Miért jó választás a porcelánburkolat a fürdőszobába ?

  • Olvasási idő:3perc

A fürdőszoba felújításakor a fal és padlóanyagok tekintetében számos lehetőség áll rendelkezésre. Az egyik nagyon népszerű lehetőség a porcelán. A fürdőszobai anyagok kiválasztása előtt talán felteszi magának a kérdést: Jó-e a porcelán a fürdőszobába ?


Kapcsolódó cikkek


A porcelánt gyakran használják fürdőszobákhoz, mert a porcelán tartós és nem nedvszívó, ami azt jelenti, hogy hosszabb idő után sem színeződik el. A porcelán könnyen tisztítható, erős anyag, amely többféle kivitelben és árfekvésben kapható. Összességében a porcelán nagyon népszerű és biztonságos választás a fürdőszobai padlók és falak számára burkolatként.

Mintás porceláncsempék
Mintás porceláncsempék

Nézzünk meg néhány érvet amiért a porcelán nagyon népszerű anyaggá vált a fürdőszobák falai és padlói számára.

A porcelán nem porózus, ezért nem is nedvszívó

A porcelán nagyon nagy fajsúlyú és kemény anyag, és legtöbbször felületkezelve kapható. Ez teszi a porcelánt ellenállóvá az elszíneződésekkel és szennyeződésekkel szemben, mivel nem szívja fel a nedvességet, mint más anyagok. A porcelán hosszú idő után is nagyobb valószínűséggel megőrzi színét és tónusát, mint szinte bármelyik másik burkolóanyag, így jó választás, ha a tartósság fontos Önnek.

Színes porceláncsempe
Színes porceláncsempe

Könnyen tisztítható

A porceláncsempe általában könnyen tisztítható. Általában bármilyen szennyeződés, ami rá kerül, egyszerűen letörölhető vizes szivaccsal. Csak vízzel, vagy víz és kis mennyiségű fehér ecet oldatával tanácsos tisztítani.

Színek és minták széles választéka áll rendelkezésre

A porcelácsempék vagy lapok, a színek és a minták nagyon széles skáláján kaphatóak. Egyeseknek olyan mintázata van, hogy úgy nézzenek ki mint a márvány vagy akár a beton, vagy valamilyen elegánsabb kőzetanyag, mások pedig egyszínűek. A porcelánlapok vásárlása előtt ha lehet akkor személyesen nézze meg mintáikat és a felületüket, mert amit csak egy képen lát az nem biztos hogy a valóságban is úgy mutat, ezért lehetőleg ne webáruházból vásároljon porceláncsempét.

Márvány hatású és nagy formátumú porceláncsempék
Márvány hatású és nagy formátumú porceláncsempék

Látogassunk el bemutatótermekbe ahol porceláncsempéket árulnak, hogy példákat láthassunk a különböző felületekről, színekről, mintákról, és még tanácsot is kaphatunk a telepítését illetően. Jó látni és megérinteni a csempéket, mielőtt végleges döntést hozna a vásárlásról.

A márványhoz képest olcsóbb

A porcelán általában többféle árfekvésben kapható. Ha a porceláncsempét a márványhoz hasonlítja, akkor a márvány árának körülbelül egyharmadába kerülhet. Bár a porcelán és a márvány megjelenése között néha alig lehet különbséget tenni, ha a porceláncsempe a márványt utánozza, de a porceláncsempéknek az ára jelentősen barátságosabb.

Nagy formátumban is kaphatóak

A nagy formátumú(méretű) csempék, vagy járólapok nagyszerű módja annak, hogy feldobja a fürdőszoba felületét. A nagyobb lapok fényűzőbbnek tűnnek, de többe is kerülnek, és jobban kell rájuk vigyázni. A nagy formátumú csempék csökkentik a fugavonalak számát, és ha elég nagy darabokat vásárol, akkor akár 2-3 darabból is elkészülhet a burkolat a padlótól a mennyezetig.

Porceláncsempével burkolt fürdőszoba
Porceláncsempével burkolt fürdőszoba

Bármilyen dizájn kialakítása a porcelánnal

A legjobb tulajdonság a porcelán csempékkel kapcsolatban az, hogy akár modern, akár egy antik hatású fürdőszoba kialakításhoz is használhatók. A porcelán elég sokféle lehetőséggel rendelkezik ahhoz, hogy könnyen egy modern, vagy akár egy ókori kinézetű fürdőszobát alakíthasson ki.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....