Miért a szőnyeg a legjobb választás a hálószobákba ?

  • Olvasási idő:3perc

A szőnyeg és a keményfa választás közötti vita él és virul, de a keményfa népszerűsége az utóbbi években egyre nő. Vannak azonban olyan helyek a lakásban, ahol a puha padlóburkolat jobban megfelel, mint a kemény. Ennek egyik legjobb példája a hálószoba. A legtöbb ember számára a hálószoba egy hangulatos menedék a lakás többi részének nyüzsgésétől és tevékenységétől. A szőnyeg puhasága, csendessége és melegsége gyakran a legjobb padlóburkolati lehetőséggé teszi ezt a privát oázist.


Kapcsolódó cikkek


Csendesebb tér

A legtöbb ember hajlamos a csendet előnyben részesíteni, amikor aludni próbál. Senki sem akarja, hogy valaki más hangjára ébredjen fel, aki a hálószobában toporog. A szőnyeg halkabb, mint a kemény padló, és segít elfedni a szobában sétáló partner hangját.

Kora reggel jobb egy puha szőnyegre lépni mint a sima padlóra
Kora reggel jobb egy puha szőnyegre lépni mint a sima padlóra

Ez különösen akkor lehet előnyös, ha a partnereknek eltérő az időbeosztásuk. Emellett a szőnyeg elnyeli a hangot (míg a kemény padló visszaveri azt), csökkentve a beszéd és más tevékenységek zaját.

Melegebb, puhább érzés a lábnak

A legtöbb ember nem élvezi, ha minden reggel ébresztőre kell ébrednie, és el kell hagynia az ágy melegét. De még rosszabb a helyzetet, ha az első lépéseket a hideg, és kemény padlón teszi. Ezzel szemben a szőnyeg kellemes átmenetet biztosít az ágy kényelme és az újabb nappal való szembenézés valósága között. A nap végén, amikor a lába fáradt, és visszavonul a hálószobába, jó érzés, hogy puha érzés van a lába alatt.

Régen így csinálták…

Mielőtt a szőnyegszövés művészete megszületett volna, az emberek állatbőröket és szőrméket használtak a hideg talaj vagy padló borítására. A legrégebbi fennmaradt csomózott szőnyeg, a Pazyryk szőnyeg az i. e. ötödik és az i. e. harmadik század között készült, és szibériai fagyott sírokból tárták fel.

A biztonságosabb választás

Könnyen megtörténhet a csúszás, különösen, ha félálomban áll fel az ágyból. Ha az éjszaka közepén, amikor még nem teljesen van ébren, és a fürdőszobába botorkál, az veszélyes lehet a kemény, csúszós padlón. A gyerekszobák esetében a szőnyeg a logikus választás. A kisgyermekek hajlamosabbak az ágyból való kiesésre, és előnyös számukra a puhább “leszállóhely”. A kúszó vagy járni tanuló csecsemők számára pedig a szőnyeg sokkal puhább a térdüknek, és sokkal előnyösebb az ütődések és esések során.

Egy lehetséges kompromisszum

Ha nehezen dönt egyik vagy másik felület tekintetében, akkor talán a legjobb megoldás a kompromisszum. A szőnyeg számos előnyét kihasználhatja, ha a hálószobában a kemény padlóburkolatot takaró szőnyeggel fedi le. A legjobb, ha egy nagyméretű szőnyeg kerül az ágy alá, és minden szabadon álló oldalon túlnyúlik az ágyon. Ha inkább a kisebb szőnyegeket részesíti előnyben, akkor hozzon létre puha helyeket az ágy mindkét oldalán elhelyezett szőnyeggel (hogy mezítláb léphessen rá, amikor ki, és beszáll az ágyból).

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....