Hogyan adjunk el üres lakást ?

  • Olvasási idő:4perc

Ha üres, nem bútorozott házat akarunk “eladósorba” állítani, akkor alapvető fontosságú a lakáseladók számára hogy akkor is kívánatos legyen a “kinézete”. Ha az otthona nincs berendezve, annak van néhány előnye, például hogy nem kell aggódnia a bútorok és háztartási készülékek kiköltöztetése miatt. Bár az üres otthon eladása is kihívásokkal jár, ahhoz, hogy a leendő vásárlók képet kapjanak az otthon tényleges elrendezéséről, a szobák méretéről és arról, miként lehet használni a helyiségeket, jó ha megfelelő bútorokkal és kiegészítőkkel állítja a vevők elé, ami persze elég drága lehet.

Egy üres lakás nem mutat olyan jól mint egy szépen bútorozott
Egy üres lakás nem mutat olyan jól mint egy szépen bútorozott

Kapcsolódó cikkek


Egy üres házban a konyhát és a fürdőszobát könnyű a vevőknek úgy megmutatni, hogy természetesnek hasson, mivel ezek nem igényelnek bútorokat. Koncentráljon arra, hogy ezekben a helyiségekben dekoratív kiegészítőkkel adja meg a megfelelő hangot. Alaposan takarítson, és használjon apró figyelmességeket a konyhában, például sütőkesztyűket és jellegzetes konyharuhákat, olajokkal vagy tésztákkal töltött dekoratív befőttesüvegeket, valamint egy kosár műgyümölcsöt.

Alapos takarítás után a fürdőszobákat tegye barátságosabbá a fogason elhelyezett színes, tiszta és bolyhos törölközőkkel. Egy vonzó szappantartó, dekoratív, enyhe illatú szappannal kiegészítve teszi teljessé a megjelenést.

Takarítson meg pénzt a bútorkölcsönzéssel a legfontosabb helységek kiválasztásával

Válassza ki a helyiségeket stratégiailag, amikor egy üres lakást rendez be, és válassza ki a bútorbérlő szolgáltatót. A hálószoba, a nappali és esetleg az étkező legyen a fő fókuszban. Nincs szüksége nagy beruházásra, nem teljesen kell berendezni a házat. Ez csak azért van hogy a lakás, vagy ház sokkal vonzóbbnak tűnjön, mint ha teljesen üresen állna. Sok olyan cég van, amely bérelhető bútorcsomagokat kínál más kiegészítőkkel együtt. Minden szobában csak egy-két darabra van szükség, hogy a potenciális vevő el tudja képzelni a saját bútorait a térben. Csak arról győződjön meg, hogy a kiválasztott bútordarabok jó minőségűek, egyediek, stílusosak és nem elavultak.

Fesse ki a szobákat

Mint minden eladásra kínált ingatlan esetében, itt is jó ötlet egy friss festékréteg a szoba falain. Ez a legjobb költségvetési megoldás, amely azonnal életet lehel az otthonába, és kevesebbe kerül, mint bármely más dekorációs tipp. Válasszon bölcsen festékszíneket, mint például a törtfehér, szürke, bézs színeket, mint neutrális színeket, és fontolja meg hangsúly falak hozzáadását, ha esetleg még nincs kialakítva, amelyek erősebb árnyalattal rendelkeznek, hogy vizuális érdeklődést keltsenek. Ez a bútorok és kiegészítők kiválasztását is sokkal könnyebbé teszi. Fontolja meg a festést minden olyan fából készült szekrényhez, vagy szegélyekhez, amelyek átalakítást igényelnek. Ez szintén megkönnyíti a bútorok és kiegészítők kiválasztását. Kicsit költsön arra hogy fessen le minden olyan faborítást, szekrényt vagy szegélyt, amely átalakítást igényel. A festés általában mindig meg szokott térülni a lakás eladásakor, ugyanúgy ahogy az autó eladásakor felpolírozzák a fényszórót, vagy jó állapotú autógumit tesznek fel a régi kopott helyett.

Bár sokan egyetértenek abban, hogy egy üres ház eladása sokkal nehezebb, mint egy teljesen berendezetté. Mivel a lakatlan, és üres ház nem annyira vonzó mint a bútorozott, az a fontos, hogy kreatív legyen. Használja a költségvetésbarát tippeket, és gyűjtsön ötleteket mintaházakból, kiskereskedelmi üzletekből és online magazinokból. Emellett győződjön meg róla, hogy naprakészen tájékozódik arról, hogy a potenciális vásárlók mit várnak el az adott környéken és az adott árkategóriában.

A ház külső megjelenésére is gondoljon

Egy rendezetlen külsejű ház előtt elmennek, ha a járdaszegély ápolatlan, vagy a járda hepehupás. Ha üres házat ad el, gondoskodjon róla, hogy a nyári szezonban levágják a füvet, karbantartják a kertet és télen a havat eltakarítják a felhajtóról. A karbantartott járdaszegélyekkel rendelkező ház annak a jele, hogy az ingatlant gyakran látogatják, és jó kezekben van. Ez magában foglalja, hogy a külső festés jó állapotban legyen, a bejárati ajtó újszerű, és előtte üdvözlőszőnyeg van. Ezek kis dolgok, de annál fontosabbak, és legfőképp rendszerint megtérülnek.

Ha nem tudja fenntartani a kültéri karbantartást, amíg az otthona üresen áll, fontolja meg egy ingatlankezelő szolgáltatás igénybevételét, vagy egy kertész kéthetenkénti munkáját. Ez biztosítja, hogy az otthonát, és külső megjelenését a szomszédos házakkal azonos szinten tartsa.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....