Mesterséges intelligenciával támogatott építőipari beszerzések előnyei

  • Olvasási idő:4perc

Az innovatív technológia forradalmasítja az építőipart, és az előrelátó vállalkozások élvezik ennek előnyeit. Az iparág az utóbbi pár évben jobban növelte a digitális technológiába történő beruházásokat mint annak előtte (annak is betudható hogy az újabb technológiák már jobban elérhetőek), hogy az összekapcsolt építési képességek felé mozduljon el.


Kapcsolódó cikkek


Ezek a technológiák segíthetnek az építőipari cégeknek az olyan kezdeményezések támogatásában, mint az intelligens lakások költséghatékony létrehozása, fenntartható építéssel kapcsolatos előkészületek és annak megvalósítása, valamint segíthetnek a belső működési hatékonyság növelésében, a költségek csökkentésében és az árrés javításában. 2022-ben, és a rákövetkező években az építőipar remélhetőleg a nagyobb digitális beruházások színhelye lesz, amelyek célja a műveletek összekapcsolása, integrálása és automatizálása, valamint a teljes értéklánc biztonságos, intelligens infrastruktúrára való átvitele.

Valójában, a “dolgok internete” érzékelőknek az építkezéseken történő bevezetésétől az automatikus anyagfeltöltésig, a mobil eszközök használatáig, amelyekkel a művezetők valós időben követhetik az analitikát, és elkerülhetik a jelentések kézi összeállítását, a technológia kétségtelenül megváltoztatja az építőipart.

Az egyik legfontosabb újítás a mesterséges intelligencia alapú beszerzési technológia, amely felgyorsítja a beszerzési folyamatot a vevők számára, időt és pénzt takarítva meg, valamint csökkentheti az építőipari és ingatlanipari vezetők kockázatát. Az alábbiakban bemutatok néhányat a legfontosabb előnyök közül, ha valaki a legkorszerűbb beszerzési technológia korai alkalmazójává válik.

Beszállítók közötti lévő verseny fokozása

A verseny elősegíti az innovációt és a költségek csökkentését, de a minősített beszállítók megtalálása kihívást jelenthet, különösen a sokrétű beszállítók esetében, akiket a költségcsökkentés érdekében minél hamarabb azonosítani, megtalálni, és a kapcsolatot felvenni kell vele.

Az építőipari beszerzéseket a mesterséges intelligenciára is rábízhatjuk a későbbiekben
Az építőipari beszerzéseket a mesterséges intelligenciára is rábízhatjuk a későbbiekben

Az új, mesterséges intelligenciával támogatott technológia gyorsan össze tudja egyeztetni a minősített beszállítókat a projektekkel kapcsolatos igényekkel, és olyan szűkített listákat hozhatnak létre, amelyek a meglévő és új, sokrétű szolgáltatókat egyaránt tartalmazzák. Tehát a technológia megtalálja, és akár kapcsolatba is lép a legmegfelelőbb beszállítókkal, akik az építési projektet a legjobban ki tudják szolgálni, vagy elő tudják segíteni.

Beszerzéssel kapcsolatos kockázatok csökkentése

Az innovatív technológia olyan fontos kérdéseket vagy problémákat vethet fel a beszerzési folyamat során, amelyeket egyébként esetleg figyelmen kívül hagynának, így biztosítva, hogy a vállalkozások még a beszállítóval való szerződéskötés előtt foglalkozzanak a potenciális kockázatokkal. A természetes nyelvi feldolgozás dinamikus kérdés-felelet segítségével végig vezetheti a felhasználókat, és pontosan meghatározhatja a kockázatok körét, hogy minimálisra csökkentse a projekt csúszását. Ez a technológiai fejlemény különösen előnyös azok számára, akik nem szakértői a beszerzésnek, vagy annak folyamatának, mivel a technológia sok kollektív, és sokirányú szakértelmet egyesít és használ.

Egyszerűbb beszerzési folyamatok

A hagyományos ajánlatkérés mindig is fáradságos, elavult folyamat volt, nehézkes lépésekkel, amelyek elvégzése sok időt igényel az alkalmazottak számára. Az AI-alapú technológia egyszerűsíti a beszerzési folyamatot, különösen az RFP-k kitöltését, felszabadítva az alkalmazottak számára a nagyobb értékű tevékenységekre való összpontosítást. A mesterséges intelligencia lehetővé teszi a precíz, méretarányos beszerzést, maximalizálva a hatékonyságnövekedést és egyszerűsítve a folyamatot az amúgy is elfoglalt, ezzel foglalkozó munkavállalók számára.

Egyszerűbb és költséghatékonyabb alapanyag beszerzés a technológia által
Egyszerűbb és költséghatékonyabb alapanyag beszerzés a technológia által

A mesterséges intelligencia előre azonosítja a kívánt üzleti követelményeket, majd felajánl egy releváns listát az ezeket a jellemzőket mutató beszállítókról, megkönnyítve az egyes konkrét igényekhez legmegfelelőbb szállító kiválasztását.

Hibák kiküszöbölése

Az építőiparban az árajánlatok általában összetettek, és időigényesek a helyes kiszámításuk, mert többféle bonyolult változót tartalmaznak (változó anyagköltség, beszállítási út hossza, előre nem látható problémák felmerülése). Az új intelligens technológia képes automatikusan összeállítani az árképzési űrlapokat, ami nemcsak felgyorsítja a folyamatot, hanem csökkenti az emberi hibák számát is. Ahelyett, hogy az embereknek például 25 táblázatot kelljen egyetlen dokumentumba összeválogatniuk, az AI átveheti a folyamatot, nagyobb hatékonysággal és pontossággal.

Értékmaximalizálás

A vállalatok példátlan költségmegtakarítást érhetnek el az AI-alapú szakértelemmel történő pontos szűkítés és az ajánlattevői listák rendszerezése révén, ami azonnali, több mint 10-20%-os megtakarítást eredményezhet egy olyan időszakban, amikor a vállalkozások az inputköltségek példátlan mértékű emelkedése miatt nyomás alatt vannak.

Annak biztosítása érdekében, hogy az építőipari vállalkozások a lehető legtöbb értéket hozzák ki a szolgáltatásokból, az innovatív mesterséges intelligencia automatikusan ki tudja szűrni a kiugró értékeket és tételeket az ajánlattételi dokumentumokból, ha az ajánlattevő elfelejt bizonyos kérdésekre válaszolni, valamint össze tudja hasonlítani az aktuális ajánlatokat a korábbi árazással, és ennek fényében javaslatokat tehet egy jobb megoldásra.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....