Megtérülő ötletek a hálószobában

  • Olvasási idő:4perc

A hálószoba átalakítása sok szempontból nyerő ötlet. A konyhával vagy a fürdőszobával ellentétben a hálószobák nagyon kevés bonyolult, invazív munkát igényelnek. Nem kell vízvezetékcsöveket telepíteni, vagy nagyméretű készülékeket vásárolnia és beszerelnie. A hálószobák inkább a festékekről, szövetekről, függönyökről, padlóburkolatokról, világításról, tapétákról és más olcsóbb, barkácsbarát anyagokról szólnak.


Kapcsolódó cikkek


Egy másik nagyszerű dolog, hogy a hálószoba átalakítása pozitívan megtérülhet, ha befektetésként gondolunk rá. A felfelé vagy kifelé történő bővítés, vagy új hálószoba építése, gyakran alacsony nettó megtérülést jelent, mivel a kezdeti beruházás magas. De egy meglévő helyiség átalakítása, vagy felújítása sokkal olcsóbb és gyorsabban megvalósítható.

Az otthon alapterületének bővítéséhez szükséges új helység építése mindig felháborítóan drága, mivel új alapot, falakat, tetőszerkezetet és számos más elemet kell beépíteni. Egy már meglévő helység hálószobává alakítása sokkal kevésbé költséges projekt, de ez az, ami szépen megtérülhet.

A hálószoba hangulata világítással javítva

A legtöbb lakástulajdonos a konyhai, vagy a fürdőszobai világításra összpontosítja figyelmét. A hálószoba világítása gyakran háttérbe szorul, és csak egy kapcsolóval vezérelt mennyezeti világítótestre, vagy egy éjjeliszekrényen lévő lámpára korlátozódik.

Ahelyett, hogy csak egyetlen elemen gondolkodna, gondolkodjon a fényforrások kombinációjában. Kezdje a mennyezeti lámpával, és cserélje le a régi világítást egy vidám, szemet gyönyörködtető új típusúra. Vagy díszítse a hálószoba mennyezetét egy csillárral vagy egy túlméretezett dekoratív lámpával. Az ágy mögötti falat helytakarékos, ágyban olvasáshoz tökéletes spot lámpákra cserélje. Ha az ágy melletti spotokat dimmer kapcsolóra cseréli, az segít a hangulatának, amikor olvas, vagy csak relaxálni szeretne.

Spotlámpa világítás a hálószobában
Spotlámpa világítás a hálószobában

A kortárs stílusú hálószobák fantasztikusan mutatnak retro sínvilágítással. A sínvilágítás rugalmas, lehetővé teszi, hogy a lámpatesteket a sínen csúsztassa, valamint elfordítsa őket a tökéletes pozícióba.

A hálószoba új padlója

A hálószoba padlóburkolatának a melegség, a biztonság és az otthonosság érzését kell sugallania. Az olyan kemény padlóburkolati lehetőségek, mint a kerámiacsempe vagy a vinil, csak olyan területeken ajánlott, ahol magas a páratartalom és sok a nedvesség. Egyébként gondolkodjon puha padlóban, például faltól falig terjedő szőnyegben, vagy más, nem kemény padlóban.

Puha szőnyeg a hálószobában
Puha szőnyeg a hálószobában

A tömör keményfa, mesterséges fa, és laminált padlóburkolat formájában kapható széles, és kezelt deszkapadló drámai pompát kölcsönözhet bármelyik hálószobának.

A hálószobák kedvelt padlóburkolati megoldásai a meleg és kényelem érdekében a faltól falig terjedő szőnyeg, a fa, vagy minőségi laminált padló, a szőnyegekek, és a parafa padlóburkolat.

A minőségi hálószobai padlózat megadja az alaphangot a pihentető estékhez az ágyban, amelyet mély, pihentető alvás követ. A lakásvásárlók is nagyra értékelik a jó hálószobai padlóburkolatot.

A hálószoba hangulata karakteres vonásokkal javítva

Szeretné, ha a hálószobája karakteres lenne ? Míg a nyíltan tematizált hálószobák a gyerekeknek valók, az árnyalt hangulattal rendelkező hálószobák felkelthetik a figyelmet, és a szobát a csak alvásra szolgáló zónából kedvelt ponttá teszik.

Trópusokra emlékeztető hálószoba
Trópusokra emlékeztető hálószoba

Egy trópusi hálószoba kialakítása olyan egyszerű lehet, mint egy baldachinos ágy vásárlása, bambusz ablakredőnyök, és egy mennyezeti ventilátor hozzáadása. A kifinomult megjelenés érdekében tartson növényeket, és szép díszpárnákat.

További népszerű hálószoba stílusok közé tartozik a shabby chic, a toszkán, és a Hollywood Regency. A hálószobák esetében könnyebb és olcsóbb követni a legújabb hálószobai trendeket, ha a szíve úgy kívánja, mint az olyan drága anyagokkal rendelkező helyiségeknél, mint a fürdők és a konyhák. Vagy csak maradjon az egyszerű, és bevált kedvenc hálószobai stílusához.

Hálószoba festés

A színtrendek követése frusztráló lehet, mivel nem mindig olyan színek vannak divatban, amelyeket szeret. Egy újonnan vásárolt otthon, vagy egy olyan otthon esetében, amelyet várhatóan még néhány évig nem fog eladni, fesse a hálószoba belsejét olyan színűre, amely a szívéhez szól. Egy közelgő eladás esetén azonban fontolja meg, hogy a hálószoba festésekor kövesse a legújabb színtrendeket. Ez egy egyszerű, alacsony költségű projekt, amely mindössze egy-két napot vesz igénybe.

Kis hálószobát világos színűre fessünk
Kis hálószobát világos színűre fessünk

Ha a színtrendek követése nem felel meg Önnek, a nagy hálószobákban törekedjen a sötétebb, nyugodtabb színekre. A kis hálószobáknak előnyösek a pasztellszíneket, szürkéket vagy semleges színeket használó, teret adó világos színsémák.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....