Hálószoba a feng shui szerint alakítva

 • Olvasási idő:5perc

Tudta, hogy a hálószobája segíthet az életben való boldogulásban ? A feng shui alapelvei szerint, ha egy szobában minden elem harmóniában van, az biztosan jót tesz a közérzetének. Összegyűjtöttem tehát pár feng shui hálószobai ötletet, amelyek javítják az alvását, és segítenek abban, hogy virágzó életet éljen.

Egy feng shuinak alkalmas hálószoba
Egy feng shuinak alkalmas hálószoba

Kapcsolódó cikkek


Mi az a Feng Shui ?

A feng shui belsőépítészet egy ősi kínai gyakorlat, amely az épületek és tárgyak tájolását és elrendezését úgy állítja be, hogy az épített környezetben pozitív chi (energiaáramlást) tegyen lehetővé. Helyesen alkalmazva ezt az energiát, úgy tartják, hogy harmóniát és jólétet hoz az ott lakóknak.

Minden az ágyról szól

A hálószoba elsődleges funkciója a pihenés, ezért az ágynak is a középpontban kell lennie. Ha egy feng shui hálószoba elrendezést választ, mérföldekkel közelebb kerül a nyugodt alváshoz, mint korábban.

Feng shui hálószoba elrendezése

Először is, az ideális feng shui hálószoba elrendezéshez meg kell találnia az ágyának a megfelelő pozíciót. Ez a pozíció arra a helyre vonatkozik, ahol a legtávolabb van az ajtótól, és ahol a legszélesebb a szoba látótere. Az ok: hogy úgy érezze, Ön irányítja a teret, és lehetősége van a szellemi fejlődésre.

Tehát a következőket kell tennie:

 • Helyezze az ágy hátát a falhoz.
 • Hagyjon szabad teret az ágy oldala és lábvégén. Tehát ne nyomja az ágyat a sarokba.
 • Ne hagyja, hogy az ágy hátsó része a bejárat felé nézzen. Továbbá ne helyezze az ágyat az ajtóval egy falra. Ha nincs más lehetősége, helyezze az ágyat olyan messzire az ajtótól, amennyire csak lehet anélkül, hogy az ágyat sarokba szorítaná.
 • Az ágynak a bejárat felé kell néznie, de nem szabad közvetlenül az ajtóval egy vonalban lennie.
 • Ha az ágy a fürdőszobával szemben van, tartsa zárva a fürdőszoba ajtaját.
 • Kerülje, hogy más bútorokat az ágyhoz képest éles szögben helyezzen el. Ezzel is korlátozza a sérülésveszélyt.

Szerezzen be egy jó ágyat

Másodszor, spóroljon egy új ágyra, mert egy régi ágynak rossz dzsudzsujja lehet. A feng shui szerint egy régi matrac vagy ágykeret az előző tulajdonosok finom energetikai lenyomataiba ágyazódik. Miért ne hozhatná létre tehát a pozitív energiák keverékét egy új ágyon ? Íme az ideális időpontok az ágy cseréjére:

 • Amikor valaki az ágyon hunyt el.
 • Szakítás után.
 • Ha bárki, aki az ágyban alszik, súlyos betegségen esett át.
 • Amikor költözik.
 • Ha megházasodik.

  Nem engedhet meg magának egy vadonatúj ágyat ? Frissítse fel a matracot és az ágyneműt, hogy energiát nyerjen.

Ágy alakja

Végül vegye figyelembe az ágy alakját. Ahhoz, hogy feng shui dekorációs ötletekkel nyugtató hálószobát hozzon létre, megfelelő formájú ágyra van szüksége. Az ágykeret legyen egyszerű és mérsékelt méretű. Ha ágyának beépített fiókjai vannak, használja azokat az alváshoz kapcsolódó dolgok tárolására, mivel más tárgyak összezavarhatják az alvó energiáját. Fémből készült ágykeret helyett válasszon fát, mert a fém torzító mágneses mezőt hozhat létre. A földelés a jó feng shui hálószoba elrendezésének egyik legfontosabb eleme. Kerülje tehát a kihúzható, és a vízágyakat, amelyek a bizonytalanság érzését keltik.

Harmonikus légáramlás

A jó légáramlás a megfelelő mennyiségben elengedhetetlen a nagyszerű feng shui hálószoba elrendezéséhez. A túl kevés légmozgás stagnáló energiákhoz vezethet, míg a túl sok légáramlás azzal a kockázattal jár, hogy a jó chi-t elfújja. Dobja el a dobozos ágykeretet, hogy segítse az energiaáramlatok természetes áramlását, és helyezze el a bútorokat úgy, hogy ne zavarja a levegő áramlását.

A friss levegő segíti a jó energiaáramlásokat, azonban ne tegyen zöld növényeket a hálószobájába, mert a növények tovább nőnek, miközben Ön alszik. Ez az aktív energia megzavarhatja a pihentető energiát.

Inspiráló művészet

Mutassa meg, amit szeret. Legyen aprólékos az otthonába, és különösen a hálószobájába szánt műalkotások kiválasztásában. Válasszon olyan darabokat, amelyek rezonálnak arra, amit az életben szeretne, és ami inspirálja és boldoggá teszi. A melankolikus műalkotások lenyűgözőek lehetnek, de a feng shui elvei szerint nem megfelelőek a hálószobába, mert akaratlanul is utánozhatja az érzelmeket az életében.

A tükrök

A tükrök visszatükrözik az energiát. Amellett, hogy az éjszaka közepén ijesztő tükörképet láthat, a tükör megakadályozhatja, hogy teljesen kipihenje magát. Győződjön meg róla, hogy a tükör nem az ágy felé vagy kifelé néz, mivel külső energiát hozhat a hálószobába. Egy kisebb tükör a legjobb, ha feng shui dekorációs ötletekről van szó.

Gyógyító fény

A lágy fény elengedhetetlen a pihentető hálószobához. A fény a forrástól függően különböző hatással lehet az emberi szervezetre. Válasszon olyan fényforrásokat, amelyek nem járulnak hozzá az elektromotoros erő (EMF) szennyezéshez. A természetes illóolajokat tartalmazó gyertyák és a tisztító sólámpák nagyszerű alternatívák, amelyek a levegőt is tisztítják.

Tartsa zárva az ajtókat

Aludjon zárt ajtóval. Egy nagyszerű feng shui hálószoba pozitív hatásait egy nyitott hálószobaajtóval el lehet fújni. Ehelyett gondoskodjon a harmonikus áramlásba terelt energiáról úgy, hogy az ajtót zárva tartja.

Hozzon létre egy No Tech Zone-t

Tiltsa be a zavaró tényezőket és mindent, ami eltérítheti az egészséges chi-t. Távolítson el minden technológiai eszközt, például televíziót, rádiót, irodai eszközöket, edzőkészüléket és szórakoztató eszközöket. A természetellenes fény és a rendetlenség nyugtalanná és zaklatottá teszi az elmét. Az alvása már azzal is javulni fog, ha a hálószobát egy technika nélküli zónává alakítja.

Az ágy felett

Helyezze az ágyat egy üres mennyezet alá. A gerenda, csillár, ventilátor vagy más lógó dekoráció alatti alvás károsnak, és rossz feng shui dekorációs ötletnek számít.

Fejtámla

Kerülje el, hogy a rossz fejtámlával szivárogjon, vagy elszívódjon az energia. Egy szilárd fejtámla elősegítheti a karrierépítést és a párkapcsolati biztonságot. Tartsa azonban távol magát a fémrudakkal ellátott fejtámláktól, mivel ezek a bebörtönzésre emlékeztetnek. Válasszon olyan fejtámlát, amely korlátozott résekkel és lyukakkal rendelkezik, hogy elősegítse a biztonságot az életében.

Színezze ki a jövőjét

Végül, de nem utolsósorban a szín. Az Ön igényeinek megfelelően sajátos energiát termelhet. A vörös, a rózsaszín, a narancssárga és a lila szín vonzhatja a szerelmet és a romantikát. A sárga a gyógyításhoz, a zöld pedig a növekedéshez és a gazdagsághoz jó. Válasszon színt az ágyneműhöz, de a szoba többi része maradjon semleges, hogy megnyugtató hálószobát varázsoljon.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....