Módszerek, amelyekkel pénzt takaríthat meg egy lakásfelújításon

  • Olvasási idő:4perc

Bármely lakásfelújítási projekt első lépése, legyen szó akár jelenlegi otthonának frissítéséről, vagy akár egy teljes felújítási projektről, a költségvetés felülvizsgálata. Ennek két kulcsfontosságú eleme van. Először is, pontosan tudnia kell, hogy mennyit tud, vagy lehet költeni, amiről már korábban volt szó ezen a weboldalon, de nem lehet elégszer hangsúlyozni a folyton emelkedő árak miatt. Tehát a felújításra szánt összeg a céljától függ, és hogy azokat mikor tervezi elvégezni, vagy elvégeztetni egy szakemberrel. Egy nagy lakásfelújítási projekt esetében tudnia kell, hogy mennyi pénze van rá, plusz azt is, hogy idővel még mennyit tud hozzátenni, ha szükséges (mert sokszor szükséges, sőt a legtöbbször).


Kapcsolódó cikkek


Ha egyszerűen csak az otthonában szeretné felfrissíteni a régi szürke konyhát, vagy egy kis stílust adni az elülső ablakoknak, akkor valószínűleg már van egy jó elképzelése arról, hogy mennyit szeretne költeni az anyagokra. A legjobb módja a költségek alacsonyan tartásának, ha úgy dönt, hogy a felújítandó elemek néhány munkafázisát inkább maga végzi, minthogy vállalkozót bízzon meg a dolgok teljes megváltoztatásával. Például egy csempézésnél verje le saját maga a régi csempéket, hogy ezért ne kelljen pénzt kiadnia.

Egy felújításhoz elengedhetetlen hogy "rákészüljön"
Egy felújításhoz elengedhetetlen hogy “rákészüljön”

A költségvetés elkészítésének második eleme annak kidolgozása, hogy pontosan mire akar pénzt költeni. Írja le mindazt, amit a házában meg szeretne változtatni, majd állítsa fel ezt a listát fontossági sorrendbe. A lakásfelújítás nem mindig jelenti azt, hogy olcsó, jelentheti azt is, hogy csak a legfontosabb területekre költ pénzt.

Tehát például, ha új sütőre van szüksége a konyhához, és a fürdőszobát is szeretné kevésbé elavulttá varázsolni, akkor a “szükségeset” helyezze előtérbe a “még megoldható” helyett. Ebben az esetben költhet egy kicsit többet a sütőre, a fürdőszobát pedig felújíthatja úgy hogy Ön is tevékenyen részt vesz benne. Ha már tudja, hogy mennyit költhet otthona egyes elemeire, elkezdheti keresni a megfelelő alapanyagokat hogy a költségvetésén belül maradjon.

Anyagok újrahasznosítása

Ez olyan egyszerűen hangzik, de úgy tűnik, a legtöbb embernek nem mindig jut eszébe, hogy használt anyagokat válasszon a barkácsprojektekhez. Tehát hogyan lehet pontosan pénzt megtakarítani az anyagok újrahasznosításával ? Rengeteg módja van annak, hogy megváltoztassa azt, amije van, anélkül, hogy sok mindent vásárolna.

A régi bútoraiból is varázsolhat akár újszerűt is egy kis munkával
A régi bútoraiból is varázsolhat akár újszerűt is egy kis munkával

Például bármilyen csúnya régi szekrényt, amelyet nem szeret, lecsiszolhatja és lefestheti, vagy egyszerűen eltávolíthatja az elülső ajtókat, és lefestheti azokat, máris jobban néznek ki. Egyszerű és hatékony módja a megjelenés frissítésének anélkül, hogy szinte egy doboz festéknél többet vásárolna. Emellett ne érezze úgy, hogy a legdrágább krétafestéket kell választania a kívánt stílus eléréséhez, mindig használhat olcsóbb festéket, vagy egy krétafestékrecept segítségével elkészítheti a sajátját.

Vagy mi a helyzet a használt anyagok beszerzésével ? Van néhány lehetőség, először is az internet, azon belül is az olyan weboldalak amelyek használt anyagok adás-vételével foglalkozik, nagyszerű módja annak, hogy olcsó vagy ingyenes kiegészítőket és anyagokat találjon új otthonához. Vagy próbálja ki a helyi adok-veszek boltot, vagy használtbútor üzletet.

Ne feledje, hogy lehet, hogy nem tetszik egy egész bútordarab, de lehet, hogy van egy-két olyan eleme, amely újrahasznosítható az Ön számára. És ne felejtsen el kérdezni. Az emberek mindenféle olyan dologgal tömik tele a fészerüket, amit nem akarnak már a lakásukban tárolni. Talán találhat megfelelő bútorokat vagy anyagokat olyan barátoktól, akik fel akarnak szabadítani egy kis helyet.

Ismerje a képességei határait

Rengeteg otthoni barkácsolós, vagy dekorációs projektet választhat hogy javítsa otthona hangulatát. De lehet, hogy túl időigényesnek találja minden egyes szoba átalakítását, ráadásul a nagyobb projektek talán túl bonyolultak ahhoz, hogy egyedül végezze el őket. Gondolja át tehát a szakértelme korlátait. Kérjen tanácsot és segítséget tapasztalt barátaitól és családtagjaitól, de ha valamire nagyon nagy szüksége van a házának, például vezetékcserére vagy egy új helyiségre, érdemes megfontolni, hogy vállalkozót bízzon meg.

Csak a képességi tudatában válasszon otthoni barkács projektet
Csak a képességi tudatában válasszon otthoni barkács projektet

Ha egyedül próbál meg valamit a határain kívül megcsinálni, a végén még többet költhet, ha úgyis fel kell fogadni valakit a kijavításhoz. Fontolja meg, hogy van-e ideje és képességei bármilyen projekthez, amit elvállal.

Általánosságban a felületjavításokat, a festést, vagy akár egy szőnyegpadló telepítését saját maga is elvégezheti. Az igazán nagy felújítási projekteket azonban csak akkor vállalja be, ha rendelkezik a megfelelő készségekkel és a szükséges idővel ahhoz, hogy azt jól végezze el.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....