Menő padlóanyag ötletek

  • Olvasási idő:3perc

Valami szemet gyönyörködtetőt keres a lába alá padlóanyagként ? A padlóburkolat típusa drámai benyomást kelthet egy helyiségben, és meghatározza az egész környezet hangulatát. De egy ilyen nagy és kiterjedt elemhez több minden közül választhat, mint egyszerűen szőnyeg vagy vinil. Íme öt ötlet, amelyek egy szobát az átlagosból feltűnővé tehetnek.


Kapcsolódó cikkek


Természetes parafa

Ha egy kis melegségre és puhaságra van szüksége a lába alatt, tekintse meg a parafát. A parafa egy olyan padlóburkoló anyag, amely számos különleges tulajdonsággal rendelkezik. Ez egy finoman szivacsos anyag, amelynek egyedi tapintási érzetet, és örömöt okoz a lábaknak. (Nem a borosüvegekből származó újrahasznosított dugók beépítéséről beszélünk.) Ideális padlóburkolat az allergiások számára, mivel ellenáll a penésznek és a gombásodásnak. A parafa emellett visszafogott, természetes megjelenésű, hasonlóan a keményfához.

Figyelem !

Tartsa távol a parafát a nedves helyiségektől, például a fürdőszobáktól. A parafa padló ragasztatlan varratai mágnesként vonzzák a vizet, ami miatt az anyag megduzzad, megvetemedik és romlik a minősége.

Puha gumi

A gumiburkolat nem csak a gyerekek helyiségeibe való. Elnyeli a hangot, és puha, párnázott tapintása miatt biztonságos a láb alatt olyan helyiségekben, mint a fürdőszobák, konyhák, tornatermek, vagy bárhol, ahol a csúszás veszélye fennáll. A gumi általában fényes egyszínű, de sokféle mintázatú, és árnyalatú megjelenésben kapható, amelyek nagyszerűek a szórakoztató terek számára.

Színes gumilapokból lévő padló
Színes gumilapokból lévő padló

A gumit lap vagy csempe formájában lehet beépíteni. A padlóburkolat általában viszonylag könnyen lerakható, és az anyag súlya a helyén tartja, így nincs szükség mérgező ragasztóanyagokra. Eltávolításhoz egyszerűen csak emelje fel a padlóburkoló anyagot.

Mozaik üveg

Ha elegáns, kifinomult, stílusos és könnyen karbantartható padlót szeretne, vegye fontolóra a mozaik üveglapokat. A mozaik üvegburkolat nem csak a fürdőszobába való. Építsen be mozaikpadló lapookat a folyosó vagy a terasz padlóburkolatába, hogy elegáns és díszes jelleget kölcsönözzön az egyébként jellegtelen tereknek.

Mozaikból szinte bármilyen mintázatot kirakhat
Mozaikból szinte bármilyen mintázatot kirakhat

Ezek a csúcskategóriás anyagok extra kemény, megerősített üvegből készülnek, és a könnyű telepítés érdekében általában hálós rögzítésű hátlapra vannak rögzítve (akárcsak a mozaik lapok). A rendelkezésre álló minták széles skálán mozognak, mivel az üveg szinte bármilyen árnyalatban előállítható.

Dekoratív beton

A legmenőbb padlóburkolati lehetőség talán már a lábunk alatt van. Lehet, hogy a kész padlóburkolat alatt beton aljzat van. Emelje ki a betonpadlót a nyers állapotából azzal, hogy dekoratív, sima vagy fényes megjelenést kölcsönöz neki. A betonnal bármilyen technikát alkalmazhat, beleértve a polírozást, a textúrázást és a savas festést. A betonhoz egy extra réteg is hozzáadható, és színekkel keverhető, vagy dekoratív tárgyakat (csempe, üveg) lehet beágyazni az újonnan kiöntött betonpadlóba.

Sötétebb árnyalatú és felületkezelt betonpadló
Sötétebb árnyalatú és felületkezelt betonpadló

Rétegelt lemez

Bár az olcsó, közönséges, a rétegelt lemezre gyakran csak aljzatburkolatként gondolnak, viszont kész padlóburkolatként is használható. Ha fő rétegként használja, akkor gondolhat rá úgy, hogy szinte egy tiszta lapot kap egy festett vagy dekorált padló elkészítéséhez. Egy szépen dekorált rétegeltlemez padló vetekedhet a keményfa megjelenésével. A poliuretánnal teljesen lezárt rétegelt lemezpadló egy nedves felmosóval könnyen tisztítható. Ideális megoldás alacsony belmagasságú, vagy mellékhelyiségekben, ahol nem engedhet meg magának vastag padlót, vagy ha kevés összeget szán a padlófelületre, de azért látványos padlót szeretne kialakítani.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....