt takaríthat meg az összes olyan javításon, amelyet elkerülhetetlenül elvégezne egy barkácsmunka során. A szakemberek olyan forrásokhoz és ismeretekhez is hozzáférnek, amelyekhez mi, háztulajdonosok nem mindig vagyunk beavatva.

Hogyan bízzon meg szakembert ?

Amikor festő felbérléséről van szó, végezzen kutatást. Kérjen referenciákat családtagoktól és barátoktól, és próbáljon meg olyan cégeket találni, akiknek a munkáját már látta. Ha már kapott becsléseket, és leszűkítette a kiszemelt  szakemberre a kört, ellenőrizze a hozzáférhető adatokat és a cég, vagy magánszemély webhelyét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek panaszok. Végül tisztázzák, hogy a festő, vagy Ön vásárolja meg a festéket. Néhány festő szakember saját maga szereti megvenni a festéket, mert vannak bizonyos márkák, amelyekhez hozzászoktak, és szeretnek dolgozni velük, de a színválasztás természetesen az Ön kezében van.

A festési projektjét befolyásoló tényezők

Bár hibák előfordulnak, van néhány dolog, amit megtehet hogy jobban biztosítsa hogy a kész munkával elégedett lesz. Először is, a festék típusa és minősége megváltoztathatja a festési minőséget. Egy olcsó festék teljesen elronthatja a professzionálisan festett helyiséget. Másrészt, egy minőségi festék biztosítja, hogy a szeretett szín tartósabb marad, így csak akkor kell festeni újra, amikor akar, nem pedig kényszerűségből nagyon hamar megint.

További fontos tényezők, amelyek megváltoztathatják a festés kinézetét és hangulatát, a hőmérséklet, a páratartalom és az, hogy a falakat megfelelően előkészítették-e. Míg az tényezőket nem tudja befolyásolni, de a festő szakembere elvégezheti a szükséges előkészületi munkákat, hogy a festés minden alkalommal gyönyörűen sikerüljön.

Az ütemezés megbeszélése

Legyen reális, mielőtt túlságosan belemerülne egy otthoni festési projektbe. Győződjön meg róla, hogy Ön és a festő szakembere részletesen átbeszélik a projekt ütemezését. Állítson fel kisebb viszonyítási pontokat a projekt során, amelyek idővonalként szolgálnak. Míg egyes festési munkák csak egy-két napot vesznek igénybe, a nagyobb, kiterjedtebb munkák akár egy hétig vagy tovább is eltarthatnak – ezért fontos, hogy még a kezdés előtt tisztázza az elvárásokat magával és a festővel.  

Válassza ki a kommunikációs módszert

Hosszabb munkák esetén kérdezze meg a festőt, hogyan szeret kommunikálni, és győződjön meg róla, hogy mindketten ugyanazon az oldalon állnak. Javasoljuk, hogy hozzon létre egy új e-mail témát kifejezetten erre a projektre, így az összes levelezés könnyen megtalálható és rendszerezhető lesz.

Beszélje meg, milyen gyakran szeretne friss híreket kapni (naponta ? hetente ? vagy csak bizonyos “mérföldkövek” elérése után ?), hogy festője tudja, hogyan tájékoztassa Önt a folyamat során.

Mutassa ki háláját

Egy kis hála kimutatásával nagy hatást tehet. Egy festő munkáját fáradságosnak nevezni túlzás – néhány apró gesztus, például az, hogy mindig név szerint köszön, vagy hogy pizzát vagy kávét visz a csapatának, mindenkit emlékeztethet arra, hogy kemény munkájuk nem marad észrevétlen. Ráadásul lehet, hogy hajlandóbbak lesznek néhány plusz órát dolgozni, vagy egy kicsit rugalmasabbak lesznek, ha már kialakult ez a jó kapcsolat.

Legyen rugalmas

Nem számít, milyen jól kommunikál, nem minden projekt megy zökkenőmentesen. Értse meg, hogy időnként akadályok merülnek fel, és legyen hajlandó rugalmasan megoldani őket. A festője boldognak szeretné látni Önt, ezért a pozitív végeredmény garantálásának legjobb módja, ha együtt dolgoznak a felmerülő problémák megoldása érdekében. 

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....