Tippek hogy megelőzzük a vízvezetékek épségét

  • Olvasási idő:5perc

A nyári hónapok a természetjárásról, a focipályán való rohangálásról, és a szalonna sütésről szólnak. Mi a közös ezekben az eseményekben ? Mind piszkosak leszünk benne, és mindhez zuhanyozásra, kézmosásra, és az átlagosnál kicsit több víz használatára van szükség. A nyári hónapokban a medencék megtelnek, a víz használata teljes gőzzel történik, és a forró napok hosszabb idejű zuhanyzásokhoz vezetnek. Ezért érdemes időnként a vízvezetékekre is figyelemmel lenni.


Kapcsolódó cikkek


De bármennyire is szórakoztatóak ezek a nyári pillanatok, negatív hatással lehetnek a vízvezetékekre, különösen, ha nem vigyáz. Ha szeretné elkerülni a vízvezeték-szerelési munkákat idén nyáron, íme néhány tipp és kevéssé ismert dolog, amire érdemes odafigyelni.

Ártalmatlanítsa a konyhai hulladékot

Nem minden, ami a konyhai hulladéktárolóba (konyhamalac) kerül, egyforma állagú és anyagú. A tavaszi és nyári konyhai hulladékfajták eltömíthetik a konyhamalacot, vagy feltapadhatnak a pengékre. Mindez ráadásul a gyakran a mosdóba ürített zsír, és olaj miatt történik.

Az egyik módja annak, hogy biztosan ne ütközzön problémákba, hogy gyakran ellenőrizze a hulladékgyűjtőt, és folyasson bőségesen hideg vizet, hogy feldarabolja és elmozdítsa a megrekedt darabokat. Ha a szag okoz gondot, szeleteljen fel egy citromot, és kapcsolja be a hulladékdarálót. A citrom nemcsak friss illatot kölcsönöz a konyhának, de savas tulajdonságai valóban segíthetnek a maradékok lebontásában.

Ha egy lépéssel tovább szeretne menni, néhány természetes termékkel is megtisztíthatja a konyhamalacot. Öntsön ½ csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd ½ csésze ecetet, mert a két összetevő keveréke olyan kémiai reakciót eredményez, amely segít megtisztítani a lefolyót, és feloldja a lefolyóban lévő dugulást vagy maradványokat. 10-15 perc elteltével lassan és óvatosan folyasson forró vizet, hogy eltávolítsa a visszamaradt maradványokat. Ha nem szereti az ecet szagát, cserélje le citromlére, mivel a citrom savassága hasonló hatással bír.

Ellenőrizze a szivárgásokat

A legtöbb ember tudja, hogy télen ellenőrizni kell a csöveket, hogy megakadályozza a befagyást, de tudta, hogy nyáron és ősszel is előfordulhatnak szivárgások ? A talaj az otthona alatt, és körül állandó táguláson és összehúzódáson megy keresztül, hogy korreláljon a föld nedvességtartalmával. A téli hónapok, az esős hónapok, majd a nyári szárazságkor mozgást okozhat, ami a vízcsövekre káros hatással van. A vízrendszer szivárgásvizsgálatával a szivárgások korai stádiumban még azelőtt észlelhetők, hogy bármilyen kárt okoznának.

A lakástulajdonosoknak minden nyáron meg kell vizsgálniuk az összes csövet és tömlőt (még a mosógép tömlőket is), valamint az összes csapot, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden úgy működik, ahogyan kell.

Ugyanez vonatkozik a vízmelegítőkre is. Mivel a melegebb hőmérsékleten a meleg vizet nem használják annyit, még jobb alkalom a vízleeresztésre és ellenőrzésre, hogy lássuk szükség van-e karbantartásra, mielőtt a legnagyobb szükség lenne rá.

Ellenőrizze a víznyomást és a páratartalmat

A víznyomás hatással lehet az egész otthonára, különösen ha nyaralni készül, és nem használja olyan gyakran a WC-t, a zuhanyzót vagy a mosogatót, mint máskor.

A nyomásszintek ellenőrzése kritikus fontosságú. Ezt megteheti egy nyomásmérő beszerzésével, vagy felbérelhet egy vízvezeték-szerelőt, hogy felmérje az Ön számára. Bárhogy is legyen, az ellenőrzés fontos lépés otthona biztonságának biztosítása érdekében.

És miközben a nyomást figyeli, fontos a páratartalom szintjének ellenőrzése is (különösen, ha olyan területen lakik, ahol magas a páratartalom a levegőben). És különösen akkor, ha olyan otthonban él, amelynek padlása vagy pincéje van.

Nyáron a hőség és a páratartalom kombinációja nagyon nyirkossá és fülledtté teheti a ház levegőjét. Ez nem csak kényelmetlen, de a padlás és a pince területeit kedvezőbbé teszi a penész és a penészgombák szaporodásához. Ennek leküzdése érdekében szereljen fel páramentesítő készüléket, és gyakran ellenőrizze a helyiség(ek)et.

Végezze el a csatornák ellenőrzését és takarítását

Attól függően, hogy hol lakik és milyen régi az otthona, a csatornavezeték lehet hogy agyagcserépből épült, és éves karbantartást igényel, hogy megelőzze a problémákat. A dugulások leggyakoribb oka, hogy a fák gyökerei belenőnek a földalatti csatornavezetékbe, és eltömődést okoznak, de más törmelék is elzárhatja a vezetéket. A főcsatornavezeték minden nyáron történő kitisztítása megakadályozza, hogy a vezetékben bármilyen felhalmozódás keletkezzen, amely az otthonába való visszaáramláshoz vezetne.

Ha az előkertben van egy tisztítónyílás (a tisztítónyílás olyan csőnyílás, amelyek hozzáférést biztosítanak a fő szennyvízvezetékhez, és amelyek kívül, az előkertben vagy a hátsó udvarban találhatók), gyakran a helyi közösségnek van olyan szervize, amely ezt ingyenesen elvégezi, vagy az önkormányzat végzi ezt a feladatot. Mindig jó ötlet érdeklődni és megtenni a szükséges lépéseket, hogy elkerülje a lehetséges katasztrófát.

Ellenőrizze az öntözőrendszert ha kertje van és használja

Végezetül, ha használja a locsolót, mindenképpen ellenőrizze őket ! A melegebb hónapokban és a sűrűbb kaszálással járó évszakokban előfordulhat, hogy a locsoló el van vágva. Ez szivárgáshoz vezethet, ami nemcsak több pénzébe kerül, de potenciálisan elpusztíthatja a füvet, vagy bajba kerülhet olyan helyeken, ahol vízhasználati korlátozások vannak érvényben.

Miközben a locsolóberendezéseket ellenőrzi, a szivattyút is nézze át

Ha időt szán arra, hogy ezeket a egyszerű vízvezeték-karbantartási feladatokat szem előtt tartsa, megelőzheti a felesleges gondokat, és igazán élvezheti a napsütéses hónapokat, és az ősz beköszöntét is, anélkül hogy felesleges víz pazarolódjon.

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik