Burkolás forgalmas helyeken, tippek

  • Olvasási idő:3perc

A csempe, és padlóburkolat-szerelés egy forgalmas térben, vagy területen kihívást jelenthet, beleértve a elvárt gyors munkát, az építőanyagok kiválasztását, és esetleg a szokatlan munkaidőben történő munkavégzést. Olvassa el ezeket a tippeket a forgalmas lakó, kereskedelmi, hivatali, önkormányzati vagy kórházi épületekben való hatékony munkavégzéshez.


Kapcsolódó cikkek


Ahol sokan megfordulnak ott jól és gyorsan célszerű dolgozni
Ahol sokan megfordulnak ott jól és gyorsan célszerű dolgozni

Gyorsan kötő építőanyagok és ragasztók használata

Az egyik legfontosabb padlóburkolat-szerelési tipp a forgalmas (persze nem amikor az emberek járkálnak a munkaterületen) térben való munkavégzéshez az, hogy a lehető leggyorsabban tudja átadni a területet a személyforgalom számára, ami a megfelelő építőanyagok kiválasztását jelenti.

Olyan helyiségben ahol emberek laknak vagy dolgoznak, fennáll annak a veszélye, hogy váratlanul átsétálnak a munkaterületen, és befolyásolják annak épségét, amikor félkész állapotban van. Ilyenkor jó ötlet ha a területet szalaggal lekeríti a nem kívánt forgalom elől, és olyan felület-előkészítő termékeket, ragasztókat és habarcsokat alkalmaz, amelyek gyorsan kikeményednek, hogy a munka következő fázisát hamarabb el tudja kezdeni.

A gyorsan kötő termékek megakadályozhatják, hogy az esetleges váratlan forgalom megrongálja a munkaterületen lévő valamilyen készültségben lévő félkész, vagy a majdnem kész munkát, (például lerakta a burkolólapokat de még az aljzat nem keményedett ki teljesen, ami miatt még nem célszerű rajta járkálni) és segíthetnek ügyfeleinek abban, hogy gyorsabban visszatérhessenek a szokásos üzletmenethez, vagy életvitelhez.

Készüljön fel a szokatlan időben végzendő munkára

Néha a csempe és padlóburkolat-szerelés a megszokott munkaidőn kívül is segít Önnek és az ügyfélnek a hatékonyabb munkavégzésben. Ha ilyen munkát vállal el, akkor számítania kell például arra hogy éjszaka kell dolgozni, vagy a munka befejező részét kell akkor elkészítenie. Ezt jó ha előre megbeszéli a munkatársaival is, mert lehet hogy nekik a szokatlan munkaidőben történő munkavégzés nem megfelelő. Emiatt lehet hogy pont ezért kell a projektről lemondania, amit már gondolatban megszerzett. Ilyenkor érdemes ezt előre megtárgyalni azokkal, akik érintettek a projekt megvalósításában.

A biztonság az első

A lakott helyiségekben történő telepítések további felelősséget rónak a csapatára: a helyiségben élők és dolgozók biztonságának megőrzése. Egyes telepítési környezetekben a levegőminőséggel kapcsolatos aggályok miatt különleges követelmények vannak érvényben a ragasztóanyagot illetően. 
Győződjön meg róla, hogy a ragasztó, amivel dolgozni fog, engedélyezett  használatra a munkaterületen. Ha ilyen területeken dolgozik – ezek közé tartoznak a kórházak, az iskolák, idősotthonok, stb,- különösen figyeljen erre. Keressen olyan padlóragasztókat, amelyeknek alacsony a VOC-tartalma vagy egyáltalán nem tartalmaznak VOC-ot, és minimális szagot árasztanak a helyiségekben való használatkor.

Tiszta munka(hely)

Ha az épületben laknak ahol dolgozik, tartsa kordában a rendetlenséget. Kerülje el, hogy még több munkát okozzon az épület bérlőinek, vagy tulajdonosának azzal, hogy megakadályozza, hogy a szennyeződések bejussanak a többi helyiségeikbe, ahol nem dolgozik. Állítson fel egy (lehetőleg fedett, lehet az például egy fóliasátor is) területet a legtöbb szennyeződést termelő tevékenységekhez – például a vágáshoz és a keveréshez. Vigyázzon a környező területekre is, hogy ne szálljon por az egész épületben.

Öltözzön rendesen a munkához, és a csapata is tegye ezt

Amikor egy lakott térben dolgozik, az arra járó valaki potenciális ügyfél is lehet a jövőben akár. Ezenkívül a projekt megrendelőjében is egy jobb kép alakulhat ki Önről. Ezt szem előtt tartva bátorítsa csapatát, hogy öltözködjön úgy, hogy az tükrözze vállalkozása tevékenységét, és arculatát. A céglogóval ellátott pólók nagyszerű befektetések, és profibbnak, komolyabb szakembernek látatja Önt.

Legyen "jólöltözött" ha "nagyközönség" előtt dolgozik
Legyen “jólöltözött” ha “nagyközönség” előtt dolgozik

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....