Hogy lehet olcsón elegánsabbá tenni a szobát ?

  • Olvasási idő:4perc

Egy elegáns dekoráció drága lehet. Bármennyire is szeretnénk, egy lakberendezési magazinba bemutatott otthon berendezése sok pénzbe kerül. Szövetek, szőnyegek, bútorok, tükrök – ha mindezt összeadjuk, az bizony megviseli a pénztárcánkat. Ha még néhány áhított, csúcskategóriás darabot is szeretne, akkor elég gyorsan elszállhat a költségvetése.


Kapcsolódó cikkek


A jó hír azonban az, hogy néhány otthont megszépítő dolog viszonylag könnyen elvégezhető barkácsmunkában is, egy vagyon elköltése nélkül is, úgy hogy csúcskategóriás megjelenést érjünk el. Egy kis befektetéssel (legyen az pénz vagy idő) elérheti, hogy úgy tűnjön, mintha sokkal többet költött volna a dolgokra, mint amennyit valójában elköltött.

Dekoratív habpanel

A dekoratív habpanel az egyik legolcsóbb módja annak, hogy a szobának magas színvonalú megjelenést kölcsönözzön anélkül, hogy nagy összegeket költene, emellett egy kis idővel és barkácsolási ismeretekkel akár egy hétvége alatt maga is telepítheti. Azonban még ha úgy dönt is, hogy szakembert bíz meg a felszerelésével, akkor is viszonylag alacsonyak maradnak a költségek a kinézetéhez képest. A legkifinomultabb és legelegánsabb megjelenés érdekében fesse a habpaneleket a falak színére.

Dekoratív falpanel felszerelés közben
Dekoratív falpanel felszerelés közben

Tegyen ki (egy) régiséget

Semmi sem kölcsönöz jobban a szobának egy csipetnyi bölcsességet és történelmet, mint egy szép antik darab. Az antik tárgyaknak olyan patinája van, amelyet egyszerűen nem lehet utánozni a bevásárlóközpontokban található berendezési tárgyakkal. Nem kell egy vagyont költenie, csak találjon valamit, ami úgy néz ki, mintha egy párizsi bolhapiacon vette volna. A nagyobb méretű berendezési tárgyak, például lámpák, tükrök és bútorok nagyszerűek lehetnek, de a kisebb kiegészítők is megteszik a magukét.

Az ilyen kis kiegészítők is megteszik a hatásukat
Az ilyen kis kiegészítők is megteszik a hatásukat

Antik dobozok, szoborszerű falikarok vagy akár antik képkeretek adhatnak a szobának egy bizonyos “elit” hatást, amitől úgy tűnik, mintha többet költött volna a luxusra, mint amennyit valójában elköltött.

A szobában legyenek ívek

Egy olyan szoba, ahol minden bútor egyenes vonalú és minimalista, biztosan nem fog tetszeni Önnek a sterilsége miatt. Ahhoz, hogy mélységet és érdeklődést adjunk bármelyik helyiségnek, fontos, hogy változatos formákat használjunk. Ha a cél az, hogy a szoba drágábbnak tűnjön, ezért adjon hozzá néhány íves bútort vagy tárgyat, amiknek elegáns hatása van. Ezek bármik lehetnek – kiegészítők, tükrök, lámpák, bútorok, stb.

Ívek a szobában
Ívek a szobában

Egyedi függönyök használata

Nincs is szebb látvány, mint a fényűző függönyök, amelyek tökéletesen illeszkednek a térbe, hogy a szoba egyedinek és luxusnak tűnjön. Az egyedi függönyök nem mindig olcsók, de ha szeretne befektetni a szobájába, akkor ez egy jó lehetőség erre.

Egy szép függöny elegáns megjelenést kölcsönöz
Egy szép függöny elegáns megjelenést kölcsönöz

Adjon fémes elemeket a szoba berendezéséhez

Néhány fémes felület tárgy segít luxus megjelenést kölcsönözni bármely helyiségnek; fontos azonban, hogy ne vigyük túlzásba. Egy aranyleveles tükör, egy sárgaréz asztal, néhány darab vintage ezüst – ezek mind olyan dolgok, amelyek segíthetnek abban, hogy a szoba drágábbnak tűnjön. Nem baj, ha kicsiben gondolkodsz. Csak kevés kell darab belőlük, mert így is sokat tudnak visszaadni a megjelenésben.

Fém csillár a szobában
Fém csillár a szobában

Friss virágok a helyiségben

A friss virágok azonnal feldobják a szoba hangulatát; minél nagyobb a csokor, annál fényűzőbb a megjelenés. Ez nem azt jelenti, hogy minden felületen hatalmas, hivalkodó virágcsokorra van szükség, de ügyeljen arra, hogy a megjelenített csokrokból legyen több is. Egy nagy, bőséges virágcsokor a dohányzóasztalon és egy a kandallópárkányon azonnali előkelőséget kölcsönöz.

Virágokkal nem lehet melléfogni a díszítés terén
Virágokkal nem lehet melléfogni a díszítés terén

Dimmelhető kapcsolók használata

Az első számú módja annak, hogy egy szoba fényűzőnek tűnjön a tompa, sejtelmes megvilágítás. Lehet, hogy bután hangzik, de minden (és mindenki) jobban néz ki félhomályban. Otthonában használjon minden egyes lámpatesthez dimmelhető (fényerőszabályzós) kapcsolót. Nem drága, és abszolút nem fogja megbánni.

A dimmelhető kapcsolókkal lehet játszani a szoba megjelenésével
A dimmelhető kapcsolókkal lehet játszani a szoba megjelenésével

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....