Látványos belsőépítészeti ötletek

  • Olvasási idő:5perc

Az otthoni felújítás, vagy egy újabb belsőépítészeti elrendezés az elavult szerkezetű, vagy bútorzatú lakóépület “feljavításának” a folyamata, hogy esztétikusabbá vagy funkcionálisabbá – vagy mindkettővé – tegye azt.


Kapcsolódó cikkek


A technológia fejlődése jelentős hatással volt a lehetséges lakásfelújítási ötletekre – különösen, ha a tervezési szakaszban lévő felújítási ötletekről van szó. Az otthon átalakítására, és vizuális megjelenítésére tervezett szoftverek elérhetősége lehetővé tette a belsőépítészek és építészek számára, hogy valósághű 3D-s vizualizációt készítsenek terveikről, és változtatásokat hajtsanak végre, mielőtt bármilyen valós munkát elvégeztek volna.

A technológia lehetőséget biztosít a szakemberek számára, hogy bemutassák elképzeléseiket, és lehetőséget ad a gyakran kevés műszaki ismerettel rendelkező ügyfeleknek, hogy reális képet kapjanak arról, hogyan fog kinézni a tér az otthoni felújítási folyamat befejezése után. Ha otthonfelújítási ötleteket keres, hogy növelje otthona értékét egy eladás előtt, akkor jó eséllyel van kinézőben egy felújítási vagy konyhai átalakítási projekt a jövőben.

Ez azt jelenti, hogy számos elemet kell figyelembe vennie, többek között azt, hogy hogyan találjon vállalkozót, hogyan maximálisan mérsékelje a költségeket, hogyan ültesse át felújítási elképzeléseit a valóságba, és – ami talán a legfontosabb – hogyan döntse el, hogy mely otthoni átalakítási ötletek lennének a legelőnyösebbek az Ön helyisége számára. Tehát nézzük meg hogy mely felújítások és lakberendezési ötletek lehetnek megfelelőek az Ön számára, hogy az költséghatékony legyen, és meg is legyen elégedve a végeredménnyel.

Nappali átalakítása

A legújabb lakásfelújítási trend, hogy a nappalikban a kanapék számára süllyesztett tereket alakítanak ki. Ez általában intimebbé teszi a teret, és a nappalit is sokkal nagyobbnak láttatja, mint amekkora valójában. Ha egy egész szobát vagy teret szeretne megváltoztatni, próbálja ki ezt a trükköt az otthon egyedi átalakításához.

Kanapé az ablakban a helytakarékosság végett
Kanapé az ablakban a helytakarékosság végett

Lépcső alatti terület

Ha olyan házat alakít át, amelyben a fentebbi emeletre vezető lépcső is található, ne kövesse el azt a hibát, hogy a lépcső alatti teret kihasználatlanul hagyja. Szereljen fel néhány polcot a könyvek vagy a családi fotók bemutatására, vagy a finom borok rajongói készíthetnek egy díszes borállványt, így jól kihasználhatják ezt a hangulatos zugot.

Ha van lépcső alatti területe akkor azt használja ki
Ha van lépcső alatti területe akkor azt használja ki

Polcok a falon

Az ágy feletti teret és a szekrényeket melletti területet gyakran érintetlenül hagyjuk. Ezzel azonban értékes tárolóhelyeket hagyunk veszni. Ahelyett, hogy üresen hagyná ezt a helyet, szereljen fel jó minőségű fából lévő polcokat, amelyekben tárolhatja az extra apróságokat, és rendezettebbé teheti a ház látványát. Ez különösen hasznos egy kisebb alapterületű lakásban, mivel a kisebb helyből kell kihoznia a lehető legtöbbet.

Teljes értékű polcrendszer a falon
Teljes értékű polcrendszer a falon

Miközben otthonának felújításán dolgozik, az egyik jó ötlet a nyitott polcok beépítése, hogy egy extra vizuális réteget adjon otthonának. Csak néhány polcra van szüksége, hogy bemutathassa régiségeit, csecsebecséit és egyebeket, és választhat, hogy teljesen nyitottak legyenek, vagy üvegajtókkal legyenek szerelve. A polcokat kosarakkal, könyvekkel vagy bármilyen más otthoni kiegészítővel is díszítheti.

A külső területeket se felejtse el…

A háza külseje ugyanolyan fontos, mint a belseje. Ezért a lakásfelújítás során ne felejtsen el néhány hangsúlyos elemet hozzáadni, hogy otthona külseje is barátságos és kellemes megjelenést kapjon. Néhány egyszerű módszer a házkülső feljavítására: a postaláda cseréje egy dizájnosabbra, vidám és színes darabok felszerelése az otthona bejáratához, valamint szép színű redőnyök, virágládák vagy vázák hozzáadása növényekkel az ablakok külső részéhez.

A virágok jól mutatnak az ablak külső felületén
A virágok jól mutatnak az ablak külső felületén

Hasznos terület kialakítása

Egy másik nagyszerű átalakítási ötlet az, hogy a meglévő bútorok átrendezésével több hasznos helyet hozzon létre, az bútorok helyeinek optimalizálásával. Továbbá, ahelyett, hogy egy beépített szekrényt szerelne be, használja az otthoni felújítást arra, hogy kihúzható szekrényeket építsen be, ami egyrészt extra munkalapot és tárolóhelyet teremt, másrészt egyedivé teszi otthonát. Ez különösen hasznos, ha a költségvetésén belüli otthoni felújítási ötleteket keres, mivel a már meglévő terekhez ad hozzá plusz tárolóhelyet, ahelyett, hogy a semmiből kezdene kialakítani valamilyen megoldást.

Kihúzható szekrény
Kihúzható szekrény

A konyhasziget

A konyhasziget nagyobb pultfelületet, további tárolóhelyet és extra ülőhelyeket biztosíthat. A konyha kialakításának egyik nagyszerű módja, hogy megduplázza a konyhaszigetet minibárként pult fölötti állványokkal, megfelelő polcokkal az ivópoharak számára, alatta (ha van hely) pedig tárolóhelyekkel az italok tárolására. Ügyeljen arra is, hogy a konyha átalakítása során további elektromos csatlakozókat szereltessen be a kibővített konyhaszigethez, hogy biztosítsa a teljes funkcionalitást. A konyhaszekrények állapotától függően meggondolhatja azok festését, egy azonnali és viszonylag olcsó konyhafelújítási projekt részeként.

Kibővített konyhasziget
Kibővített konyhasziget

Színek a helyiségben

A különböző festékszínkombinációk különböző hangulatot kölcsönöznek otthonának, ezért tudatosan válasszon olyan színeket, amely megfelel a kívánt esztétikának. A drámaibb hangulat érdekében használjon nagy színkontrasztot az otthonfelújítás során. A minimalistább és rendezettebb érzéshez próbáljon ki egy teljesen fehér palettát, amely letisztultnak és gyönyörűnek tűnik. A hívogató és élő élettér érzéshez használjon élénk és vibráló színeket, amelyek örömteli érzést keltenek. A hangsúlyos falak nagyszerű módja annak, hogy mélységet és dimenziót adjon a szobának.

Dekoratív fal hozzáillő fotelokkal
Dekoratív fal hozzáillő fotelokkal

Fókuszpont létrehozása

Világítótestek, például alacsonyan lógatott függőlámpák vagy spotlámpák hozzáadásával érdekes fókuszpontot hozhat létre a szobában. Ha egy pult vagy asztal fölé tesz lámpákat, győződjön meg arról, hogy az otthona átalakításakor használt lámpa minőségi, és dekoratív darab legyen, így igazi vizuális élvezetet is kap.

Szerezzen be különleges lámpatesteket
Szerezzen be különleges lámpatesteket

Formák

Nem kell ragaszkodni a hagyományos téglalap alakú bútorokhoz. Próbálja ki, hogy a stílusának és a rendelkezésre álló helynek megfelelően alakítsa ki otthona felújítását. Cserélje le a szokásos téglalap alakú kanapékat egy tágas L-alakú kanapéra, vagy próbálja ki az ívelt formájú munkalapokat és asztalokat a dizájnosabb kialakítás érdekében. Ennek során azonban fontos, hogy ezek a tervezési ötletek ne csökkentsék a rendelkezésre álló helyet, és lehetővé tegyék a könnyű közlekedést az egész otthonában.

Ívek mindenfelé
Ívek mindenfelé

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....