Kérdések új ablakok vásárlásánál

  • Olvasási idő:3perc

Az egyre növekvő energiaköltségek miatt bölcs döntés, ha az otthoni fejlesztéseket előnyben részesítjük, hogy kézben tartsuk a rezsiszámlákat. Az egyik olyan fejlesztés, amelyet érdemes megfontolni, a régi ablakok cseréje. Ez nem csak a energiára költött költségek csökkentésében segít, de kényelmesebbé és hangszigeteltebbé is teszi otthonát, és a környezetnek is jót tesz.


Kapcsolódó cikkek


Ne essen kísértésbe, hogy elkapkodja ezt a projektet. Végezzen kutatást, és beszéljen minél több különböző szolgáltatóval. A megfelelő kérdések megválaszolása az ablakgyártó cégnek is döntő fontosságú a siker szempontjából. Itt van pár kérdés, amelyet ablakvásárláskor fel kell tennie, hogy segítsen Önnek a legjobb döntést meghozni.

Kiszállítási idő

Ha Ön otthonát bővíti vagy építi, akkor először tisztában kell lenni azzal, hogy mennyi időbe telik a dolgok leszállítása, mert így elkerülheti a késedelmeket, amelyek stresszesek és költségesek lehetnek. Ha pedig az ablakokat cseréli ki, akkor ennek megfelelően tudja koordinálni az esetlegesen szükséges egyéb teendőket, például a festés időzítését.

Minták

Kérjen mintát a szóba jöhető ablakokból. A legtöbb cégnek van bemutatóterme, amiben szemügyre veheti a kiválasztott darabokat. Ha nincs, akkor lehet, hogy tudnak mutatni egy mintát az Ön számára. Semmi sem jobb, mint a terméket a valóságban látni. Előfordulhat, hogy valami, ami a katalógusban tetszett, a valóságban egészen másképp néz ki.

Mindenképpen szánjon időt arra, hogy meglátogassa a bemutatótermet (ha van), és szánjon egy kis időt a termékek tüzetesebb átnézésére. Kérdezze meg az eladót a rendelkezésre álló hardveres lehetőségekről. Általában többféle szabványos és nem szabványos stílus és kivitel közül lehet választani. Vizsgálja meg, hogyan működnek a különböző zárszerkezetek az ablakon. Lényeges, hogy elégedett legyen azzal, ahogyan a termék működik, hogy kényelmesen tudja használni, és megfeleljenek az igényeinek.

Kialakítás, színek

Mindig érdeklődjön a rendelkezésre álló kivitelek és színek választékáról. Az ablakok számos standard színben kaphatók, de egyes termékek esetében nem standard árnyalatok is választhatók.

Kérdezze meg, hogy a vállalat tud-e egyedi stílusokat kínálni. A méretre gyártott ablakok drágábbak, mint a készen kapható termékek, de lehetővé teszik, hogy az ablakokat az Ön igényeihez és az Ön által preferált stílushoz tökéletesen igazítsa.

Egy másik kritikus kérdés a magasság és a nyitható panelek lehetőségeire vonatkozik, mivel egyes ablakok meghatározott magassággal és szélességgel rendelkeznek, ezért a leendő ablak méreteivel is tisztában kell lennie, hogy az új ablak beépítésekor ne kelljen plusz kőműves munkát igénybe venni, hogy egyáltalán beszerelhető legyen az ablak.

Üveg típusok

Az üveg kiválasztása egy másik fontos szempont. Beszéljen az ablakgyártóval, vagy az értékesítővel a rendelkezésre álló üvegezési lehetőségekről. A déli fekvésű ablakok esetében például, ahol a fénykáprázás, vagy a “telibe” napsugárzás gondot okozhat, számos üvegtechnikai lehetőség áll rendelkezésre a túlzott felmelegedés (helység) minimalizálására és a káprázás csökkentésére.

Vannak olyan megoldások is, mint például a laminált üveg az UV-fény blokkolására. Ez segít megelőzni a napsütés okozta károkat és a padlóburkolatok, kárpitok kifakulását, vagy akár választhat zajszigetelő üvegeket is, a télre gondolva pedig többrétegű, nemesgázzal töltött kiváló hőszigetelésűeket is.

Nem szabványos jellemzők

Az ablakkeretben lévő kis szellőzőnyílások, amelyeken keresztül a helység tud szellőzni anélkül, hogy ki kellene nyitni az ablakot például ilyenek. Ezek nem tartoznak az alapfelszereltséghez, de jó ötlet, mivel otthonának mindig jól kell szellőznie. Érdemes érdeklődni, hogy milyen többletköltséggel jár, ha ezeket beépíteni kívánja az ablakaiba, vagy már eleve ilyet akar.

Egy másik nem szabványos funkció a biztonsági zár és a biztonságot szolgáló ablakretesz, amit az ablakához kíván mint funkciót. Az eladónak várhatóan rengeteg ismerete lesz, amit kiaknázhat, ezért soha ne féljen kérdezni. Legyen őszinte az igényeivel kapcsolatban, és ők képesek lesznek a specifikációt az Ön igényeihez igazítani.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....